این کیک باقلوای استانبولی یه کیک باقلوای خاص و متفاوته که عظر و طعم بی‌نظیری دارید. دستور پخت این کیک باقلوا هم خیلی راحته و با خمیر یوفکا درست میشه. امیدوارم تو خونه درست کنید و خوشتون بیاد.


مواد لازم برای تهیه کیک باقلوای استانبولی

  • ۱۴ ورق خمیر یوفکا حاضری

برای مواد میانی

  • کمی بیشتر ار نصف فنجان چایخوری کره آب شده (معادل کمی بیشتر از یک چهارم لیوان فرانسوی)
  • کمی بیشتر از نصف فنجان چایخوری روغن مایع

(هر دو را با هم مخلوط کنید)

مواد لایه کیک وسط

  • ۴ عدد تخم مرغ
  • ۱ فنجان چایخوری شکر (معادل نصف لیوان فرانسوی)
  • ۱ لیو‌ان سر صاف + ۱ قاشق غذاخوری آرد
  • ۱ بسته ۱۰ گرمی بکینگ پودر (معادل ۲/۵ قاشق چای‌خوری)
  • ۱ بسته ۵ گرمی وانیل شکری (معادل ۱ قاشق چای‌خوری)
  • ۱ لیوان گردو و‌ یا پسته پودر شده (من پسته درشت پودر شده استفاده کردم)

مواد لازم شربت

  • ۵ لیوان شکر
  • ۵ لیوان آب
  • برش یک چهارم لیمو ترش تازه

طرز تهیه کیک باقلوا ترکیه ای با خمیر یوفکا

طرز تهیه کیک باقلوا ترکیه ای با خمیر یوفکا
برای شروع ابتدا شربت را تهیه کنید. برای تهیه شربت ابتدا آب و شکر و برش لیمو را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید و بعد از اینکه شروع به جوشیدن کرد ۱۵ دقیقه با حرارت متوسط‌ به جوشاندن ادامه دهید و سپس کنار بگذارید تا خنک شود.

برای تهیه کیک، تخم مرغ ها و شکر را با همزن برقی چند دقیقه بزنید تا رنگش ‌روشن شود.

سپس بکینگ پودر ‌و‌ وانیل و آرد و پودر مغزیجات دلخواهتان را اضافه کنید و‌ کمی دیگر مخلوط کنید و کنار بگذارید. در ادامه ۱۴ ورق یوفکا را به اندازه ظرف پیرکس مورد نظرتان برش بزنید.

کف‌ ظرف را با فرچه و مخلوط کره و روغن چرب کنید و ۷ ورق یوفکا را روی هم در کف ظرف پهن کنید و ‌لا به لای هر ورق را با مخلوط کره و ‌روغن چرب کنید‌ (قسمت های اضافی خمیر که در اول کار برش زده بودید را هم بین لایه ها بچینید)

سپس روی این ۷ لایه چیده شده یعنی در لایه وسط مایه کیک را بریزید و‌ صاف کنید و‌ دو مرتبه ۷ ورق باقی مانده را به همان شکل روی هم در لایه بالایی کیک بچینید و ‌بین هر لایه را چرب کنید و ‌قسمت اضافی کناره خمیر را هم بین لایه ها بچینید.

با چاقو تیز و نازکی ‌برش هایی به شکل دلخواه بزنید و ر‌ویش باقی مانده مخلوط ر‌وغن و ‌کره را بریزید و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد (حرارت از بالا و پایین تنطیم باشد منظور از حرارت بالا گریل نیست) تا موقعی که سطحش طلایی شود بپزید (حدود ۵۰ دقیقه تا یک ساعت).

اگر فرتان گازی است و حرارت همزمان بالا و پایین ندارید، در آخر پخت اگر سطحش طلایی نشده بود چند دقیقه گریل بالا ر‌و‌ بزنید.

