استانبولی پلو بدون گوشت با لویبا سبز یه غذای خوشمزه و راحته که زمان زیادی برای آماده شدنش نیاز نیست. البته این استانبولی شیرازیه و در بقیه جاها بهش میگن لوبیا پلو. در ادامه با دستور پخت استانبولی پلو بدون گوشت با لوبیا سبز مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو شیرازی بدون گوشت
- لوبیا سبز خرد شده 2 پیمانه
- برنج 3 پیمانه
- پیاز 2 عدد
- رب گوجهفرنگی 2 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- دارچین 1 قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده 2 قاشق سوپخوری
طرز تهیه استانبولی پلو بدون گوشت با لوبیا سبز
مرحله اول، آماده کردن پیاز داغ
پیازها رو خلالی یا نگینی خرد کنید و اگر هم دوست داشتید که پیاز داخل استانبولی پلو معلوم نباشه رنده کنید. داخل قابلمه کمی روغن بریزید و پیاز رو تفت بدید. پیاز رو تا زمانی تفت بدید که خامیش گرفته بشه و نرم بشه. دقت کنید که رنگ پیاز نباید خیلی طلایی یا قهوهای شه.
مرحله دوم، اضافه کردن لوبیا سبز
در این مرحله لوبیا سبز خرد شده رو با پیاز داغ اضافه کنید و روی حرارت کم حدود 5 دقیقه دقیقه تفت بدید.
نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه و عطر ادویه بلند بشه.
رب گوجهفرنگی رو وسط قابلمه بریزید و کمی تفت بدید تا رنگ رب باز بشه و سپس هم بزنید و با پیاز مخلوط کنید.
سپس یک لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید و درب قابلمه رو ببندید و حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه زمان بدید تا لوبیا سبز بپزه و آب مواد کشیده بشه.
مرحله سوم، پخت برنج
برنج رو آبکش کنید. کف قابلمه کمی روغن بریزید و وقتی که داغ شد نون بذارید یا سیب زمینی ورقه شده بچینید.
یک لایه برنج کف قابلمه بریزید و سپس یک لایه از لوبیا پخته شده بریزید و روش کمی پودر دارچین بپاشید و بقیه برنج و لوبیا رو لایه لایه تا تموم شدن مواد بریزید. مقداری کره آب شده رو با زعفران دم کرده مخلوط کنید و روی استانبولی بریزید.
قابلمه رو روی حرارت بذارید و وقتی که بخار کرد، زیر قابلمه شعله پخشکن بذارید و درب قابلمه دمکن بپیچید و حدود چهل و پنج دقیقه زمان بدید تا استانبولی پلو با لوبیا سبز دم بکشه و آماده بشه.
همچنین میتونید استانبولی پلو با لوبیا سبز رو به صورت کته درست کنید.
برای تهیه استانبولی با لوبیا سبز کته ای وقتی که آب برنج شروع به جوشیدن کرد و نصف بیشتر آب برنج تبخیر شد، لوبیا سبز که به همراه پیاز تفت داده و پخته شده رو به برنج اضافه کنید و وقتی که آب برنج کامل تبخیر شد، برنج رو دم بذارید.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه استانبولی پلو بدون گوشت با لوبیا سبز
- دارچین طعم خیلی خوبی به استانبولی با لوبیا سیز میده.
- اگه خواستید که استانبولی با لوبیا سیز مجلسی با برنج قد کشیده داشته باشید، برنج رو آبکش کنید.
طرز تهیه لوبیا پلو بدون گوشت و مرغ (لوبیا پلو ترکی)
مواد لازم برای ۴ نفر
- پیاز ۱ عدد
- گوجه ۵ عدد پوره شده
- فلفل سبز شیرین بزرگ (و یا طبق ذائقه تون تند) ۱ عدد
- لوبیا سبز نگینی خورد شده ۳۰۰ گرم
- برنج ۲ پیمانه
- رب فلفل شیرین ۱ قاشق مربا خوری (نداشتین میتونین حذف کنین)
- نمک به مقدار لازم
- آب جوش ۲ پیمانه
- کره به مقدار لازم
طرز تهیه
توی قابلمه مقداری روغن ریخته و اول پیازای نگینی خورد شده رو تفت میدیم کمی که شیشه ای شد فلفلای نگینی خرد شده رو اضافه کرده و تفت میدیم.
حالا نوبت اضافه کردن لوبیا سبزِ، زیر شعله رو کم میکنیم و اوبیارو اضافه میکنیم و در قابلمه رو میبنیدم و میذاریم ۱۰ دقیقه ای بپزه (بستگی به لوبیاتون داره اگر دیدین سفت هستش و نیاز داره پخته بشه یه مقدار کم آب بریزین ولی اصولا نیازی نیست.)
حالا پوره گوجه رو به همراه رب فلفل شیرین رو اضافه کرده و هم میزنیم و دوباره میذاریم تمامی مواد به مدت ۱۵ دقیقه با هم و توی آبی که پس دادن بپزن.
حالا نمکشو اضافه کرده و برنجی که شستیمو اضافه میکنیم ۱/۵ الی ۲ پیمانه آب میریزیم و میذاریم آبش کشیده بشه و در آخر کره ذوب شده رو روش میریزیم و میذاریم به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشه. پیشنهادم به شما اینه حتما این طعم متفاوت رو از دست ندین خیلی بینظیره.