کیک هویج و گردو رو اگه حتی توی بهترین کافه‌ها امتحان کرده باشید به پای طعم کیک هویج و گردو خونگی نمی‌رسه، دستور پخت کیک هویج و گردو خیلی ساده هست. اما یه نکته خیلی مهمی که باید بهش توجه کنید اینه که به دلیل وجود هویج باید به مقدار مواد اولیه خیلی دقت کنید و به هیچ وجه مواد اولیه رو (به غیر از گردو که می‌تونید حذف کنید) کم یا زیاد نکنید، در غیر این صورت ممکنه که نتیجه کار خیلی خوب نشه و کیکتون حالت پوک و اسفنجی نداشته باشه. اگه گردو نداشتید می‌تونید حذفش کنید. اما خب گردو طعم خیلی خوبی به کیک میده و ترکیبش با هویج یه طعم به یاد موندنی بهتون میده.


مواد لازم برای تهیه کیک هویج و گردو با دارچین

  • آرد 400 گرم
  • هويج 400 گرم
  • شكر 380 گرم
  • گردو 1 پيمانه (125 گرم)
  • تخم مرغ 4 عدد
  • روغن مايع (یا کره) 1.5 پيمانه
  • بيكينگ پودر 3 قاشق چای‌خوری
  • پودر دارچين 1 قاشق چای‌خوری
  • وانيل به اندازه نوک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه کیک هویج و دارچین با گردو یا بدون گردو خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه کیک هویج و دارچین با گردو یا بدون گردو خوشمزه و مجلسی

مرحله اول، آماده کردن مایه کیک هویج و دارچین

برای شروع اول تخم‌مرغ‌ها رو داخل یک کاسه بزرگ بشکنید و وانیل رو اضافه کنید و ب همزن دستی یا برقی 3 تا 4 دقیقه هم بزنید تا تخم‌مرغ‌ها از حالت لختگی و یکدست بشن. سپس شكر و روغن مايع رو به تخم مرغ اضافه کنید و با همزن چند دقیقه خوب هم بزنید تا مواد کامل با هم ترکیب و یکدست بشن. در ادامه آرد، پودر دارچين و بيكينگ پودر رو با هم خوب مخلوط کنید و مواد رو الک کنید.

طرز تهیه کیک هویج

بهتره که مخلوط آرد با پودر دارچين و بيكينگ پودر رو سه بار الک کنید. اگه هم نخواستید که همون یک بار کافیه.

طرز تهیه کیک هویج و گردو

نکته مهم:

برای اینکه کیک هویج مون اسفنجی تر و نرم تر باشه میتونید سفیده زرده و سفیده تخم مرغ ها رو جدا کنید. زرده رو مثل قبل با وانیل و شکر و روغن مایع و نصف لیوان شیر هم بزنید. سپس سفیده تخم مرغ رو با همزن بین 5 تا 10 دقیقه بزنید تا پف کنه و بعد از اضافه کردن هویج، سفیده رو طی دو مرحله به مایه کیک اضافه کنید و آروم و دورانی کمی هم بزنیدتا پف مواد نخوابه.


مرحله دوم، اضافه کردن آرد

در این مرحله مواد خشک (مخلوط آرد با پودر دارچين و بيكينگ پودر) رو کم کم و طی سه مرحله به مواد تر ( مخلوط تخم‌مرغ، شكر و روغن مايع) اضافه كنيد و تا زمانی كه مواد به طور کامل مخلوط بشن هم بزنيد.

دستور پخت کیک هویج


مرحله سوم، اضافه کردن هویج رنده شده

در ابن مرحله هویج‌ها رو پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید.

دستور پخت کیک هویج و گردو

در ادامه گردوها رو هم ریز خرد کنید. بهتره که گردو‌ها رو خیلی ریز خرد نکنید و به اندازه‌ای خرد کنید که زیر دندون بشه احساس کرد. گردوهای خرد شده رو هم به باقی مواد اضافه کنید.

