این کیک باقلوای استانبولی یه کیک باقلوای خاص و متفاوته که عظر و طعم بینظیری دارید. دستور پخت این کیک باقلوا هم خیلی راحته و با خمیر یوفکا درست میشه. امیدوارم تو خونه درست کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه کیک باقلوای استانبولی
- ۱۴ ورق خمیر یوفکا حاضری
برای مواد میانی
- کمی بیشتر ار نصف فنجان چایخوری کره آب شده (معادل کمی بیشتر از یک چهارم لیوان فرانسوی)
- کمی بیشتر از نصف فنجان چایخوری روغن مایع
(هر دو را با هم مخلوط کنید)
مواد لایه کیک وسط
- ۴ عدد تخم مرغ
- ۱ فنجان چایخوری شکر (معادل نصف لیوان فرانسوی)
- ۱ لیوان سر صاف + ۱ قاشق غذاخوری آرد
- ۱ بسته ۱۰ گرمی بکینگ پودر (معادل ۲/۵ قاشق چایخوری)
- ۱ بسته ۵ گرمی وانیل شکری (معادل ۱ قاشق چایخوری)
- ۱ لیوان گردو و یا پسته پودر شده (من پسته درشت پودر شده استفاده کردم)
مواد لازم شربت
- ۵ لیوان شکر
- ۵ لیوان آب
- برش یک چهارم لیمو ترش تازه
طرز تهیه کیک باقلوا ترکیه ای با خمیر یوفکا
برای شروع ابتدا شربت را تهیه کنید. برای تهیه شربت ابتدا آب و شکر و برش لیمو را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید و بعد از اینکه شروع به جوشیدن کرد ۱۵ دقیقه با حرارت متوسط به جوشاندن ادامه دهید و سپس کنار بگذارید تا خنک شود.
برای تهیه کیک، تخم مرغ ها و شکر را با همزن برقی چند دقیقه بزنید تا رنگش روشن شود.
سپس بکینگ پودر و وانیل و آرد و پودر مغزیجات دلخواهتان را اضافه کنید و کمی دیگر مخلوط کنید و کنار بگذارید. در ادامه ۱۴ ورق یوفکا را به اندازه ظرف پیرکس مورد نظرتان برش بزنید.
کف ظرف را با فرچه و مخلوط کره و روغن چرب کنید و ۷ ورق یوفکا را روی هم در کف ظرف پهن کنید و لا به لای هر ورق را با مخلوط کره و روغن چرب کنید (قسمت های اضافی خمیر که در اول کار برش زده بودید را هم بین لایه ها بچینید)
سپس روی این ۷ لایه چیده شده یعنی در لایه وسط مایه کیک را بریزید و صاف کنید و دو مرتبه ۷ ورق باقی مانده را به همان شکل روی هم در لایه بالایی کیک بچینید و بین هر لایه را چرب کنید و قسمت اضافی کناره خمیر را هم بین لایه ها بچینید.
با چاقو تیز و نازکی برش هایی به شکل دلخواه بزنید و رویش باقی مانده مخلوط روغن و کره را بریزید و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد (حرارت از بالا و پایین تنطیم باشد منظور از حرارت بالا گریل نیست) تا موقعی که سطحش طلایی شود بپزید (حدود ۵۰ دقیقه تا یک ساعت).
اگر فرتان گازی است و حرارت همزمان بالا و پایین ندارید، در آخر پخت اگر سطحش طلایی نشده بود چند دقیقه گریل بالا رو بزنید.
بعد از خارج کردن از فر ۵ دقیقه استراحت دهید سپس شربت خنک را روی باقلوا داغ بریزید و اجازه هید شربت به خوردش رود و سپس سرو کنید. نوشجان