قیمه لاپلو یا قیمه پلو طرز تهیه راحتی داره، اما برای درست کردن قیمه لا پلو مجلسی و خوشمزه با گوشت چرخ کرده باید نکاتی رو رعایت کنید. با وجود اینکه مواد اولیه خورشت قیمه و قیمه لا پلو یا قیمه پلو یکی هست، اما طعم این دو تا غذا متفاوته.
در ادامه با دستور پخت قیمه لا پلویی مجلسی با گوشت چرخ کرده مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه قیمه لا پلو با گوشت چرخ کرده قلقلی
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- لپه 1 پیمانه
- پیاز 3 عدد
- سیب زمینی 2 عدد
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- لیمو عمانی 4 عدد
- آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
- آب زعفران 2 قاشق غذاخوری
- زرشک 3 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- گلاب 1 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- چوب دارچین 2 تکه
طرز تهیه قیمه پلو یا لا پلو با گوشت چرخ کرده قلقلی مجلسی
مرحله اول، پختن لپه
لپه رو شسته و روش آب سرد بریزید. حدود 3 ساعت زمان بدید تا لپه خیس بخوره. در این مدت 1 تا 2 مرتبه آب لپه رو عوض کنید.
آب لپه رو دور بریزید. یک عدد پیاز رو رنده کنید و داخل قابلمه تفت بدید. لپه رو داخل قابلمه بریزید و به همراه پیاز کمی تفت بدید. سپس رو لیوان آب جوش روی لپه بریزید. درب قابلمه رو ببندید و حدود یا ربع زمان بدید تا لپه نیم پز بشه.
همچنین بخوانید: مرغ لا پلو کته؛ طرز تهیه مرغ ریش ریش لای برنج
مرحله دوم، آماده کردن گوشت قلقلی
یک پیاز رو پوست بگیرید و ریز رنده کنید. پیاز رنده شده رو خوب فشار بدید تا آبش گرفته بشه. سپس گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه رو داخل یک کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید.
گوشت رو حدود 5 تا 10 دقیقه خوب ورز بدید تا منسجم و یکدست بشه. مقدار کمی از گوشت رو بردارید و بین کف دو تا دستاتون بغلتونید. اندازه گوشت قلقلی بهتره تا کمی بزرگتر از فندوق باشه.
گوشت قلقلی شده رو داخل یک بشقاب بچینید. روشو بپوشونید و بین نیم تا یک ساعت داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه.
مرحله سوم، آماده کردن پیاز داغ
یک پیاز رو پوست گرفته و ریز رنده کنید، داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید. وقتی که آب پیاز کمی کشیده شد کمی روغن اضافه کنید و گوشت قلقلی شده رو از یخچال بیرون بیارید و داخل قابلمه بچینید.
روی حرارت ملایم همه طرفهای گوشت چرخ کرده قلقلی رو سرخ کنید. وقتی که گوشت قلقلی سرخ شد، مواد رو به کنارههای قابلمه بفرستید و وسط قابلمه رو خالی کنید.
رب گوجه فرنگی رو وسط قابلمه بریزد و کمی تفت بدید، سپس نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. وقتی که رنگ رب باز شد و خامی ادویه و رب گرفته شد، لپه نیم پز رو اضافه کنید و با گوشت قلقلی و رب مخلوط کنید. چوب دارچین و لیمو عمانی رو به مواد اضافه کنید و دو لیوان آب جوش داخل قبلمه بریزید.
وقتی که مواد شروع به جوشیدن کرد، حرارت رو کم کنید و درب قابلمه رو ببندید. حدود 45 دقیقه زمان بدید تا لپه و گوشت بپزه و خورشت جا بیفته و لعاب بیندازه. 10 دقیقه مونده با پایان پخت قیمه یک قاشق غذاخوری گلاب اضافه کنید. سپس خورشت رو بچشید و اگه لازم بود کمی آبلیمو و نمک اضافه کنید. یک ربع مونده به پایان پخت خورشت، زرشک رو اضافه کنید.
همچنین بخوانید: کباب لاپلو؛ طرز تهیه کباب لا پلویی
مرحله چهارم، آب کش کردن برنج
برای درست کردن قیمه لاپلو هم از برنج آبکش و هم از برنج کته میتونید استفاده کنید. کف قابلمه مورد نظرتون رو کمی چرب کنید، به سلیقه خودتون کف قابلمه نون یا سیبزمینی حلقه شده بچینید.
تکههای چوب دارچین رو از خورشت جدا کنید. سپس برای لایه اول کمی برنج بریزید. روی برنج کمی پودر دارچین بپاشید و مقداری از خورشت قیمه روی برنج بریزید. دوباره برنج بریزید و این کار رو تا تموم شدن برنج و خورشت ادامه بدید.
مرحله پنجم، دم گذاشتن قیمه لا پلو
وقتی که تمام برنج و قیمه رو لایه لایه داخل قابلمه ریختید، در آخر آب زعفران بریزید و چند تکه کره روی برنج بذارید. قابلمه رو روی حرارت کم بذارید و وقتی که بخار کرد، درب قابلمه دمکن بپیچید و روی شلعه پخشکن بذارید. حدود 30 تا 45 دقیقه زمان بدید تا برنج دم ببره.
مرحله ششم، سرخ کردن سیبزمینی و بادمجان
به دلخواه بادمجان رو ورقهای کنید سرخ کنید. سپس سیبزمینی رو خلالی کرده و سرخ کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه بادمجان پلو قزوینی
مرحله هفتم، سرو و تزئین
وقتی که قیمه لا پلو با گوشت چرخ کرده دم کشید، داخل ظرف مورد نظر سرو کنید و به همراه بادمجان و سیبزمینی سرخ شده نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن های قیمه لا پلو
- برای درست کردن خورشت قیمه بهتره از چوب دارچین استفاده کنید. اگه خواستید از پودر دارچین استفاده کنید، مقدارش خیلی کم باشه تا رنگ خورشت رو تغیید نده.
- برای استفاده از لیمو عمانی، اول با چنگال چند سوراخ داخل لیمو عمانی ایجاد کنید و سپس روی لیمو آب جوش بریزید تا خیس خورده و تلخی لیمو عمانی گرفته بشه تا غذا رو تلخ نکنه.
- برای درست کردن قیمه لاپلو آب خورشت باید کم و غلیظ باشه تا برنج رو خمیر و شفته نکنه.