کیک لبو قرمز یه کیک عالی و خوشمزه‌ست. این کیک دقیقا مثل کیک هویج و کیک کدو حلوایی خوشمزه‌ست و مثل اون ها با وجود لبو هیچ مزه و طعم لبو نداره بلکه بافتی عالی و نرم و لطیفی داره با پف زیاد و همچنین یه ایده عالی برای شب یلدا.


مواد لازم برای تهیه کیک لبو قرمز

  • تخم مرغ ۳ عدد
  • شکر ۲۲۰ گرم (یک لیوان)
  • پوره لبو ( لبو پخته شده و رنده شده) ۱۴۰ گرم (نصف لیوان)
  • روغن مایع ۱۱۰ گرم (نصف لیوان)
  • آب لبو ۵۰ گرم ( تقریبا یک چهارم لیوان)
  • آرد سفید ۲۲۵ گرم ( یک و نیم لیوان)
  • بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ ق م)
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای‌خوری

برای سس لبو

  • آب لبو ۱۲۰ گرم ( یک لیوان)
  • شکر ۵۰ گرم ( تقریبا ۳ قاشق غذاخوری)
  • نشاسته ذرت ۱۰ گرم (۱ قاشق غذاخوری)
  • آب لیمو ۱ قاشق مرباخوری
  • وانیل یا رنده پوست پرتقال مقداری

همه مواد به دمای محیط برسه


دستور پخت کیک لبو قرمز با آب لبو و پوره لبو خوشرنگ با پف زیاد

طرز تهیه کیک لبو قرمز با آب لبو و پوره لبو خوشرنگ با پف زیاد

برای پخت کیک لبو ابتدا باید لبو رو بپزیم. برای این مقدار تقریبا یک لبو کافیه. چغندر رو شستم سر و ته اش رو نگرفتم این مهم هست و با مقداری آب گذاشتم بپزه. بعد از پخت پوستش رو گرفتم و رنده کردم و اندازه گرفتم.

آب لبو هم همونی آبی که چغندر رو گذاشتم بپزه و بعد که لبو آماده شد از آبش برداشتم.

تخم مرغ و شکر رو با همزن ۳ تا ۴دقیقه زدم. سپس وانیل ریختم و پوره لبو رو داخلش ریختم و یک دقیقه با همزن زدم . آب لبو و روغن مایع رو هم ریختم یک دقیقه با همزن زدم.

آرد و بیکینگ پودر رو ۳ بار الک کردم. داخل مواد ریختم و آروم مخلوط کردم. دیگه بعد از ریختن آرد درحد مخلوط شدن هم بخوره.

داخل قالب به قطر ۱۸ سانت من کفش کاغذ روغنی انداختم و بعد مایه کیک رو ریختم.

فر از یک ربع قبل روشن کردم.

قالب رو در طبقه وسط با حرارت ۱۷۰ درحه به مدت حدودا ۵۰ دقیقه قرار دادم. بعد خنک شدن دورش رو با چاقو آزاد کردم و از قالب بیرون آوردم.

اگر میخواید رنگ کیک قرمزتر بشه، رنگ خوراکی بریزید. این کیک اگر رنگ نریزید قهوه ای میشه.

سس هم دل به خواهی می‌تونید درست کنید.

آب لبو، نشاسته ذرت و شکر رو با هم مخلوط و روی حرارت کم قرار دادم و مدام هم زدم. یه کم آب لیمو ریختم و بعد که به غلظت رسیده بود اواخرش وانیل ریختم. می تونین وانیل رنده پوست پرتقال هم بریزید. بعد از حرارت برداشتم.

کیک رو بعد از خنک شدن از وسط به دو نیم کردم. کمی روش رو مرطوب کردم و بعد کمی خامه زدم و گردو ریختم و لایه بعدی رو قرار دادم و مرطوب کردم و دورش با ماسوره 1M شکوفه زدم و از سس لبو که از دما افتاده ریختم.

بدون فر توی فر دست ساز و یا تابه روی گاز هم می‌تونید این کیک لبو قرمز رو درست کنید.


طرز تهیه کیک لبو با سس لبو

این کیک با سس روش طعم خیلی عالی داره!

