براتون یه کیک آوردم بدون شیر و ماست بدون فر بافتش خیلی عالی و نرم و لطیف، برای کسایی که شیر و ماست نمی تونند مصرف کنند یا به هر دلیلی نمی تونند استفاده کنند عالیه!
بدون فر هم درست کردم.
مواد لازم برای تهیه کیک بدون شیر و ماست بدون فر
- تخم مرغ ۳ عدد
- روغن مایع ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
- آب جوش ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
- شکر ۲۱۰ گرم (یک لیوان)
- وانیل ۱/۴ ق چ
- بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
- آرد سفید ۳۰۰ گرم (۲ لیوان)
- پودر کاکائو ۱ قاشق غذاخوری
دستور پخت کیک بدون شیر و ماست بدون فر در تابه
برای پخت کیک بدون فر اول شعله رو با حرارت ملایم روشن کردم. شعله پخش کن قرار دادم و بعد تابه رو روی شعله پخش کن گذاشتم. دو لا کاغذ روغنی هم انداختم. یک ربع گداشتم بمونه روی حرارت.
توی این مدت رفتم سراغ مواد کیک.
تخم مرغ و شکر رو با همزن ۳ تا ۴ دقیقه خوب زدم، وانیل هم ریختم. روغن مایع رو ریختم و یک دقیقه هم زدم. آب جوش رو کم کم اضافه کردم و مرتبا هم زدم. وقتی آبجوش می ریزیم باید سریع عمل کنیم.
آرد و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط کردم و سه بار الک کردم.
میشه کیک رو دو رنگ درست کرد یا تک رنگ. میشه به مواد پودر کاکائو ریخت و حتی زعفران. من دو رنگ کردم.
مواد رو دو قسمت کردم، به یکی ۱ قاشق غذاخوری پودر کاکائو و به دیگری ۱ قاشق غذاخوری آرد سفید اضافه کردم.
داخل تابه اول از مواد ساده ریختم و بعد از مواد کاکائویی به صورت نامنظم روش ریختم و با سیخ چوبی کمی طرح زدم.
در تابه رو بستم و حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه موند که با خلال دندون پخت کیک رو چک می کنیم.
بعد برگردوندم تا کمی رویه هم تغییر رنگ پیدا کنه و حدود ۵ دقیقه موند.
بعد از پخت کاغذ روغنی رو کندم و روی توری قرار دادم تا خنک بشه و به دلخواه برش دادم.
نکات مهم
- لاستیک نارنجی دور تابه دو طرفه رو برای پخت کیک حتما بیرون بیارید.
- اگر بخواید در فر بپزید قالب به قطر ۲۰ الی ۲۳ مناسب هست، دمای فر ۱۸۰ درجه حدود ۴۰ دقیقه حتما چک کنید.
طرز تهیه کیک شکلاتی بدون شیر و ماست
اگر به شیر و تخم مرغ حساسیت داری این کیکو میتونی به راحتی درست کنی و از خوشمزگیش لذت ببری.
مواد لازم برای کیک شکلاتی بدون شیر و تخم مرغ
- آرد نول یا سه صفر ۱۴۰ تا ۱۴۵ گرم (یک پیمانه ارد ۱۲۵ گرمه)
- شکر ۱۰۵ گرم یک دوم پیمانه
- روغن مایع ۶۵ گرم یک سوم پیمانه
- آب ۱۳۰ گرم دو سوم پیمانه
- سرکه سفید یک قاشق غذاخوری(قابل حذف نیست)
- بیکینگ پودر یک قاشق مربا خوری
- پودر کاکائو دو قاشق غذاخوری
- وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
مرحله اول
آب و شکر و روغن مایع و سرکه سفید و وانیلو هم میزنیم تا زمانی که شکر حل بشه، اصلا فرقی نداره با همزن دستی یا برقی چون چیزی نیست حجم بگیره فقط حل شدن شکر و یکدست شدن مهمه
مرحله دوم
آرد و پودر کاکائو و بیکینگ پودر ترکیب کنید و دو بار الک کنید و بعد از اون طی دو مرحله به مایعات اضافه کنید هم بزنید تا ترکیب یکدست بشه، مایع کیک آمادست.
من قالبمو چرب کردم با استفاده از اسپری روغن جداکننده ،شما میتونید کف قالبتونو کاغذ روغنی پهن کنید. مایع کیکو بریزید داخل قالب روشو خلال بادوم یا پسته بریزید و انتقال بدید داخل فر.
طبقه وسط حرارت از پایین مدت زمان تقریبی پخت نیم ساعت ممکنه کمی کمتر یا بیشتر طول بکشه که حتما با یک سیخ چوبی تست کنید به این صورت که سیخ چوبیو داخل کیک فرو کنید اگر مواد بهش نچسبید یعنی پخته.
فر از قبل گرم شده دمای فر گازی ۱۸۰ دمای فر برقی ۱۶۰ توستر ۱۴۰ تا۱۵۰
بعد از خارج کردن اجازه بدید از حرارت بیوفته و بعد از قالب جدا کنید
قالب دایره ۱۸ یا ۲۰ سانت ئیا لوف ۲۲
برای روی کیک من شکلات صبحانه روی بنماری کردم تا روان تر بشه و روی کیک ریختم.