باقلوا استانبولی با خمیر یوفکا یه باقلوای به شدت خوشمزه هست و برای مهمونی و مجالس یه انتخاب خیلی خوبه. این باقلوای ترکیه‌ای خوشمزه طرز تهیه خیلی راحتی داره و هم با پسته و هم با گردو می‌تونید درستش کنید که به سلیقه خودتون بستگی داره.

اگه تو خونه خمیر یوفکا آماده دارید، پیشنهاد می‌کنم هر چه سریع‌تر این باقلوای استانبولی بینظیر رو درست کنید. البته بعد از آماده شدن این خوشمزه، خیلی سخته که خودتون رو کنترل کنید تا همه باقلواهایی که آماده کردید رو نخورید.

اطرافیان همیشه ازم میپرسن چطوریه که باقلواهات انقدر ترد هستن؟ راستش من مثه بیرون باقلواهامو خیس از شربت نمیکنم که لایه ی زیرش خیس و آبکی بمونه! شربت رو خیلی کم میریزم درحدی که فقط کمی شیرین شه نه که دلو بزنه. در ادامه با دستور پخت باقلوای استانبولی با خمیر یوفکا بدون فر مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه باقلوا استانبولی با خمیر یوفکا

  • خمیر یوفکا باقلوا 1 بسته
  • گردو یا پسته خرد شده 200 گرم
  • کره ذوب شده 300

مواد لازم برای تهیه شربت باقلوا استانبولی

  • شکر 2 لیوان
  • آب یک و نیم لیوان
  • لیمو ترش 2 برش (یا یم قاشق چای‌خوری آبلیمو)
  • زعفران دم شده غلیظ 1 قاشق غذاخوری
  • دانه هل 2 عدد (درصورت تمایل)

آموزش روش تهیه باقلوا استانبولی با خمیر یوفکا بدون فر

آموزش باقلوا استانبولی با خمیر یوفکا بدون فر

مرحله اول، آماده کردن شربت باقلوا

برای شروع ابتدا شربت باقلوا رو آماده می‌کنیم. برای این کار شکر و آب رو داخل یک قابلمه بریزید و بدارید روی حرارت تا کم گرم بشه و شکر در آب حل بشه. سپس دو برش لیمو ترش یا آبلیمو و به دلخواه دانه‌های هل رو اضافه کنید. روی حرارت کم حدود یک ربع زمان بدید تا شربت ریز بجوشه و غلیظ بشه. پنج دقیقه قبل از برداشتن شربت از روی حرارت زعفران دم دشه رو اضافه کنید. سپس قابلمه رو از روی حرارت بردارید . کنار بذارید تا خنک بشه.


مرحله دوم، آماده کردن باقلوا

خمیر یوفکا باقلوا رو به دوقسمت تقسیم کنید. روی خمیر رو حتما پارچه بکشید تا در طول زمان آماده کردن باقلوا، خمیر خشک نشه.

دو ورق از خمیر رو بردارید و روش رو با برس کره ذوب شده بمالید. دو ورق از خمیر رو روی هم بذارید. نیاز نیست که هر دو لایه رو کره بمالید.

روی خمیر رو پسته یا گردوی خرد شده بپاشید و با یک سیخ چوبی رول کنید.

دقت کنید که خمیر رو  نباید محکم دور سیخ بپیچید، چون که در آخر در زمان جمع کردن باقلوا، خمیر پاره میشه. پس باید دستتون رو شل بگیرید.

در ادامه سر و ته سیخ رو بگیرید و از دو طرف خمیر رو فشار بدید و وسط سیخ جمع کنید تا باقلوا حالت چروک و جمع شده پیدا کنه.


