کوکی دانه قهوه رو با چند دستور مختلف امتحان کردم ولی بافت خشک داشتن و اصلا راضی نبودم. بلاخره یه دستور عالی و درجه یک و بی عیب و نقص رو پیدا کردم و امتحان کردم و نتیجه کار عالی شد، در ادامه این دستور پخت کوکی دانه قهوه رو براتون آماده کردم. امیدوارم این دستور پخت از وبسایت فیدیا براتون مفید باشه.
طرز پخت این کوکی عالی رو از یک مجله آشپزی خارجی پیدا کردم و با تغییراتی که درست کردم اینجا می نویسم. اگر دوست دارید شیرین تر باشه مقدار نسکافه خشک رو نصف بریزید (مقدار آب تغییری نمیکنه) چون کوکی ته مزه تلخ داره.
با این مقدار مواد اولیه 41 کوکی 9 گرمی داشتم. میتونید بزرگتر بگیرید. توی رسپی گفته بود 15 گرمی بردارید.
مواد لازم برای تهیه کوکی دانه قهوه
- آرد سفید 150گرم
- کره سرد 75 گرم
- پودر قند 60 گرم
- پودر کاکائو 10 گرم
- آب 10 میلی لیتر
- نسکافه 5 گرم (2 قاشق چای خوری)
- سفیده 15 گرم (حدود نصف سفیده یک تخم مرغ متوسط)
- نمک یک پینچ
دستور پخت کوکی دانه قهوه خوشمزه و شیک و مجلسی
برای شروع ابتدا آب را گرم و نسکافه را در آن حل کنید و بذارید به دمای محیط برسه.
آرد الک شده و پودر کاکائو و کره سرد تکه تکه شده و نمک را در غذاساز بریزید و چند پالس بزنید تا مثل خرده نان شود.
اگر غذاساز ندارید با نوک انگشت این کار را انجام دهید.
پودر قند را اضافه و چند پالس بزنید. حالا سفیده تخم مرغ و محلول قهوه را اضافه و با دست خمیر را یکنواخت کنید.
خمیر را به قطعات دلخواه تقسیم کنید (من 9 گرمی گرفتم) و هر قطعه را در دست گرد کنید (ترک نداشته باشه) و سپس با کمی فشار دو انگشت شکل بیضی بهش بدید و با پشت چاقو روش خط بندازید.
(اگه این خط انداختن خیلی سطحی باشه بعد از پخت محو میشه)
با کمی فاصله روی فویل یا کاغذ روغنی چیده و در فر گرم شده با درجه 175 تا 180 بمدت 15 تا بیست دقیقه بپزید.
کف فر سینی خالی باشه.
نکات مهم تهیه کوکی دانه قهوه
- میتونید به خمیر هل پودر شده هم اضافه کنید که طعمش با قهوه همخونی داره.
- این کوکی تا یک هفته در ظرف دربسته در یخچال قابل نگهداری است یا به مدت چند ماه در فریزر.
روش دوم پخت کوکی دانه قهوه
یه شیرینی ملایم همراه با عطر و طعم قهوه با یه رسپی راحت و بی دردسر! دیگه چی از این بهتر؟
مواد لازم
- آرد ۱۲۰ گرم (یک پیمانه سر خالی)
- پودر قند ۷۰ گرم (یک سوم پیمانه)
- کره به محیط رسیده ۷۵ گرم
- پودر کاکائو ۱۲ گرم (۲ قاشق غذاخوری سر خالی)
- نشاسته ذرت ۲۵ گرم (۲ قاشق غذاخوری سر پر)
- قهوه گلد ۴گرم (۲ قاشق مرباخوری)
- آب جوش ۸ گرم (۱ قاشق غذاخوری)
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- وانیل نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه
اول از همه کره نرم رو همراه با پودر قند مخلوط میکنیم،بعد زرده تخم مرغ رو بهش اضافه میکنیم. خوب که مخلوطشون کردیم قهوه رو تو آب جوش هل میکنیم و به موادمون اضافه میکنیم.
حالا نوبت پودر کاکائو و نشاسته ذرت هست که اضافه بشه.بعد از اون هم آرد و وانیل رو بهشون میزنیم و با دست شروع میکنیم به مخلوط کردن موادمون. اگه دیدین که مواد به دستتون میچسبه یه کم دیگه آرد اضافه کنین، زیادم ورز ندین تا به روغن نیوفته.
یه کم از خمیر رو به اندازه دلخواهتون بردارین کف دستتون به شکل بیضی در بیارین و به کمک یه سیخ چوبی وسطشو یه شیار ایجاد کنین تا شبیه دونه قهوه بشه😍(تو اسلاید چهارم مراحلشو گذاشتم براتون)
بعد هم به مدت ۹ دقیقه میذاریم توی فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده.
اگه یه وقت خمیر به روغن افتاد یه نیم ساعت بذارینش تو یخچال وبعد شروع کنین به شکل دادنش.
کلا خمیر کوکی نیازی به استراحت نداره.
پیشنهاد میکنم مقدار موادتون رو دو برابر کنین چون با این مقدار مواد هیچی دیگه برا خودتون نمیمونه.
راستی اگه فر ندارین میتونین داخل ماهیتابه رژیمی رو کاغذ روغنی بندازین و با شعله خیلی کم بذارین تا کوکی ها آماده بشه فقط ماهیتابه رو از قبل بذارین روشعله پخش کن تا گرم بشه.