فوت و فن کیک هویج

حالا حتما با استفاده از یه لیسک یا یه قاشق همه مواد رو به هم بزنید. اما به حدی که مواد مخلوط بشن، نه بیشتر. اگر در این مرحله مواد رو بیش از حد به هم بزنید کیک کمتر پف می‌کنه و اسفنجی نمی‌شه.

طرز تهیه کیک هویج اسفنجی بدون گردو

برای تهیه کیک هویج و دارچین اسفنجی بدون گردو در این مرحله گردو رو حذف کنید و به مرحله بعد برید.

کیک هویج مجلسی

نکته مهم: توجه کنید که هم زدن بیش از حد، کیک‌تون رو خراب می‌کنه. پس باید مواد رو تا جایی هم بزنید که فقط با هم مخلوط بشن.

نکات مهم پخت کیک هویج و گردو


مرحله چهارم، پخت کیک هویج

قالب مورد نظرتون رو حتما چرب کنید. در صورتی که قصد دارید از قالب کمربندی استفاده کنید ختما کف قالب کاغذ روغنی بذارید و بعد مواد رو در ظرف بریزید. در ادامه قالب رو در فری که از قبل گرم شده بذارین. برای پخت کیک فر رو در دمای 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. زمان لازم برای پخت کیک حدود 50 تا 60 دقیقه هست.

پخت کیک هویج و گردو بدون فر

برای پخت گیگ هویج بدون فر، می‌تونید مایه کیک رو به دو قسمت تقسیم کنید و هر قسمت رو در یک مرحله داخل پلوپز بریزید و پلوپز رو روی برنامه پخت کیک تنظیم کنید. برای مطمئن شدن از پایان پخت کیک، حتماً كيك رو با یک خلال دندون یا سيخ چوبى چک كنيد تا مطمئن بشيد که وسط کیک کامل پخته.

طرز تهیه کیک هویج و گردو اسفنجی مرحله به مرحله

نکته مهم: برای اینکه کیک هویج حالت اسفنجی داشته باشه و پف خودشو از دست نده، بعد از پخت حتما صبر کنید تا چند دقیقه داخل فر خاموش یا پلوپز خاموش بمونه. حتما صبر کنید تا کیک خنک بشه و بعد برش بزنید.

تزئین کیک هویج و گردو

نکات و فوت و فن های پخت کیک گردو و هویج

برای تزئین می‌تونید روی کیک کمی پودر قند و دارچین بپاشید. نوش جان.


نکات مهم و فوت و فن‌های پخت کیک هویج و گردو

چرا کیک هویج پف نکرده است؟

  • برای درست کردن کیک همیشه حداقل نیم ساعت پیش از شروع به کار، تمام مواد را از یخچال بیرون بیاورید تا مواد به دمای محیط برسند. یکی از علت‌های که گاهی کیک هویج خوب چف نمی‌کند، این است که تخم‌مرغ را همین که از یخچال خارج کردید، بلافاصله استفاده کرده‌اید.
  • یکی دیگر از دلایل پف نکردن کیک هویج دمای خیلی زیاد یا خیلی کم فر و همچنین گرم نکردن فر از قبل می‌تواند باشد.
  • ممکن است در ابتدا مواد را به اندازه کافی هم نزده باشید یا وقتی که آرد را به مواد اضافه کرده‌اید، مواد را بیش از حد هم زده‌اید و به همین دلیل کیک پف نکرده است.
  • اگر مایه کیک را به صورت دورانی و فقط در یک جهت هم نزدید، ممکن است کیک به اندازه کبفی پف نکند.
  • اگر مقدار بیکینگ پودر از میزان لازم کمتر باشد، کیک هویج پف نکرده و اسفنجی نخواهد شد.
  • اگر هنگام رنده کردن، هویج آب انداخت، حتما آب هویج را بگیرید تا کیک هویج پف کرده و اسفنجی شود.
  • وقتی که مایه کیک را داخل طرف ریختید، نباید زمان زیادی تا قرار گرفتن داخل فر طول بکشد.
  • اگر اندازه قالب متناسب با اندازه مایه کیک نباشد، خیلی کوچک یا خیلی بزرگ باشد، کیک به اندازه کافی پف نخواهد کرد.

