بریانی سلطنتی حیدرآبادی یا بریانی نظامی حیدرآباد بهترین غذای سلطنتی هند بوده. وقتی امپراطور اورنگزیب، نظام الملک را به حکومت حیدرآباد منسوب کرد، غذاهای سنتی مغول با غذاهای محلی حیدرآباد ادغام و این بریانی خوشمزه از آشپزخانه نظام الملک وارد آشپزخانه امپراطوری شد و گل سرسبد غذای سلطنتی شد. پیشنهاد می کنم حتما درست کنید.

مواد لازم برای تهیه بریانی حیدر آبادی

  • گوشت گوسفندی 500 گرم
  • برنج 500 گرم (2.5 پیمانه)
  • مخلوط ادویه های دانه ای(چوب دارچین، چند دانه میخک، هل و فلفل سیاه دانه ای)
  • برگ بو 2 برگ
  • روغن
  • زعفران خیسانده در ربع پیمانه شیر
  • پیاز داغ برای لای برنج و تزیین

مواد مرینیت گوشت

  • پیاز داغ نصف پیمانه
  • ماست 1.5 پیمانه
  • گشنیز خرد شده نصف پیمانه
  • نعنا خرد شده نصف پیمانه
  • بادام هندی 50 گرم قابل حذفه (اول در تابه بدون روغن بو دهید بعد با آسیاب برقی بزنید تا حالت خمیری پیدا کنه)
  • گرام ماسالا 1 قاشق مرباخوری
  • زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
  • زیره نصف قاشق مرباخوری
  • پودر تخم گشنیز نصف قاشق مرباخوری
  • پودر فلفل کشمیری یا فلفل قرمز 1 تا 2 قاشق مرباخوری
  • سیر و زنجبیل رنده شده 1 قاشق غذاخوری سرپر
  • نمک و فلفل سیاه
  • آبلیمو 3 قاشق غذاخوری
  • فلفل سبز تند بدلخواه

نکته: بهتره گوشت بدون استخوان باشه، من چون نداشته گوشت با استخوان استفاده کردم.

طرز تهیه بریانی حیدر آبادی (بریانی هندی)

طرز تهیه بریانی حیدر آبادی

برای شروع ابتدا گوشت را با مواد مرینیت با دست خوب مخلوط و ماساژ بدین، و حداقل 2 تا 3 ساعت در یخچال بذارید.

روغن را در قابلمه ریخته و گوشت همراه مواد مرینیت با حرارت کم بپزید، اگه لازم بود کمی آب اضافه کنید.

برنج را از قبل بخیسونید، آب و ادویه های دانه ای و برگ بو را روی حرارت بذارید وقتی شروع به جوشیدن کرد، برنج را بریزید، برنج را زنده تر از همیشه آبکش کنید، حدود 70٪ بپزه (چون دوست ندارم ادویه های دانه ای با پلو قاطی بشه و زیر دندون بیاد، در توری چای ریختم وقتی برنج آبکش کردم درآوردم).

کف قابلمه روغن ریخته، لایه لایه، برنج، مخلوط گوشت، زعفران حل شده در شیر و پیاز داغ بریزید، لایه آخر برنج باشه، پیازداغ و زعفران و روغنی که با آن پیازداغ درست کردید بریزید و حدود 35 تا 40 دقیقه دم بدین.

برای سرو بریانی را با پیازداغ و سبزی خرد شده تزئین کنید.


طرز تهیه بریانی حیدر آبادی هندی با مرغ

یه غذای خوش عطر و طعم هندی. اگر شما هم مثل من عاشق غذای تند و هندی هستین پیشنهاد می کنم حتما امتحان کنید.

مواد لازم

  • مرغ ۵۰۰ گرم
  • پوره زنجبیل و سیر یک قاشق غذاخوری
  • اب لیمو تازه
  • گوجه خرد شده ۲ عدد
  • ماسالا نصف قاشق چایخوری
  • ماست ۳ قاشق غذاخوری
  • پیاز سرخ شد ۶ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل قرمز و زردچوبه
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • گشنیز خوردشده ۵ قاشق غذاخوری
  • چوب دارچین
  • ۸ تا دونه فلفل سیاه
  • ۴ تا هل
  • ۳ تا میخک
  • ۱ جوز هندی
  • کره
  • زعفران دم شده

طرز تهیه

مرغ هارو به آب لیمو، ماست، پیاز، گوجه، پوره زنجبیل سیر، نمک و فلفل و زردچوبه و ماسالا و پیاز سرخ شده آغشته میکنیم و دو ساعتی استراحت میدیم.

بعد ماهیتابه کره میریزیم وقتی آب شد هل و میخک و جوز هندی و چوب دارچینو یه کم تفت میدیم و مرغ ها رو اضافه میکنیم و بعد یه کم تفت دادن مرغ یک لیوان آب اضافه میکنیم با شعله کم اجازه میدیم بپزه تا آبش خشک شه و بعد تو اب برنج هلو دارچین میندازیم آب کش میکنیم.

بعد یه کم از مرغو کف قابلمه بعد برنج، بعد زعفرون و گشنیز لایه هارو به همین شکل اضافه میکنیم و اجازه میدیم دم بکشه.

سس کنارش (ماست ۶ قاشق ۲ تا فلفل سبز تند، گشنیز و فلفل دلمه نصفش تو خردکن بریزید با نمک و فلفل قرمز یه سس خوشمزه درست میشه که این سیو رو برنج میریزن)

این غذا یکی از لذیذ ترین غذاهای هندیه که پیشنهاد می کنم حتما درستش کنید. نوش جان

5/5 - (2 امتیاز)