بادمجان پلو یا بادمجان لاپلو یکی از غذاهای سنتی قزوین هست که اصالتش به منطقه الموت و روستای یرک میرسه. غذای محلی روستای یرک قزوین بادمجان پلو هست که در ادامه به صورت مرحله به مرحله با طرز تهیه اون آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه بادمجان پلو قزوینی سامان گلریز در برنامه بهونه
- برنج 3 پیمانه
- گوشت چرخ کرده 400 گرم
- بادمجان 5 عدد
- گوجه فرنگی 7 عدد
- پیاز بزرگ 1 عدد
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- سیر 4 حبه
- زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
دستور پخت بادمجان پلو قزوینی سامان گلریز
مرحله اول، سرخ کردن بادمجان
بادمجانها رو پوست بگیرید و داخل روغن سرخ کنید. اما اگه خواستید تا بادمجان پلویی سالمتری داشته باشید میتونید برای سرخ کردن بادمجان از روش زیر استفاده کنید.
بادمجانها رو با پوست حلقه حلقه کنید و دو ساعت داخل آب سرد خیس کنید. با این کار منافذ بادمجان پر از آب میشه و در زمان سرخ کردن روغن کمتری به خودش می گیره.
بادمجانها رو برای سرخ کردن داخل تابه بریزید و ابتدا نصف استکان آب بریزید و کمی نمک روی بادمجانها بپاشید سپس 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و درب تابه رو ببندید تا بادمجانها سرخ بشه.
مرحله دوم، تفت دادن گوشت با پیاز
پیاز رو به شکل خلالی یا نگینی خرد کنید و به همراه کمی روغن تفت بدید. وقتی که کمی طلایی شد، زردچوبه و فلفل سیاه یا قرمز رو اضافه کنید و وقتی که کمی تفت خورد و خامی ادویه گرفته شد، سپس گوشت چرخ کرده رو اضافه کنید و کمی تفت بدید.
کمی بعد 4 حبه سیر رو بکوبید و له کنید یا ریز خرد کنید و به گوشت اضافه کنید. مواد رو هم بزند و سپس رب گوجهفرنگی رو اضافه کنید و مواد رو کمی هم بزنید.
طرز تهیه بادمجان پلو بدون گوشت
برای تهیه بادمجان پلو بدون گوشت، در این مرحله گوشت چرخ کرده رو حذف کنید. گوجهفرنگی رنده شده رو به پیاز و رب گوجهفرنگی اضافه کنید. وقتی که آب گوجهفرنگی کشیده شد از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم اضافه کردن گوجه فرنگی رنده شده
در این مرحله پنج عدد از گوجه فرنگیها رو پوست بگیرید و رنده کنید و به گوشت اضافه کنید. سپس کمی نمک اضافه کنید و مواد رو تفت بدید تا آب گوجهفرنگی به بافت گوشت بره و گوشت چرخ شده با آب گوجهفرنگی بپزه.
مرحله چهارم، اضافه کردن گوجه به بادمجان
وقتی که یک طرف بادمجانها سرخ شد، دو عدد گوجهفرنگی رو حلقه کنید و داخل تابهای که بادمجانها در حال سرخ شدن هستند اضافه کنید و روی بادمجانها بچینید.
مرحله پنجم، آبکش کردن برنج
یک قابلمه آب روی حرارت بذارید و وقتی که آب داغ شد برنج رو داخل آب بریزید و کمی نمک اضافه کنید.
و قتی که به جوش اومد، برنج رو آبکش کنید.
مرحله ششم، ریختن مواد داخل قابلمه
کف یک قابلمه رو کمی چرب کنید و یک استکان آب بریزید. سپس یک لایه برنج کف قابلمه بریزید و برنج رو کف قابلمه پخش کنید، سپس یک لایه گوشت چرخ کرده بریزید و بعد حلقههای بادمجان و گوجهفرنگی رو بچینید.
دوباره یک لایه برنج بریزید، اما این بار حلقههای بادمجان و گوجهفرنگی رو روی برنج بچینید و بعد گوشت چرخ کرده بریزید و این کار رو تا تمام شدن مواد ادامه بدید.
مرحله هفتم، دم گذاشتن بادمجان پلو
کمی برنج رو از کناره های قابلمه جدا کنید. این کار به بهتر پخته شدن برنج کمک میکنه.
قابلمه رو روی حرارت کم بذارید و وقتی که بخار کرد، درب قابلمه دمکنی ببندید و روی شعله پخش کن بذارید و حدود 30 تا 40 دقیقه زمان بدید تا برنج دم بکشه.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای و فوت و فن کباب تابه ای مرغ
طرز تهیه نخود پلو با مرغ ریش ریش و نخود آبگوشتی
طرز تهیه مرصع پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه مرغ لا پلو کته و دمی زعفرانی با مرغ ریش ریش
طرز تهیه مرغ پرتقالی خوشمزه و ساده به صورت مرحله به مرحله