استانبولی پلو یکی از غذاهای قدیمی و پرطرفداره ایرانیه و با دستور پخت‌های متفاوتی درست میشه. یکی از این دستور پخت‌ها دستور پخت استانبولی با سویا و سیب زمینی هست که درادامه به صورت مرحله به مرحله توضیح داده شده.


مواد لازم برای تهیه استانبولی با سویا و سیب زمینی

  • برنج، 2 پیمانه
  • سویا دانه ریز، 1 پیمانه
  • سیب زمینی 2 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • گوجه فرنگی 3 عدد
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • روغن به مقدار لازم

طرز تهیه استانبولی پلو با سویا و سیب زمینی

طرز تهیه استانبولی با سویا و سیب زمینی
‌‌‌
مرحله اول، خیساندن برنج و سویا

برنج رو داخل آب به همراه کمی نمک به مدت یک ساعت خیس بدید. سویا رو هم داخل یک کاسه بریزید و آب بریزید تا روی سویا رو بگیره. کمی آبلیمو اضافه کنید و به مدت نیم ساعت زمان بدید تا سویا داخل آب خیس بخوره. سپس سویا رو داخل آبکش بریزید و با دست فشار بدید تا آب اضافیش گرفته بشه.

سپس سویا رو داخل غذاساز یا میکسر بریزید و دونه‌های سویا رو میکس کنید تا مثل گوشت چرخ کرده بشه.

همچنین بخوانید: مرغ لا پلو کته؛ طرز تهیه مرغ ریش ریش لای برنج

مرحله دوم، سرخ کردن سیب زمینی

سیب زمینی ها رو پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس سیب زمینی رو با آب سرد شسته و خشک کنید. داخل تابه مقداری روغن بریزید، وقتی که داغ شد سیب زمینی ها رو داخل روغن سرخ کنید. وقتی که سیب زمینی سرخ شد داخل صافی یا دستمال مخصوص بریزید تا روغن اضافیش گرفته بشه.


مرحله سوم، رنده کردن گوجه فرنگی

گوجه فرنگی ها رو پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید. همچنین می‌تونید گوجه فرنگی رو پوره کنید.

همچنین بخوانید: کباب لاپلو؛ طرز تهیه کباب لا پلویی

مرحله چهارم، آماده کردن پیاز داغ

پیاز ها رو به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید. داخل تابه کمی روغن بریزید و پیاز رو داخل تابه بریزید و کمی تفت بدید. سپس سویا رو به پیاز اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت بدید تا خامی سویا گرفته بشه. در ادامه نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا عطر ادویه بلند بشه. سپس مواد رو کنار بزنید و وسط تابه رو خالی کنید. رب گوجه فرنگی رو وسط تابه بریزید و کمی تفت بدید تا رنگ رب باز بشه. سپس مواد رو با رب گوجه فرنگی مخلوط کنید و هم بزنید.

در ادامه گوجه فرنگی رنده شده یا پوره گوجه فرنگی رو به مواد اضافه کنید. روی حرارت ملایم به مدت 10 دقیه زمان بدید تا آب گوجه فرنگی به خورد سویا بره و سویا طعم مواد رو بگیره.


مرحله پنجم، پختن استانبولی با سویا

قابلمه برنج رو روی حرارت بذارید، روغن رو اضافه کنید و وقتی که بیشتر آب برنج کشیده شد و فقط کمی از آب برنج باقی بود، برنج رو به سویا اضافه کنید، نصف سیب زمینی سرخ شده ها رو هم اضافه کنید و مواد رو هم بزنید. کف یک قابلمه کمی روغن بریزید و بذارید داغ بشه. سپس کف قابلمه نون یا سیب زمینی ورقه شده بذارید. همچنین میتونید سیب زمینی یا رنده شده هم بریزید. استانبولی رو داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه دمکنی بپیچید و روی حرارت ملایم بذارید. وقتی استانبولی بخار کرد، حرارت رو کم کنید و به مدت 45 دقیقه زمان بدید تا استانبولی با سویا دم ببره.


مرحله ششم، سرو و تزئین

وقتی استانبولی آماده شد، برنج رو داخل دیس برگردونید و باقی سیب زمینی های سرخ شده رو روش بریزید و استانبولی رو به همراه سالاد شیرازی سرو کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه بادمجان پلو قزوینی

نکات مهم و فوت وفن های پخت استانبولی گیاهی با سویا و سیب زمینی

  • استانبولی با سویا و سیب زمینی رو می‌تونید هم به صورت برنج آبکش شده و هم به صورت دمپخت درست کنید که در هر دو صورت خوشمزه میشه ولی برای دمپخت باید از قابلمه تفلون یا شعله پخش كن استفاده كند تا ته‌دیگ نسوزه و ته دیگ خوبی به دست بیاد، در غیر این صورت رب گوجه فرنگی می‌‌سوزه و ته‌دیگ سیاه و بدمزه می‌شه.
  • اگه فقط از گوجه فرنگی استفاده كنید، استانبولی كم‌رنگ می‌شه و ممکنه شفته بشه. بنابراین حتما رب گوجه فرنگی رو به غذا اضافه كنید، گوجه فرنگی رو حتما تفت بدید تا طعم بهتری به غذا بده.
  • استفاده از زعفران غذا رو خوشمزه‌تر می‌كنه.
  •  سیب زمینی ها رو می‌تونید به صورت جداگانه سرخ موقع سرو بین استانبولی یریزید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه قیمه لا پلو با گوشت چرخ کرده قلقلی مجلسی (قیمه پلو)