کوکی دانه قهوه رو با چند دستور مختلف امتحان کردم ولی بافت خشک داشتن و اصلا راضی نبودم. بلاخره یه دستور عالی و درجه یک و بی عیب و نقص رو پیدا کردم و امتحان کردم و نتیجه کار عالی شد، در ادامه این دستور پخت کوکی دانه قهوه رو براتون آماده کردم. امیدوارم این دستور پخت از وبسایت فیدیا براتون مفید باشه.
طرز پخت این کوکی عالی رو از یک مجله آشپزی خارجی پیدا کردم و با تغییراتی که درست کردم اینجا می نویسم. اگر دوست دارید شیرین تر باشه مقدار نسکافه خشک رو نصف بریزید (مقدار آب تغییری نمیکنه) چون کوکی ته مزه تلخ داره.
با این مقدار مواد اولیه 41 کوکی 9 گرمی داشتم. میتونید بزرگتر بگیرید. توی رسپی گفته بود 15 گرمی بردارید.
مواد لازم برای تهیه کوکی دانه قهوه
- آرد سفید 150گرم
- کره سرد 75 گرم
- پودر قند 60 گرم
- پودر کاکائو 10 گرم
- آب 10 میلی لیتر
- نسکافه 5 گرم (2 قاشق چای خوری)
- سفیده 15 گرم (حدود نصف سفیده یک تخم مرغ متوسط)
- نمک یک پینچ
دستور پخت کوکی دانه قهوه خوشمزه و شیک و مجلسی
برای شروع ابتدا آب را گرم و نسکافه را در آن حل کنید و بذارید به دمای محیط برسه.
آرد الک شده و پودر کاکائو و کره سرد تکه تکه شده و نمک را در غذاساز بریزید و چند پالس بزنید تا مثل خرده نان شود.
اگر غذاساز ندارید با نوک انگشت این کار را انجام دهید.
پودر قند را اضافه و چند پالس بزنید. حالا سفیده تخم مرغ و محلول قهوه را اضافه و با دست خمیر را یکنواخت کنید.
خمیر را به قطعات دلخواه تقسیم کنید (من 9 گرمی گرفتم) و هر قطعه را در دست گرد کنید (ترک نداشته باشه) و سپس با کمی فشار دو انگشت شکل بیضی بهش بدید و با پشت چاقو روش خط بندازید.
(اگه این خط انداختن خیلی سطحی باشه بعد از پخت محو میشه)
با کمی فاصله روی فویل یا کاغذ روغنی چیده و در فر گرم شده با درجه 175 تا 180 بمدت 15 تا بیست دقیقه بپزید.
کف فر سینی خالی باشه.
نکات مهم تهیه کوکی دانه قهوه
- میتونید به خمیر هل پودر شده هم اضافه کنید که طعمش با قهوه همخونی داره.
- این کوکی تا یک هفته در ظرف دربسته در یخچال قابل نگهداری است یا به مدت چند ماه در فریزر.