 مواد لازم

  • تخم مرغ ۳ عدد
  • شکر ۲۲۰ گرم (معادل یک لیوان)
  • پوره لبو ۱۴۰ گرم (حدود نصف لیوان)
  • روغن مایع ۱۱۰ گرم (حدود نصف لیوان)
  • آرد سفید ۲۲۵ گرم (حدود یک و نیم لیوان)
  • آب لبو ۵۰ گرم (حدود یک‌چهارم لیوان)
  • بیکینگ پودر ۵ گرم (یک قاشق مرباخوری استاندارد)
  • وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
  • پودر کاکائو یک قاشق غذاخوری
  • پودر هل یک قاشق چای خوری پر میتونید به جای هل گلاب ۳ قاشق غذاخوری یا رنده پوست پرتقال یک قاشق مرباخوری بزنید من هل زدم و بسیار عالی میشه

مواد سس

  • آب لبو ۱۲۰ گرم (یک لیوان)
  • شکر ۵۰ گرم (۳ قاشق غذاخوری)
  • نشاسته ذرت ۱۰ گرم (یک قاشق غذاخوری)
  • آبلیمو یک قاشق مربا خوری
  • وانیل مقداری

بهتره مواد رو وزن کنید.

طرز تهیه

لبو رو با پوست بپزید. وقتی پخت پوست آن را بگیرید و در یک قابلمه دیگه بچینید و با مقداری نبات بگذارید بجوشه. آب لبو رو کنار بگذارید.

لبو با اینکه خیلی خوش رنگ هست ولی وقتی تو کیک پخته میشه رنگش خیلی کم میشه و اون قرمز خوش رنگ دیگه نمیشه. برای همین، من پودر کاکائو هم‌ میزنم. راز پریده رنگ‌نشدن کیک‌لبو ی من همینه.

تعدادی از لبو های پخته رو رنده درشت کنید و آب آن را بگیرید، چون جداگانه آب لبو میریزیم و زیادی، شل میشه.

آرد، بیکینگ پودر، کاکائو، هل با هم‌مخلوط بشه و الک کنید. کاکائو باعث رنگ کیک‌ میشه پس حذف نکنید.

تخم‌مرغ و شکر رو بزنید تا سفید و کشدار بشه، روغن اضافه کنید و بعد پوره لبو و آب لبو. در حد مخلوط شدن هم بزنید. و بعد مخلوط آرد رو که سه بار الک‌شده کم‌کم اضافه کنید و هم بزنید.

نکته قالب: قالب رو اول کار ، با کره خوب چرب کنید آرد بپاشید و بگذارید داخل فریزر تا خوب خنک بشه.

مایه رو داخل قالب بریزید و داخل فر از قبل گرم شده دمای ۱۸۰ به مدت حدود ۴۰ دقیقه قرار بدید. بعد از نیم‌ساعت چک کنید.

بعد از پخت کیک، اجازه بدید خوب خنک بشه بعد از قالب در بیارید.

مواد سس رو با هم.مخلوط کنید و روی حرارت ملایم گاز مدام هم بزنید تا کاملا ترکیب بشه و غلظت پیدا کنه. وقتی کیک‌ خنک شد، روی کیک بریزید.


طرز تهیه  کیک لبو و هویج

مواد لازم

  • ۴ تخم مرغ هم دمای اتاق
  • ۱ و ۱/۸ پیمانه شکر
  • نیم پیمانه شیر
  • ۱ پیمانه روغن مایع
  • ۱ پیمانه هویج و لبوی خام رنده شده (بیشتر لبو باشه)
  • ۱ قاشق چایخوری پودر دارچین
  • ۴ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • وانیل
  • زست ۱ عدد پرتقال
  • ۲ و نیم پیمانه آرد
  • نیم پیمانه گردو خرد شده

طرز تهیه

تخم مرغ ها، وانیل و شکر را با همزن برقی هم بزنید تا رنگ آن روشن شود بعد همه مواد بجز آرد و بیکینگ پودر را اضافه کرده و در حد ترکیب شدن هم بزنید بعد آرد و بیکینگ پودر را روی آن الک کنید و به آرامی با لیسک زیر و رو کنید و داخل قالب که چرب و آردپاشی کردین، بریزید و در فر از قبل گرم شده ۱۸۰ درجه سانتیگراد، حدود ۴۵ دقیقه بپزید.