قلیه بادمجان رو امتحان کردید؟ اگه عاشق طعم و مزه جدید هستید پیشنهاد می کنم حتما امتحانش کنید. یه خورشت شمالی خیلی قدیمی ولی ولی بسیار خوشمزه براتون آوردم که نگم براتون از خوشمزگیش! همین اول کار بهتون این توضیح رو بدم قلیه بادنجون پختش عین پخت فسنجونه با این تفاوت که داخلش بادنجون هم داره. شاید خیلیا بگید بادنجون تو این خورشت؟

ولی من بهتون میگم اگه تمام نکات رو رعایت کنید و این خورشت رو بار بزارید و سرو کنید برای اهل خونه یا مهمونتون امکان نداره متوجه بشه این خورشت قلیه بادنجونه! بلافاصله میگن فسنجون درست کردید؟ یعنی تا این حد خوشمزه میشه و چون گوشت داره ترکیب گوشت و گردو و … دیگه خودتون خوشمزگیشو تصور کنید! حالا بریم ببینیم چطور درست میشه.

مواد لازم برای تهیه قلیه بادمجان

  • گوشت گوسفندی ترجیحا استخون دار باشه خیلی بهتره من از ماهیچه و گردن گوسفندی استفاده کردم حدودا ۷۰۰ تا ۸۰۰ گرم
  • گردوی آسیاب شده یعنی کاملا له شده دون دون نباشه حدودا ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم
  • پیاز خام رنده شده دو عدد
  • رب انار بستگی به نوع و غلظت رب انارتون داره پس اینو خودتون تنظیم کنید من از رب انار ملس استفاده کردم
  • رب گوجه یک قاشق چای خوری
  • نمک یک قاشق چای خوری
  • فلفل یک قاشق چای خوری
  • زردچوبه یک قاشق چای خوری
  • دارچین یک قاشق چای خوری
  • آب به اندازه لازم
  • بادنجون دو تا سه عدد فقط قسمت گوشتی بادنجون رنده میشه و آبش رو بگیرید و به خورشت اضافه کنید

دستور پخت قلیه بادمجان با گوشت

طرز تهیه قلیه بادمجان با گوشت

برای شروع ابتدا گوشت رو داخل قابلمه با روغن خیلی کم در حد یک قاشق چای خوری کافیه. خیلی کم تفت میدیم نمیخوایم خیلی سرخ بشه.

یه تفت کوچولو خورد کافیه بعد بهش دو تا پیاز رنده شده رو اضافه کرده و باز یه کوچولو تفت میدیم حالا ادویه ها رو بغیر نمک اضافه میکنیم.

زردچوبه فلفل و دارچین بیشتر یه هم بزنید عطر ادویه ها آزاد بشه بعد رب انار و رب گوجه رو اضافه کنید و یه تفت کوچولو بدید و حالا بهش آب داغ اضافه کنید به مقدار لازم و درشو ببندید و بره تا بجوش بیاد.

نیم ساعت که جوش زد حالا دو سه تا بادنجون پوست گرفته و رنده شده فقط قسمت گوشتی بادنجون باید رنده بشه هیچ تخمی از بادنجون نباید داخلش باشه پس تاکید میکنم فقط قسمت گوشتی بادنجون رو رنده کنید یه کوچولو آبشو بگیرید و به خورشت اضافه کنید.

یه هم بزنید در قابلمه رو ببندید و حرارت رو کم کنید بزارید چهار پنج ساعت با حرارت ملایم ریز ریز بجوشه تا غلیظ و جا افتاده و حسابی به روغن بیوفته.

تو نیم ساعت آخر گوشتشو چک کنید پخته بود بهش نمک اضافه کنید. اصلا بادنجون تو خورشت دیده نمیشه.