کلم پلو از غذاهای معروف ایرانی با اصلیت شیرازی. کلم پلو با دستور پختهای مختلفی پخته میشه. در ادامه با طرز تهیه کلم پلو، آشنا خواهید شد. این غذای خوش عطر و خوشمزه به همراه سالاد شیرازی مزهاش تکمیل میشه.
مواد لازم برای تهیه کلم پلوی شیرازی برای دو نفر
- گوشت چرخکرده 250 گرم
- برنج دو پیمانه
- نصف یک عدد کلم سفید
- پیاز متوسط یک عدد
- پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری
- لیمو ترش دو عدد
- نمک نصف قاشق چایخوری
- فلفل نصف قاشق چایخوری
- چودر تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه نصف قاشق چایخوری
- دارچین نصف قاشق چایخوری
سبزی مخصوص کلم پلو شیرازی
100گرم سبزیجات معطر که شامل:
- تره
- جعفری
- شوید
- ترخون
- ریحان سبز
طرز تهیهی کلم پلوی مجلسی با گوشت قلقلی
مرحله اول؛ تفت دادن کلم
سبزیجات معطر پاک شده رو بشورید و خرد کنید.
نصف کلم رو خرد کنید و داخل یک ماهیتابه بریزید روی حرارت قرار بدید تا آب کلم کشیده بشه.
مرحله دوم؛ آماده کردن گوشت قلقلی
پیاز رو رنده کنید و ادویهها که شامل نمک، فلفل، پودر تخم گشنیز، زردچوبه و دارچین بود رو به گوشت چرخ شده اضافه کنید. سپس گوشت رو با پیاز و ادویه خوب ورز بدید و کوفته قلقلیهای کوچکی به اندازه حدود یک آلبالو درست کنید.
در ادامه یه ماهیتابه بردارید و کمی روغن بریزید تا داغ شه، سپس کوفته قلقلیها رو به آرومی داخل تابه بچینید و خوب سرخ کنید. البته بهتره که حداقل نیم ساعت گوشتهای قلقلی داخل یخچال استراحت کنند.
مرحله سوم؛ مزهدار کردن کلم
وقتی که آب کلم که کشیده شد، سپس مقداری روغن به کلم اضافه کنید و کلم رو تفت بدید. در ادامه کمی نمک، فلفل و زردچوبه به کلم اضافه کنید. برای خوش عطر و طعم شدن کلم، آب دو عدد لیموترش کوچک رو بگیرید و به کلم اضافه کنید و در آخر سه قاشق غذاخوری پیاز داغ رو اضافه کنید و یه تفت کوتاه بدید. کلم مزهدار شده و آماده برای مخطول شدن با برنجه.
مرحله چهارم، آماده کردن برنج
یک قابلمه با اندازه مناسب بردارید و آب بریزید تا جوش بیاد. برنج رو که از قبل با مقداری نمک خیس دادهاید،به آب در حال جوش اضافه کنید و در انتهای پخت برنج و قبل از اینکه آبکشی کنید کمی زردچوبه به برنج در حال جوش اضافه کنید و بعد آبکش کنید. این کار باعث میشه که برنج رنگ بگیره.
مرحله پنجم، مخلوط کردن مواد
در این مرحله داخل قابلمه مورد نظرتون ته دیگ مورد علاقه خودتون رو بچینید. میتونید از ته دیگ از سیبزمینی و کنجد استفاده کنید و با زعفران بهش عطر و رنگ بدید. ته دیگ کاهو هم خیلی خوب میشه.
سپس به ترتیب برنج، سبزیجات معطر خرد شده، کلم تفت داده شده و گوشت قلقلی شده رو به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید. اگه دوست داشتید، میتونید قبل از اینکه برنج رو بریزید توی قابلمه به طور کامل با سبزی مخلوطش کنید.
در آخر با ته کفگیر چند تا سوراخ داخل برنج ایجاد کنید. برای پخت کلم پلو، برنج رو به مدت 30 تا 45 دقیقه دم کنید. سالاد شیرازی در کنار کلم پلو یه ترکیبه بینظیره. این کلم پلوی خوشمزه رو درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.
نکات و فوت و فنهای پخت کلم پلو
- ليموترش و ادويه بوی كلم رو از بين ميبره.
- استفاده از کره و زعفران باعث طعم و عطر بهتر کلم پلو میشه.
- اگه دوست داشتید میتونید کلم پلو رو با ادویه پلویی دم کنید.
- به جای سبزی های تازه می تونید از سبزی خشک هم استفاده کنید
- برای تهیه کلم پلوی شیرازی اصل، به جای کلم سفید از كلم قمری استفاده کنید.
- برای تهیه کلم پلوی شیرازی اصل، به گوشت چرخ کرده یک قاشق غذاخوری آرد نخودچی اضافه کنید.