بعد از خارج کردن از فر ۵ دقیقه استراحت دهید ‌سپس شربت خنک را روی باقلوا داغ بریزید و ‌اجازه هید شربت به خوردش رود و سپس سرو کنید. نوش‌جان


روش دوم طرز تهیه کیک باقلوا استانبولی با خمیر یوفکا

باقلوا استانبولی با خمیر یوفکا

باقلوا از اون دسته شیرینی هایی که همه جوره خوشمزه اس و هیچ وقت تکراری نمیشه.

مواد لازم

  • 1 بسته خمیر یوفکا مخصوص باقلوا
  • گردوی خرد شده
  • 200 گرم کره
  • 1/3 لیوان روغن مایع
برای شهد
  • 2 لیوان شکر
  • دو و نیم لیوان آب
  • چند قطره آب لیمو ترش تازه
طرز تهیه

اول شهد رو آماده می کنیم. آب و شکر رو داخل قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم میزاریم و مدام هم می زنیم تا شکر کاملا حل بشه. حدود یه ربع که آروم جوشید، چند قطره آب لیمو ترش رو هم بهش اضافه کرده و هم می زنیم و حرارت رو خاموش می کنیم و کنار میزاریم تا شهد خنک بشه.

کره و روغن مایع رو داخل شیر جوش یا ماهیتابه ریخته و روی حرارت خیلی کم میزاریم در حدی که کره آب بشه. دقت کنید کره اصلا نباید بجوشه.

خمیر یوفکا رو آروم باز کرده و یه ورقه از اونو روی سطح کار پهن می کنیم.یه دستمال مرطوب هم روی بقیه ورقه ها گذاشته تا خشک نشن.

باقلوا استانبولی خانگی

روی اونو با برس حسابی مخلوط کره و روغن مالیده و کمی گردوی خرد شده روی سطح خمیر پخش کرده و به کمک یه نی ضخیم (مثل نی آیس پک) یاسیخ چوبی رول کرده و با دست از دو طرف رول رو روی سیخ جمع کرده تا چروک بشه و سپس سیخ رو خارج می کنیم.

باقلواها رو داخل قالب یا ظرف پیرکس چیده و همه جای اونو مجدد حسابی با مخلوط کره و روغن چرب می کنیم.میشه هم قبل از گذاشتن داخل فر باقلوا رو برش زد و هم بعد از اینکه شهد به خورد باقلوا رفت اما اگه قبلش برش بزنید کارتون راحت تره.

طرز تهیه باقلوا استانبولی گردویی

قالب رو داخل فر از قبل گرم شده با درجه حرارت 180 به مدت تقریبی 40 دقیقه میزاریم تا حسابی برشته بشه.اگه نیازی بود چند ثانیه هم گریل رو روشن کنید تا روی باقلواها هم برشته بشن.از فر که بیرون آوردیم شهد خنک شده رو روی اون می ریزیم و 3 تا 4 ساعت اجازه میدیم شهد کاملاً به خورد باقلوا بره و سپس با پودرپسته تزئین می کنیم.

طرز تهیه باقلوا استانبولی با گردو

نکات مهم تهیه باقلوا استانبولی با گردو

  • اگه خمیر یوفکاتون داخل یخچال بود از چند ساعت قبل بیرون بزارین تا ورقه ها نرم بشن و راحت رول بشه.
  • گردو نه خیلی ریز باشه و نه خیلی درشت که ورقه ها رو پاره کنه.
  • اندازه مواد کاملا به سایز ظرف شما بستگی داره، اگه ظرف تون کوچیک بود مواد رو کمتر کنید. ظرف من 30 در 40 بود.
  • می توان به دلخواه کمی زعفران به شهد اضافه کرد و همچنین هل و دارچین به گردوی وسط باقلوا، اما باقلوای اصلی به همین روش هست.
طرز تهیه باقلوا ساده بدون مغز خوشمزه و ارزان