خورش بادمجان با گوشت قلقلی یه خوشمزه دوست داشتنی! همه ما ممکنه بین اعضای منزل کسی رو داشته باشیم که گوشت تیکه ای دوست نداره. دختر من هم از بچگی با گوشت خورش مشکل داشت البته همه مدل کباب رو میخورد فقط با گوشت خورش نمیتونست کنار بیاد! وقتایی که پیش مادربزرگش بود اون کلی با نازش راه میومد و تمام خورشها رو با گوشت قلقلی (از جمله خورش بادمجان با گوشت قلقلی) رو براش درست میکرد! دخترم هم کلی میخورد و لذت میبرد. منم بعضی مواقع از این کار مادرم الگو برمیداشتم وخورش رو با گوشت قلقلی درست میکردم و خوشحالش میکردم. پس با کمی حوصله و کمی گوشت چرخ کرده بریم تا یک خورش خوشمزه برای عزیزانمون آماده کنیم!
مواد لازم برای خورشت بادمجان با گوشت قلقلی چرخ کرده برای 4 تا 5 نفر
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- پیاز دوعدد متوسط
- بادمجان ۴ عدد
- غوره یک قاشق سر پر
- ادویه شامل نمک، فلفل، زرد چوبه، پودر کاری، پودر سیر و پودر پیاز
- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری سر پر
- زعفران به میزان لازم
دستور پخت خورشت بادمجان با گوشت قلقلی چرخ کرده
برای شروع ابتدا یکی از پیازها رو رنده کنید و با نمک و فلفل و زردچوبه و پودر سیر و پودر پیاز و گوشت چرخ کرده مخلوط کنید و بهش نیم ساعت استراحت بدید.
در این فاصله بادمجان رو پوست کنده و روش نمک بپاشید و کناری بگذارید تا تلخ آبش خارج شه.
سپس پیاز بعدی رو نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت بدید. گوشت رو به صورت قلقلی کرده و به پیاز تفت داده شده اضافه کنید و با هم تفت بدید.
ادویه و رب رو هم اضافه کنید. وقتی تمام مواد مخلوط شد یک لیوان آب جوش به خورش افزوده و اجازه بدید تا کمی خورش بپزه. بعد بادمجان رو سرخ کرده و با غوره به خورش اضافه کنید.
با یک چلوی زعفرانی این خورشت بادمجان با گوشت قلقلی رو سرو کنید. نوش جان
برای درست کردن گوشت قلقلی هم می تونید فقط از گوشت پرخ کرده استفاده کنید و هم می تونید از ترکیب گوشت چرخ کرده و سویا استفاده کنید که به نظر خودتون بستگی داره. برای تهیه گوشت قلقلی با سویا و گوشت چرخ کرده من از روش زیر استفاده می کنم.
در این روش از 100 گرم سویای خیس شده چرخ کرده و 100 گرم گوشت چرخ کرده استفاده می کنیم به همراه یک عدد پیاز متوسط و آرد نخودچی به مقداری که قلقلی ها وا نرود.
سویای چرخ کرده را با یک عدد پیاز متوسط رنده شده و نمک و فلفل سیاه و ادویه و آرد نخودچی خوب ورز دهید و به صورت قلقلیهای کوچک به اندازه بزرگتر از فندق درآورید. کوفته ریزه ها را در روغن داغ سرخ کنید. همچنین می تونید گوشت چرخ کرده رو حذف کنید و فقط از سویا استفاده کنید. اما پیشنهاد می کنم نصف گوشت و نصف سویا استفاده کنید چون طعم بهتری داره.