دلمه کدو سبز یه غذای متفاوت ولی بسیار خوشمزهست. دلمه کدو سبز رو هم در فر و هم روی گاز میتونید آماده کنید. با چند تا کدو سبز میتونید یه شام سبک و خوشمزه آماده کنید. دلمه کدو سبز رو هم با نون و هم با برنج میتونید سرو کنید. در ادامه با دستور پخت دلمه کدو سبز بدون گوشت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه دلمه کدو سبز بدون گوشت
- کدو سبز 6 عدد
- سویا 1 لیوان (به دلخواه)
- پیاز 1 عدد
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- سیر 2 حبه
- استاک گوشت یا مرغ 1 عدد
- گوجه فرنگی 2 عدد
- برنج 1 پیمانه
- سبزی دلمه یک چهارم پیمانه
- سرکه به مقدار لازم
- شکر به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه دلمه کدو سبز بدون گوشت
مرحله اول، خالی کردن داخل کدو سبز
ابتدا کدو سبز ها رو شسته و با پوست کن یا چاقو پوست کدوها رو به صورت راه راه بگیرید. گرفتن پوست کدوها فقط برای زیبایی بیشتر و ظاهر غذاست. سپس با توچه به اندازه کدوها، کدوها را به دو یا سه قسمت تقسیم کنید و داخل کدو ها رو خالی کنید. برای خالی کردن داخل کدوها میتونید از قاشق مربا خوری استفاده کنید.
مرحله دوم، آماده کردن مواد میانی دلمه کدو سبز
برنج رو از قبل با کمی نمک خیس کنید. سپس روی حرارت بذارید تا نیم پز بشه و بعد آبکش کنید و کنار بذارید. پیاز را نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید و داخل تابه به همراه کمی روغن و زردچوبه تفت بدید تا طلایی و سبک بشه. در ادامه سیر پوره شده رو اضافه کنید و تفت بدید تا بوی سیر بلند بشه.
در ادامه سویا رو که به مدت نیم ساعت خیس دادید و آب اضافیش رو گرفتید رو اضافه کنید و با مواد تفت بدید تا سویا کمی سرخ بشه. سپس فلفل سیاه و نمک اضافه کنید و بعد سبزی دلمه رو اضافه کنید و کمی با مواد تفت بدید. در ادامه برنج و 1 قاشق غذاخوری رب گوحه فرنگی رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی رب گرفته بشه. سپس مواد دلمه رو از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم، آماده کردن دلمه کدو سبز
در این مرحله داخل تمام کدو سبز ها رو با مواد پر کنید و سر کدو ها رو صاف کنید و به دلخواه روی هر دلمه یک عدد گوجه فرنگی حلقه شده بذارید. داخل یک قابلمه کمی روغن بریزید و یک قاشق غذاخوری رب اضافه کنید و تفت بدید تا خامی ربگرفته بشه.
مرحله پنجم، پختن دلمه کدو سبز
در ادامه استاک مورد نظر رو با آب مخلوط کنید و به قابلمه اضافه کنید و کمی صبر کنید تا به جوش بیاد. وقتی که به جوش اومد دلمه های کدو سبز رو به آرومی داخل سس بذارید وبه مدت یک ساعت روی حرارت ملایم زملن بدید تا پخته بشه. در نیم ساعت آخر پخت سرکه و شکر رو با هم مخلوط کنید و داخل سس دلمه بریزید و بذارید تا مزه ها به خورد هم برن. وقتی سس غلیظ شد دلمه رو از روی حرارت بردارید و به همراه نون و ترشی سرو و نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت وفن های پخت دلمه کدو سبز
- برای پخت دلمه کدو سبز داخل فر، دلمه ها رو داخل ظرف مورد نظر بچینید و سس آماده شده رو روی دلمه ها بریزید و روی ظرف رو با فویل بپوشونید و به مدت 1 ساعت داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد بذارید تا بپزه.
- میزان سرکه و شکر به ذائقه شما بستگی داره.
- سبزی دلمه شامل ترخون، گشنیز، نعنا و جعفریه.
- اگه استاک به سس اضافه میکنید مقدار نمک رو کمتر کنید.
طرز تهیه دلمه کدو سبز با گوشت چرخ کرده
مواد لازم
- گوشت چرخکرده ٣٠٠ گرم
- کدو سبز ٦ عدد
- پیاز ١ عدد درشت
- نمک به مقدار لازم
- زردچوبه ١ قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه ١ قاشق چای خوری
- ربگوجه فرنگی ٢ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ١ قاشق مرباخوری
- مواد برای ته تابه
- گوجه فرنگی ٣ عدد
- سیب زمینی ٢ عدد
- پیاز ٢ عدد
طرز تهیه
اول کدوها را شسته و سر و ته آن را میگیریم و با چنگال روی کدوها خط میاندازیم (برای زیبایی) و کدوها را از طول به ٣ قسمت برش میزنیم و توی کدوها را در میاوریم.
توی تابه روغن و پیاز خرد شده را ریخته و تفت میدهیم بعد گوشت را اضافه کرده و ١٠ دقیقه تفت میدهیم داخل کدوها را هم که در آوردیم به گوشت اضافه کرده و ١٠ دقیقه تفت میدهیم تا حجمش کم شود سپس نمک زردچوبه فلفل سیاه و ربگوجه را افزوده و تفت میدهیم.
داخل کدوها را از مایه ی کوفته که قدری خنک شده پر میکنیم.
ته تابه سیب زمینی و پیاز و گوجه فرنگی حلقه شده میچینیم (به روغن نیازی نیست) و دلمه ها را رویش قرار داده و ١ لیوان سس گوجه فرنگی رویش میدهیم و دمکنی میگذاریم ٥ دقیقه با شعله ی زیاد و یک ساعت و ربع با شعله ی خیلی کم بماند تا دم بکشد.
من برای سس گوجه ٢ قاشق سوپ خوری رب گوجه را در ١ لیوان آب جوش ریختم ١ قاشق چای خوری نمک و ١ قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه کردم و مخلوط کردم و روی کدوها ریختم.
به همین راحتی دلمه ی کدوی ما آماده شد. جای همه ی شما سبز.
این غذا فقط با ١ قاشق مرباخوری روغن آماده شد و خیلی سالمه!
نوش جان