الدحدح یا دحدح یا دحده، یک دسر فلسطینی میباشد که از لایه‌های سمولینا، نارگیل، دارچین و آجیل درست میشه، با طرحی زیبا و ترکیبی بهشتی از طعم!

مواد لازم برای تهیه دحدح

مواد لازم برای خمیر

  • 2 پیمانه ارد سمولینا مرغوب
  • 1 پیمانه آرد همه منظوره
  • 1 پیمانه روغن آبشده گرم
  • 1/2 قاشق چایخوری زردچوبه
  • کمی نمک
  • شکر 1/2 پیمانه
  • 2 قاشق چایخوری خمیر مایه فوری
  • نصف تا 1 پیمانه آب گرم

مواد فیلینگ

  • 1/2 پیمانه پودر نارگیل
  • 1/2 پیمانه گردوی ریز خرد شده
  • 1 پیمانه آرد سمولینا
  • شکر 3/4 پیمانه
  • 1/2 پیمانه شربت
  • 2 قاشق غذاخوری گلاب
  • 3 قاشق غذاخوری دارچین

طرز تهیه دسر عربی دحدح

طرز تهیه دحدح

برای تهیه قسمت پایه و رویه: مواد خشک رو با هم مخلوط کن تا یکدست بشن، سپس روغنُ بهش اضافه کن و با نوک انگشت ورز بده (بهتره این مرحله رو از شب قبل انجام بدی تا ارد سمولینا خیس شده و طعم و بافت بهتری به دحده بده، اما اگه عجله داری میتونی مراحل رو بدون صبر کردن ادامه بدی).

آبُ کم کم به مواد خمیر اضافه کن (مقدار آبی که نیاز داری بستگی به مارک و کیفیت آرد داره) تا خمیر یکدستی حاصل بشه.

طرز تهیه دحده

خمیرُ به 2 قسمت مساوی تقسیم کن، نیمی از خمیر رو در ظرف پخت پهن کن (خیس کردن دست به صاف شدن خمیر کمک میکنه).

دسر فلسطینی دحدح

برای آماده کردن فیلینگ، همه مواد فیلینگُ در ظرفی ریخته وبا هم مخلوط کن تا مواد یکدست بشه، سپس فیلینگُ روی پایه پخش کن، با کف دست یا با ته لیوان خوب فشرده کن، (این مرحله برای اطمینان از اینکه دحده نهایی شکل خودشُ حفظ میکنه و هنگام برش از هم نمی پاشه مهمه) .

دسر فلسطینی دحده

برای رویه، تکه های کوچکی از خمیرُ بردار و به آرامی بین کف دست فشار بده تا باز و صاف بشه، سپس تکه ها رو روی فیلینگ بچین و با دست مرطوب صافشون کن (یا میتونی همه خمیرُ با وردنه باز کنی و روی قسمت فیلینگ قرار بدی).

دسر فلسطینی الدحدح

با استفاده از گیره های معمول یا چنگال، هر طرحی رو که دوست داری روش بکش.

 

حالا روشُ بپوشون و اجازه بده 30 دقیقه استراحت کنه، بعد در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 30 تا 40 دقیقه یا تا زمانی که لبه های آن قهوه ای طلایی بشه بپز، سپس گریلُ برای چند دقیقه روشن کن تا روش طلایی بشه (فقط چند دقیقه طول میکشه پس مراقب باش نسوزه)

دستور پخت دسر فلسطینی دحدح
اگه دسر نرم و لطیف دوست داری، دحده رو گرم سرو کن، در نظر داشته باش که ممکنه در حالت گرم شکل خودشُ کاملاً حفظ نکنه، اما طعمی بهشتی خواهد داشت، از طرف دیگه، اگه دوست داری به شکل مربع یا لوزی های زیبا برش داده بشه، قبل از سرو اجازه بده کاملا خنک بشه بعد برش بده.

آموزش دسر فلسطینی دحدح

نکته: شربتُ به دحده پخته شده اضافه نکن. چون خودش به اندازه کافی شیرینه و اضافه کردن شربت بیش از حد شیرینش میکنه ولی اگه خواستی به روش سنتی عمل کنی و روش شربت بریزی به این روش تهیه کن

طرز تهیه شربت

  • 2 پیمانه شکر
  • 1 پیمانه آب
  • 1 قاشق غذاخوری آب لیمو

همه موادُ در یک قابلمه مخلوط کن و روی حرارت ملایم بذار تا بجوشه و به قوام برسه.

دستور تهیه دسر فلسطینی دحدح

4.7/5 - (3 امتیاز)