این کلوچه خرمایی گردویی یه کلوچه شمالی بسیار عالی و خوش عطره! درست کردن این کلوچه خیلی راحته. همزن و قالب هم نمیخواد!

با این مقدار مواد اولیه 20 کلوچه با بافت تقریبا کوکی مانند، داشتم. وزن هر کلوچه رو 37 و وزن مواد میانی توی کلوچه رو 17 گرمی گرفتم.


مواد لازم برای تهیه کلوچه خرمایی گردویی با روغن مایع

  • آرد سفید 400 گرم
  • پودر قند 120 گرم
  • گلاب 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده غلیظ یک قاشق چای خوری
  • روغن مایع 80 گرم
  • شربت بار یا عسل 60 گرم
  • تخم مرغ 80 گرم بدون پوست (دو تخم مرغ کوچک)
  • بکینگ پودر 4 گرم (1 قاشق چای خوری)
مواد مغزی
  • خرمای بدون هسته 200 گرم
  • گردوی خرد شده 50 گرم
  • پودر نارگیل 40 گرم (قابل حذف)
  • پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری (قابل حذف)
  • بیسکویت پتی بور خیلی ریز شده 50 گرم
  • دارچین کمی

دستور پخت کلوچه خرمایی گردویی با روغن مایع بدون کره

طرز تهیه کلوچه خرمایی گردویی با روغن مایع

برای مغزی:

تمام مواد را در غذاساز ریخته خوب یکنواخت کنید. سپس با دست کمی ورز دهید تا چسبندگی داشته باشه. (اگه غذاساز ندارید خرما رو کمی تفت بدید بعد گردو، نارگیل، بیسکویت پودر شده و … را اضافه کنید و کمی ورز بدید.)

کلوچه خرمایی گردویی

برای کلوچه:

تخم مرغ و وانیل و پودر قند و روغن و زعفران و گلاب و عسل را در ظرفی با قاشق مخلوط کنید.

آموزش تصویری کلوچه خرمایی گردویی

آرد و بکینگ پودر را 3 بار الک و در چند مرحله اضافه کنید. خمیر چسبناک است اصلا آرد اضافه نکنید. آن را در نایلون پهن و 1 ساعت در فریزر بگذارید.

روش تهیه کلوچه خرمایی گردویی

خمیر را به گلوله های 35 گرمی تقسیم کنید. هر خمیر را مطابق مراحل عکس پهن و از مواد مغزی وسط آن قرار داده گلوله کنید. اگر خمیر به دست چسبید، دستتان را روغنی کنید.

دستور تهیه کلوچه خرمایی گردویی
روی گلوله ها را با قالب شیرینی پنجره، مهر زده (هر بار قالب را در آرد بزنید و بتکانید) و رومال کنید و با کمی فاصله در سینی فر چرب شده بچینید.

طرز تهیه کلوچه خرمایی گردویی مرحله به مرحله
برای رومال من از “تخم مرغ و کمی زعفران غلیظ و یک چهارم قاشق چای خوری شیره خرما و کمی عسل” استفاده کردم. میتونید با زرده تخم مرغ و زعفران غلیظ یا شربت بار رومال کنید.

طرز تهیه کلوچه خرمایی گردویی خانگی
در فر گرم شده با دمای 175 درجه حدود 15 تا 20 دقیقه بپزید.کف فر سینی خالی باشه مواظب باشید کلوچه ها نسوزند.

طرز پخت کلوچه خرمایی گردویی در خانه

بعد از پخت می توانید با کمی عسل (یا شربت بار) و کره ذوب شده کلوچه ها را رومال کنید که نرم و خوش عطر می‌مونن. من به عسل گرم بعد از پخت برس زدم.

طرز تهیه کلوچه خرمایی گردویی مغزدار

نوش جان

طرز تهیه کلوچه مغزدار خرمایی گردویی


روش دوم

دنبال یه میان وعده عالی و مقوی هستی، می تونی خودت توی خونه یه کلوچه مقوی و عالی درست کنی!

مواد لازم

  • تخم مرغ ۱ عدد
  • شکر ۱۲۰ گرم (حدود نصف لیوان)
  • ماست ۸۰ گرم (حدود ۱/۳ لیوان)
  • روغن مایع ۸۰ گرم (حدود ۱/۳ لیوان)
  • آرد سفید ۲۷۰ گرم (تقریبا ۲ لیوان)
  • گردو نیم کوب شده ۷۰ گرم (یک کم از نصف لیوان بیشتر)
  • بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ ق م)
  • وانیل مقداری

طرز تهیه

تخم مرغ و شکر رو با همزن ۳ تا ۴ دقیقه خوب زدم. من این مقدار شکر رو نصفش رو شکر قهوه ای و نصفش رو شکر سفید ریختم.

در کل می تونید کلش رو شکر سفید و یا کلش رو شکر قهوه ای و یا ترکیبی از این دو استفاده کنید.

دور گیری کردم، وانیل و روغن مایع رو ریختم و یک دقیقه هم زدم. ماست رو هم ریختم و کمی زدم. گردو رو اضافه کردم و ترکیب کردم.

دارچین و بیکینگ پودر رو هم ریختم. آرد الک شده رو کم کم اضافه کردم و مخلوط کردم. خمیر کمی چسبندگی داره، آرد زیادی بهش ندید که لطافتش از بین نره. ‌خمیر رو در یخچال نیم تا یک ساعت استراحت دادم.

بعد از خمیر به اندازه ۱ قاشق غذاخوری (من هر کدوم رو ۵۵ گرمی جدا کردم) برداشتم و توی دست گرد کردم و کمی پهن کردم. در سینی چیدم.

برای رومال از زرده تخم مرغ و کمی دارچین استفاده کردم و زدم و بعد با چنگال روش خط و طرح انداختم.

در فر از یک ربع قبل گرم شده (فر برقی ۱۶۵ درجه، فر گازی ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه)، طبقه وسط، حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دادم.

بدون فر در تابه دو طرفه روی گاز می تونید درست کنید. بعد از این که کمی از دما افتاد از سینی جدا کردم.

کلوچه ها نرم هستند و حواستون باشه که از دما افتاد در ظرف درب بسته محیط خنک نگه داری کنید.