مرحله سوم، پختن باقوا

برای پخت باقلوا استانبولی با خمیر یوفکا بدون فر داخل تابه روی گاز، کف یک تابه مستطیلی رو چرب کنید. باقلوا ها رو کنار هم داخل تابه بچینید و روش و تابه رو روی حرارت کم بذارید. درب تابه رو بذارید و حدود 15 تا 20 دقیقه زمان بدید تا یک طرفش طلایی بشه. سپس باقلوا رو برگردونید و حدود 10 تا 15 دقیقه زمان بدید تا طرف دیگه هم خوب طلایی بشه.

برای پخت باقوا داخل فر، باقلوا ها رو داخل سینی فر بچینید. روی باقلواها کمی کره آب شده بمالید و سینی رو داخل فر از قبل گرم شده بذارید و با با دمای 200 درجه سانتی‌گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزید تا زیر و روی باقلوا طلایی بشه. دمای فرها باهم متفاوته پس تا زمانی که باقلوا طلایی نشده از فر خارج نکنید.


مرحله چهارم، اضافه کردن شربت به باقلوا

بعد از پخته شدن، باقلوا رو از روی حرارت بردارید یا ازفرخارج کنید و زمان بدید کمی خنک بشه و از داغی بیفته. سپس شربت خنک شده رو روی باقلوا بریزید.

اگه در زمان اضافه کردن شربت باقلوا داغ باشه، باقلوا خمیری میشه. یک ساعت و نیم در دمای محیط زمان بدید تا باقلوا بمونه تا شربت خوب جذبش بشه و سپس نوش جان کنید.

این باقلوای استانبولی رو اصلا داخل یخچال نذارید، تو محیط آشپزخونه نگهداری کنید و روش سلفون بکشید.


نکات مهم و فوت و فن های تهیه باقلوا استانبولی با خمیر یوفکا

  • برای تهیه این باقلوا از خمیر یوفکا باقلوا استفاده کنید. خمیر یوفکا معمولی ضخیمه و باقلوا اصلا جالب نمیشه.
  • پسته یا گردو رو پودر نکنید. بلکه به اندازه‌ای خرد کنید که حالت پرک داشته باشه چون که اگه در زمان خوردن باقلوا گردو یا پسته زیر دندون بیاد، باقلوا خیلی خوشمزه‌تر میشه.
  • اگه طعم کره رو خیلی دوست ندارید، می‌تونید برای این که طعم کره غالب نباشه یک سومش رو روغن مایع بریزید، یعنی 200 گرم کره و 100 گرم روغن مایع رو با هم مخلوط کنید.

فیلم طرز تهیه باقلوا استانبولی با خمیر یوفکا

روش دوم

طرز تهیه باقلوا استانبولی با گردو و خمیر یوفکا

مواد لازم:

  • 500 گرم یوفکای باقلوا
  • 125 گرم کره
  • یک استکان روغن مایع
  • یک لیوان فندق یا گردوی و یا پسته خرد شده

مواد شربت:

  • دو لیوان شکر
  • دو لیوان آب
  • یک برش نازک لیمو

اندازه‌ی لیوان 220 میلی
اندازه‌ی استکان 125 میلی

طرز تهیه:

ابتدا شربت را آماده می‌کنیم شکر و آب و لیمو را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت می‌گذاریم بعد از به جوش آمدن 20 دقیقه جوشانده و کنار می‌گذاریم تا خنک شود.

کره را آب کرده و کف روی کره را می‌گیریم و با روغن مایع مخلوط می‌کنیم.

یوفکاها را روی سطح کار پهن کرده به اندازه‌ی قالب برش می‌زنیم(اندازه‌ی قالب 30 تا 32 سانت)

یوفکاها را یکی‌یکی داخل قالب پهن می‌کنیم و رویشان را با با فرچه چرب می‌کنیم کناره‌های برش خورده را هم وسط یوفکاها جا می‌دهیم.

وقتی نصف یوفکاها را داخل قالب جا دادیم مغز دلخواه را هم پخش می‌کنیم و بقیه‌ یوفکاها را هم به این ترتیب داخل قالب جا می‌دهیم.