چرا گاهی سطح کیک هویج چسبنده می‌شود؟

  • اگر وقتی که کیک را از فر خارج کردید، صبر نکنید تا کیک در قالب خنک شود و وقتی که کیک داغ است از قالب خارج کنید، نه تنها روی کیک چسبنده می‌شود، بلکه ممکن است کیک به طور کامل از قالب جدا نشود و خرد شود.
  • اگر برای برگرداندن کیک وقتی که هنوز داغ است روی آن سینی یا بشقاب قرار دهید و برگردانید، سطح کیک چسبنده می‌شود. برای برگرداندن کیک بهتر است تا از توری‌های که برای این کار وجود دارد استفاده کنید.
  • اگر کیک را با درجه حرارت بالا و زمان کم بپزید، سطح کیک چسبنده می‌شود.

چرا سطح کیک هویج چروک شده است؟

  • اگر قالبی که انتخاب کرده‌اید برای مایه کیک خیلی بزرگ باشد، روی کیک هویج چروک می‌شود.
  • اگر قالب انتخابی برای مایه کیک خیلی کوچک باشد، در هنگام پخت کیک فشرده شده و سطح آن چروک می‌شود.
  • اگر قالب را بیش از حد چرب کرده باشید، سطح کیک چروک می‌شود.
  • اگر وقتی که آرد را به مایه اضافه کردید، مواد را بیش ار حد هم بزنید، سطح کیک چروک خواهد شد.
  • اگر حرارت فر از حد لازم کمتر باشد و کیک برای پخت کامل زیاد در فر بماند، سطح کیک چروک خواهد شد.
  • اگر فر را از قبل گرم نکرده باشید، کیک سطحی چروک پیدا می‌کند.
  • اگر نسبت شکر به سایر مواد بیشتر از مقدار دستور باشد باعث چروک شدن روی کیک می‌شود.
  • اگر در هنگام پخت کیک در فر را باز کنید، هم پف کیک کم می‌شود و هم سطح آن چروک می‌شود.

چرا کیک هویج سفت شده است؟

  • اگر فر بیش از حد داغ شود، کیک سفت می‌شود.
  • اگر آرد را 3 مرتبه الک نکنید، آرد به اندازه کافی سبک نمی‌شود و در آخر سفت شده و به اندازه کافی پف نخواهد کرد.چرا کیک در هنگام پخت از قالب بیرون ریخته است؟
  • اگر مقدار بیکینگ پودر خیلی زیاد باشد، کیک در زمان پخت از قالب بیرون می‌زیرد.
  • اگر اندازه قالب به نسبت مواد کوچک باشد، کیک در زمان پخت از قالب بیرون می‌زیرد.
  • اگر مایه کیک بیشتر از دو سوم قالب را پر کند، کیک در زمان پخت از قالب بیرون می‌زیرد.

فیلم طرز تهیه کیک هویج تصویری

در ادامه می‌تونید تمام مراحل بالا رو در ویدیوی زیر ببینید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه کیک 3 دقیقه ای در ساندویچ ساز + فیلم طرز تهیه کیک در ساندویچ ساز (زبرا و ساده)
طرز تهیه کیک خیس شکلاتی قابلمه ای
طرز تهیه گاناش شکلاتی با نشاسته ذرت و بدون خامه، مرمری و براق

 

طرز تهیه کیک هویج با کرم گردویی با عطر و طعم بی نظیر

مواد لازم

  • تخم مرغ ۴ عدد
  • شکر یک لیوان (دسته دار فرانسوی)
  • روغن مایع سه چهارم پیمانه
  • آرد دو لیوان سرخالی
  • هویج رنده شده دو لیوان
  • گردو خردشده نصف لیوان
  • دارچین یک قاشق مرباخوری
  • بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
  • وانیل یک قاشق چایخوری نمک نوک قاشق چایخوری

طرز تهیه

ابتدا همه مواد را یک ساعت قبل در دمای محیط قرار میدیم آرد بکینگ پودر دارچین و نمک را با هم مخلوط کرده سه بار الک میکنیم.

