گرده بوشهری یکی از نون های سنتی استان بوشهر با عصاره خرما که قطعا از مقوی ترین نان هاست! رسپی خیلی پیچیده ای نداره و راحت و آسون میتونید توی خونه درست کنید، طعم گرده بوشهری همه کس پسنده و واسه بچه ها واقعا عالیه!
مواد لازم برای تهیه نان گرده بوشهری
- آرد فانتزی ۳۶۰ گرم
- آرد کامل یا ارد سنگک ۴۰ گرم
- خرما ۲۰۰ گرم
- آب جوش ۲۰۰ گرم
- آب هم دمای محیط ۷۰ گرم
- زردچوبه یه ق چای خوری
- مخمرفوری ۶ گرم
- شکر ۳۰ گرم
- نمک ۷ تا ۸ گرم
- کره برای لطافت نان ۳۰ گرم
( دستور اصلی کره نداره ولی چون قراره توی فر خونگی پخته بشه برای اینکه بافت جویدنی نداشته باشه کره رو حتما بزنید.)
آموزش نان گرده بوشهری در فر با دستور اصلی
رازیانه و سیاهدونه (غالبا داخل خود خمیر میزنن ولی چون ممکنه همه خوششون نیاد من روی خمیرها زدم.)
اول خرماها رو با ابجوش بخیسونید، میتونید از اول هسته هاشو دربیارید اگر مثل خرماهای من چسبناک بودن همون بخیسونید بهتره!
بعد بیست دقیقه که نرم شدن بقیه آب رو اضافه کنید. (یه کوچولو نگهدارید که زردچوبه رو توش حل کنید اجباری نیست ولی اینطوری بهتره!)
از صافی رد کنید. مواد خشک و باهم ترکیب کنید عصاره خرما و کره رو هم اضافه کنید و ورز بدید اگر دیدید آب نیاز داره یه کوچولو دیگه آب بزنید.
بهتره یه خمیر خیییلی لطیف داشته باشید چون بافتش پنبه ای تر میشه! ممکنه بخاطر وجود شیرینی خرما کمی خمیر آزار دهنده ای باشه.
یکساعت به خمیر زمان بدید و بعد پف شو بگیرید. به چونه های تقریبا میاوی تقسیم کنید. (بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ باشن خوبه)
مجددا یه کوچولو استراحت بدید و بعد با وردنه باز کنید به قطر ۱/۵ تا ۲ سانت!
روشونو بپوشونید و ۳۰ تا ۴۰ دقیقه استراحت نهایی بدید. با یه تخم مرغ و کمی شیر (ترکیبی) رومال بزنید و با یه هسته خرما روشون رو نقطه بزنید تا خمیر دو پوسته نشه (کاری خود مادربزرگای بوشهری میکنن) میتونید هر طرحی بزنید و این کار سنتی خودشونه!
رازیانه و سیاهدونه و کنجد هرچی دوست دارید بپاشید و داخل فر داغ داغ ۲۳۰ تا ۲۴۰ درجه به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزید! بیشتر نشه.
حتما این نون گرده بوشهری رو درست کنید چون خیییلی مقوی و سالمه. نوش جان