بقیه کره و روغن را روی یوفکاها می‌ریزیم و به 12 یا 16 قسمت تقسیم می‌کنیم و در فری که روی 180 درجه گرم شده 45 تا 50 دقیقه با کنترل می‌پزیم.

هر قدر یوفکاها خوب برشته شون باقلوای شما تردتر می‌شود.

15 دقیقه بعد از خارج کردن از فر شربت سرد را روی باقلوا می‌ریزیم 3 تا 4 ساعت زمان می‌دهیم و بعد سرو می‌کنیم.

نوش جان


طرز تهیه باقلوا استانبولی با تمام نکاتش

مواد لازم

  • ۱ بسته خمیر باقلوا
  • ۱ پیمانه مغز دلخواه ریز خرد شده (من گردو زدم)
  • کره ذوب شده۲۵۰ گرم

برای شهد:

  • ۲پیمانه شکر (۴۰۰گرم)
  • ۱ پیمانه آب (۲۰۰گرم)
  • ۱/۲ قاشق چای خوری جوهرلیمو
  • من بجای شهد عسل ریختم

قطر قالب من ۲۵ بود

طرز تهیه

اول شهد رو آماده کنید. شکر و آب رو روی حرارت ملایم بذارید تا شکر حل بشه(اصلا هم نزنید تا شر.بت کدر نشه)وقتی شکر حل شد جوهرلیمو رو اضافه کنید و اجازه بدید به جوش بیاد و قل ریز بزنه وقتی قل ریز زد تایم بگیرید ۵ دقیقه که شد زیرشو خاموش کنید بذارید کنار تا خنک شه

اگه از عسل استفاده کردید ۱۰ دقیقه قبل اینکه باقلوارو از فر دربیارید، بذاریدش روی بخار آب تا روان شه.

فر روشن بشه برقی(آون توستر)۱۶۵درجه و گازی ۱۸۵ درجه سانتی گراد.

برای باقلوا خمیر هارو سایز قالبتون برش بدید و یه پارچه ی نم دار بندازید روشون تا حین کار خشک نشن.

کف ظرف رو با کره ی چرب کنید دو ورق خمیر بذارید و سطحشو کامل چرب کنید و اینکار رو تا ۶تا۱۰ لایه ادامه بدید بین کار هم اضافات خمیر رو اضافه کنید تا هدر نره.

بعد مغز رو بریزید و سطحشو صاف کنید و دوباره دولایه دولایه خمیر بذارید و چرب کنید.

اینکار رو بین ۱۵ تا ۲۵ لایه انجام بدید.

لایه ی پایینی بین ۶ تا ۱۰ ورق باشه و لایه ی بالایی حداقل ۱۵ و حداکثر ۲۵ تا باشه.

روی لایه ی آخری کره نزنید ابتدا برش بدید و بعد از کره ی باقی مونده روی کل خمیر بریزید کره باید روی کل خمیر رو بپوشونه و مقداری که روی خمیر میریزید ۱/۲ پیمانه باشه اگه کمتر بود دوباره باید کره ذوب کنید.

کره ای که روی خمیر میریزید دوغش باید کاملا گرفته شده باشه تا باقلواتون خوشگل طلایی بشه.

یعنی وقتی باقلوا رو ذوب میکنید اون کف سفید رنگ روش رو کاملا جداکنید و دور بریزید.

باقلوارو بذارید توی فر ۲۰ دقیقه ی اول بذارید پایین ترین طبقه ی فر و بعد بذارید طبقه ی وسط فر.

مدت پخت کلا ۳۰تا ۳۵ دقیقه س تا زمانی که روی باقلوا کاملا طلایی و برشته بشه و کل مدت پخت حرارت بالا و پایین همزمان روشن باشه.

بعد از پخت بلافاصله شربت خنک رو روی باقلوای داغ بریزید. باقلوا بعد از ۱ تا ۲ ساعت قابل سرو هست. نوش جان