خوراک نخود آبگوشتی یه غذای گیاهی ساده و خوشمزه و مقویه. تو دستور پخت اصلی این غذا از شیر نارگیل استفاده میشه، اما اگه به شیر نارگیل دسترسی نداشتید می‌تونید از مخلوط شیر و خامه استفاده کنید.

در ادامه با دستور پخت خوراک نخود آبگوشتی بدون گوشت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه خوراک نخود آبگوشتی هندی

  • نخود پخته 2 پیمانه
  • نارگیل نصف قوطی (یا نصف لیوان شیر و نصف لیوان خامه صبحانه)
  • گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • سیر 3 حبه
  • زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
  • پودر کاری 1 قاشق غذاخوری
  • فلفل نصف قاشق چای‌خوری

 طرز پخت خوراک نخود آبگوشتی بدون گوشت به روش هندی

طرز تهیه خوراک نخود آبگوشتی بدون گوشت به روش هندیمرحله اول، پختن نخود

نخود رو از شب قبل (حدود 12 ساعت قبل) خیس کنید و چند مرتبه آب نخود رو عوض کنید.

سپس آب نخود رو دور بریزید و به همراه دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بپزید.


مرحله دوم، تفت دادن پیاز

پیاز رو به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید. حبه‌های سیر رو هم ریز رنده کنید. یک تابه رو روی حرارت متوسط بذارید و کمی روغن بریزید.

پیاز خرد شده رو داخل تابه بریزید و به مدت سه تا چهار دقیقه تفت بدید تا سرخ کرده بشه. سپس سیر رنده شده رو اضافه کنید و کمی تفت بدید.

در ادامه زردچوبه، کاری، نمک و فلفل رو اضافه کنید و هم بزنید و تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه.

برای جلوگیری از چسبیدن مواد به تابه مقدار کمی آب جوش اضافه کنید.


مرحله سوم، اضافه کردن نخود

در ادامه رب گوجه‌فرنگی رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا رنگ رب باز بشه.

سپس نخود پخته رو اضافه کنید و مواد رو هم بزنید. کمی بعد شیر نارگیل یا مخلوط شیر و خامه رو هم اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط بشن.


مرحله چهارم، پخت نهایی

در این مرحله حدود یک لیوان آب جوش به خوراک اضافه کنید تا روی نخود رو بگیره.

سپس درب ظرف رو بذارید و حدود بیست و پنج دقیقه تا نیم ساعت روی حرارت کم زمان بدید تا خوراک بپزه و جا بیفته.

بعد از اینکه آب خوراک تبخیر شد و غلیظ شد و حالت سس پیدا کرد، خوراک نخود آبگوشتی رو داخل ظرف مورد نظر بریزید و با سبزیجات مورد نظرتون تزئین کنید و با برنج با نون سرو کنید. نوش جان.


طرز تهیه خوراک نخود آبگوشتی با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه خوراک نخود آبگوشتی با گوشت چرخ کرده

مواد لازم:
  • 4 تا 5 عدد سیب زمینی
  • 100 گرم گوشت چرخ کرده
  • ‌200 گرم کنسرو نخود یا از قبل آب پز شده
  • 2 عدد فلفل سبز
  • 1 عدد گوجه فرنگی بزرگ (پوست گوجه فرنگی جدا شود)
  • 1 عدد پیاز
  • 2 حبه سیر خرد شده
  • 1 و نیم قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 4 تا 5 قاشق غذاخوری روغن مایع
  • 1 قاشق چای خوری پول بیبر (فلفل قرمز پرک شده)
  • 1 قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز
  • نصف قاشق چای خوری زیره (به دلخوه)
  • نمک
طرز تهیه:

پوست سیب زمینی را بکنید و بشویید و مکعبی خرد کنید. فلفل ها را مکعبی خرد کنید. پیاز و سیر را نگینی خرد کنید.

پیاز را داخل روغن داغ بریزید و 1 دقیقه تفت دهید. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.

فلفل ها را اضافه کنید و کمی تفت دهید. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تا وقتی که بوی خامی رب گرفته شود تفت دهید.

سیب زمینی ها و سیر را اضافه کنید و گاهی هم بزنید و 4 دقیقه تفت دهید.

سپس گوجه فرنگی مکعبی خرد شده را اضافه کنید و زمان کمی بپزید نخود را اضافه کنید و آب داغ را به اندازه ای بریزید که کمی روی مواد بیاید.

نمک و ادویه ها را اضافه کنید در قابلمه را بذارید و با حرارت متوسط گاهی کنترل کنید و تا وقتی که سیب زمینی ها بپزد و آبش کمی کمتر شود بپزید.

اگر آب داخل قابلمه کم شده ولی هنوز، سیب زمینی ها نپخته میتوانید کمی آب اضافه کنید.

نوش جان