تخم مرغ و شکر و وانیل را با همزن حدود ده دقیقه زدم تا سفید و کشدار بشه. بعد روغن مایع را اضافه کردم سپس مواد آردی را طی سه مرحله اضافه کردم با همزن دستی هم زدم.

بعد هویج ریز رنده شده و گردو را اضافه کردم کف قالب کاغذ روغنی انداختم ودر فر از پیش گرم شده در دمای ۱۸۰درجه به مدت ۴۰ دقیقه گذاشتم.

  • مواد لازم برای تهیه کرم گردویی:
  • پنیر خامه ای ۱۰۰ گرم
  • خامه فرم گرفته ۱۰۰ گرم
  • گردوی تست شده و آسیاب شده ۲۰ گرم
  • شیره خرما یا انگور یک قاشق چای خوری

ابتدا خامه قنادی را فرم دهید سپس پنیر خامه ای گردوی تست شده و آسیاب شده، شیره خرما یا انگور را اضافه کرده و با همزن هم میزنیم و در آخر مواد را در قیف ریخته و دوساعت در یخچال میزاریم و رویه کیک را کاور میکنیم میتونید کیک را از وسط برش داده و مابین کیک هم از کرم گردویی استفاده کنید.


طرز تهیه کیک هویج مجلسی اسفنجی با سس مخصوص

این کیک هویج فوق العادس به خاطر شکر قهوه ای و شیر بافت خیلی پوک و نرم و مرطوبی داره و پف زیادی داره و و طعم عااالی. یه کیک آسون و راحت و همه چی تمام.

مواد لازم کیک
  • تخم مرغ درشت ۲ عدد
  • شکر ۱۲۵ گرم (۳/۴پیمانه)
  • وانیل ۱/۴ ق چ
  • هویج خام ریز رنده شده ۱۰۰ گرم (۱پیمانه)
  • شیر ۵۰ گرم (۱/۴پیمانه)
  • روغن‌مایع ۷۵ گرم (۱/۳پیمانه)
  • ارد ۱۵۰ گرم( ۱ پیمانه)
  • بیکینگ پودر ۱/۲ق س
  • پودر دارچین ۱ ق
  • نمک‌ نوک قاشق چای خوری
  • گردو خرد شده ۱/۴پیمانه (دلخواه)
مواد لازم‌ سس مخصوص
  • کره ۵۰ گرم
  • پنیرخامه ای ۲ ق غ پر
  • شیر ۱/۳ لیوان
  • پودر خامه ۱ تا ۲ ق م
طرز پخت

ابتدا آرد و بیکینگ پودر و پود دارچین و نمک سه بار الک کنید و کنار بگذارید. تخم مرغ و شکر سفید و قهوه ای و وانیل و با همزن برقی بزنید تا کرمی و کش دار بشه بهش هویج رنده شده و شیر و روغن اضافه کنید در حد مخلوط شدن بزنید.

در آخر مخلوط ارد و طی چند مرحله اضافه و با لیسک آرام‌ مخلوط کنید. کف قالب و کاغذ روغنی بندازید مواد و در قالب ریخته و در فر ۱۸۰ حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه قرار دهید.

کره و پنیرخامه ای و مخلوط کنید تایکدست بشه شیر و پودر خامه وترکیب کنید و به مواد اضافه کنید با همزن‌برقی بزنید تا غلیظ بشه و روی کیک خنک بریزید و نوش جان کنید.

و اما نکته ها:

  • با شکر قهوه ای و شیر بافت کیک مرطوب و نرم میشه. اگه دوست داشتین بافت کیک اسفنجی و تردتر باشه با شکر سفید و آب ولرم جایگزین کنید.
  • من از ۶۰ گرم شکر قهوه ای و ۶۵ گرم شکر سفید استفاده کردم.
  • سایز قالب گرد ۲۰ تا ۱۸سانت.
  • اگر سس و زیاد بزنید فرم میگیره و سفت میشه( مثل خامه فرم گرفته ) در اصل یه نوع باترکریم به حساب میاد من چون میخواستم رقیق باشه و روی کیک بریزم زیاد هم نزدم.
  • اگر تخم مرغ ریز بود ۳ عدد بزنید.