ترشی مشهدی یا سالاد مشهدی همونطور که از اسمش هم قابل حدسه، مخصوصه استان خراسانه و از ترکیبی از سبزیحات مختلف به همراه ادویه مخصوص ترشی و سرکه درست میشه. مهمترین تفاوت ترشی مشهدی با سایر ترشی‌ها رنگ قرمز ترشی مشهدیه که دلیلش هم استفاده از آب گوجه‌فرنگیه. در ادامه با طرز تهیه ترشی گوجه مشهدی به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه ترشی مشهدی با آب گوجه فرنگی

  • گوجه فرنگی گوشتی و آبدار 3 کیلوگرم
  • سرکه 3 لیوان
  • گل کلم خرد شده 3 لیوان
  • هویج خرد شده 2 لیوان
  • کرفس خرد شده 2 لیوان
  • فلفل سبز تند 3 عدد
  • سیر ورقه شده 5 حبه
  • برگ کرفس یک لیوان
  • سبزی معطر شامل ترخون و ریحان
  • سیاه دانه کمی
  • نمک 3 تا 4 قاشق غذاخوری (نمک بدون ید)

مواد لازم ترشی سالاد مشهدی


طرز تهیه ترشی مشهدی با آب گوجه فرنگی

مرحله اول، آماده کردن سس گوجه فرنگی

برای تهیه سس گوجه فرنگی مخصوص ترشی مشهدی یا سالاد ترشی گوجه فرنگی ها رو شسته و از وسط نصف کنید. سپس قسمت سبز گوجه رو جدا کنید. گوجه های خرد شده رو داخل یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت بگذارید، در ادامه گوجه‌ها رو با گوشت کوب کمی بکوبید تا آب بیندازه. البته می‌تونید گوجه‌ها رو با استفاده از مخلوط کن یا غذا ساز له کنید و بعد داخل قابلمه بریزید.

وقتی که گوجه فرنگی پخت و به شکل سس رسید، از صافی ردش کنید و تا جایی فشار بدید که فقط تفاله گوجه باقی بمونه. سس گوجه رو یک بار دیگه از الک رد کنید تا تخم گوجه فرنگی جدا بشه. دقت کنید که تخم گوجه فرنگی حتما باید جدا بشه. سس گوجه صاف شده رو دوباره داخل قابلمه بریزید و بپزید.

سس رو حدود 15 تا 20 دقیقه بپزید تا کمی از آبش تبخیر بشه و در ادامه نمک و سرکه رو داخل سس گوجه بریزید و وقتی که یک دقیقه جوشید، سس رو از روی حرارت بردارید و سبزی‌های خشک رو اضافه کنید و صبر کنید تا سس گوجه خنک بشه.

مواد لازم ترشی سالاد مشهدی


مرحله دوم، خرد کردن سبزیجات

سبزیجات شسته شده و خشک شده رو ریز خرد کنید. البته ریز یا درشت خرد کردن سبزیجات به سلیقه شما بستگی داره.

در ادامه سبزیجات خرد شده و سس گوجه رو داخل یک ظرف بزرگ بریزید و همه مواد رو خوب با هم مخلوط کنید.

ترشی مشهدی سالاد زمستانی

همچنین بخوانید: طرز تهیه ترشی پیاز قرمز ریز و درسته (پیاز ترشی قزوین)


مرحله سوم

در این مرحله مواد ترشی مشهدی رو داخل ظرف‌های تمیز و خشک بریزد و درب ظرف‌ها رو محکم ببندید تا هوا نکشه.

ترشی مشهدی

بعد از یک گذشت 7 تا 10 روز ترشی مشهدی قابل استفاده است. در یک هفته اول ترشی رو در دمای اتاق و بعد از گذشت یک هفته داخل یخچال نگهداری کنید.

روش تهیه ترشی مشهدی با آب گوجه


نکات مهم و فوت و فن های سالاد ترشی مشهدی با آب گوجه فرنگی

  • برای سس گوجه از گوجه های گوشتی و آبدار استفاده کنید.
  • آب گوجه برای درست کردن ترشی مشهدی باید نه خیلی رقیق و نه خیلی غلیظ باشه.
  • تخم گوجه فرنگی حتما باید جدا بشه.
  • هم می‌تونید از سرکه سفید استفاده کنید و هم از سرکه قرمز.
  • حتما از نمک بدون ید استفاده کنید. اگه از نمک ید دار استفاده کنید ممکنه ترشی نرم بشه.

همچنین بخوانید: دستور ترشی انبه سبز با روغن زیتون

3/5 - (1 امتیاز)