عرب‌ها یک دسر معروف دارن به اسم ام علی که شاید خیلیاتون خورده باشید یا حداقل اسمش رو شنیده باشید، شایدم بعضیا اسمش رو هم نشنیده باشید. که من یک تغییراتی تو رسپی اصلیش دادم و یکم مدرنیتش کردم و روش اصلیش رو هم نوشتم براتون.

بدون شک تا به حال این طعم بهشتی رو کمتر کسی تجربه کرده. پیشنهاد می کنم حتما حتما امتحانش کنید و نتیجه رو به من هم بگید.

مواد لازم برای تهیه دسر ام علی عربی

  • خامه ۲۵۰ گرم
  • شیر ۱۵۰ گرم
  • شکر ۵ قاشق غداخوری
  • پودر قند ۵ قاشق غذاخوری
  • دارچین ۱/۲ قاشق چایخوری
  • وانیل ۱/۸ قاشق چایخوری
  • شعریه ۳۰ گرم
  • کره ۲۰ گرم
  • شیرعسلی ۲ قاشق غذاخوری
  • کشمش، گردو، پودر نارگیل، خلال پسته به مقدار لازم

طرز تهیه دسر ام علی عربی

طرز تهیه دسر ام علی عربی
برای شروع ابتدا رشته شعریه را خرد کرده و داخل کره به مدت ۵ دقیقه با حرارت کم تفت دهید.

در ظرف دیگری خامه، شیر، شکر، پودر قند، دارچین و وانیل را با همزن بزنید تا کاملا یکدست شود و داخل شعریه ریخته و شیرعسلی را هم اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش برسد سپس حرارت را کم کنید تا حدود ۱۰ دقیقه رشته‌ها کمی بپزد و دسر کمی غلیظ شود.

به غلظت فرنی شل باشد چون بعد از سرد شدن سفت‌تر می‌شود. سپس داخل ظرف سرو ریخته و کنار بگذارید تا خنک شود. سپس روی آن کمی کشمش، گردو نگینی، پودر نارگیل و خلال پسته بریزید و نوش جان کنید.

  • پیشنهاد من اینه دسر را داخل یخچال نذارید و در دمای محیط قرار بدید تا خنک بشه و سرو کنید.
  • شیرینی دسر ذائقه‌ای ست و می‌توانید بنابر سلیقه خود کمتر کنید.
  • با این مقدار مواد ۳ دسر لیوانی طبق عکس خواهید داشت.

طرز تهیه دسر ام علی عربی به روش اصلی

اسم این خوشمزه عربی، ام علیه (مامان علی) اسمش که برای من خیلی بامزه و جالبه، درباره طعم و مزه اش هم باید بگم که هرجا بردم تست کنن بیشترش رو از بس خوشمزه بود تو راه می خوردم.

مواد لازم

یک بسته نان تست یا کروسان هم میتونید استفاده کنید

برای کرم بادام
  • 150 گرم کره
  • یک لیوان و یک چهارم پودر قند 150 گرم
  • یک فنجان و 1/3 گرم پودر بادام 150 گرم
  • ۱ تخم مرغ + زرده
  • قاشق چایخوری عصاره وانیل
  • یک چهارم پیمانه آرد ذرت 30 گرم
  • یک قاشق غذاخوری آرد 7 گرم
برای خمیر
  • 3 عدد تخم مرغ
  • 2 لیوان شیر
  • شکر 1/4 پیمانه

50 گرم بادام خلال شده

برای تزئین

  • پودر قند
  • عسل
  • بستنی وانیلی

طرز تهیه

با خامه بادام شروع می کنیم. کره نرم و پودر قند را در ظرفی ریخته و به شکل خمیر در می آوریم، پودر بادام را اضافه کرده و مخلوط می کنیم، یک عدد تخم مرغ، زرده و عصاره وانیل را اضافه می کنیم و در آخر آرد و آرد ذرت را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا مخلوط شوند.

برش های نان را می گیریم و ساندویچ هایی با خامه بادام درست می کنیم و به صورت مکعبی برش می دهیم و در ظرف مناسب فر می گذاریم.

در یک کاسه، تخم مرغ، شیر و شکر را با هم مخلوط کرده و به صورت خمیر یکدست در بیاورید و خمیر را روی تکه های نان بریزید.

خامه بادام را که گذاشته بودیم روی کل قالب ریخته و روی خلال بادام پهن کرده و در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه حدود 50 دقیقه قرار می دهیم.

از فر در میاریم پودر قند میپاشیم و روش بستنی وانیلی و عسل میزنیم، همین، لذت ببرید.

و یه روش دیگه

اصل این دسر با خمیر پاف پیستری یا هزارلا درست میشه، من تو چندتا سایت با نون تست و سوخاری هم دیدم یکجا هم با گاتا.

خب بیس کار که همون نونمونه رو انتخاب می کنیم و درست می کنیم. خنک که شد تکه تکه می کنیم و کف ظرف می ریزیم و روش پسته، بادوم، گردو، کشمش، اگه خواستید فندق (کلا هر مغزی دوس دارید بریزید) لایه لایه تا تموم شه.‌

برای روش هم من از ترکیب شیر و نصف قوطی شیرعسلی و مقداری شیر تبخیر شده و غلیظ استفاده کردم که گذاشتم بجوشه و گرم باشه (می تونید فقط شیر و شکر رو قاطی کنید) و حسابی روش ریختم.

حالا مقداری خامه هم رو کل موادم پخش کردم و ریختم و گذاشتم توی فر با دمای ۲۰۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه و تمام.

معجون بی نظیر ما حاضره. خودم که عاشق این جور چیزام که پر از مغزه.