ترشی بادمجان پخته شده بدون سبزی، یه ترشی ساده و فوری اما فوقالعاده خوشمزهست که اگه یک بار درست کنید، دیگه همیشه درست میکنید.
این ترشی بادمجون ساده فوری فقط با سه ماده اولیه درست میشه و تو هر فصلی از سال میتونید این چاشنی خوشمزه و اشتها آور رو درست کنید.
در ادامه با دستور تهیه ترشی بادمجان پخته شده و له شده بدون سبزی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان بدون سبزی له و پخته شده
- بادمجان 2 کیلو
- سیر 2 بوته
- فلفل سبز تند 5 تا 10 عدد
- سرکه حدود 1 تا 2 لیتر
- نمک 1 قاشق غذاخوری
- گلپر 1 قاشق مرباخوری
- ادویه ترشی 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
روش تهیه ترشی بادمجان له شده و پخته شده، بدون سبزی
مرحله اول، پختن بادمجان
برای شروع ابتدا بادمجونها رو پوست بگیرید و به صورت حلقهای خرد کنید. قطر حلقهها حدود یک سانتیمتر باشه کافیه.
بادمجونهای خرد شده رو داخل یک قابلمه بزرگ بریزید و روش سرکه بریزید و قابله رو روی حرارت بذارید. درب قابلمه رو نیمه بذارید و وقتی که سرکه شروع به جوشیدن کرد، خرارت رو روی متوسط تنظیم کنید تا سرکه ریز بجوشه و بادمجون بپزه
مرحله دوم، له کردن بادمجون پخته
بعد از گذشت حدود نیم ساعت، وقتی که بادمجون کامل پخت و نرم شد، قابلمه رو از روی حرارت بردارید. سپس با استفاده از گوشتکوب، بادمجونها رو بکوبید تا کامل له و پوره بشه.
البته بعد از پخت، بادمجان تقریبا له میشه، اما بعد از کوبیدن کامل له و یکدست میشه. برای راحتی بیشتر میتونید از گوشتکوب برقی استفاده کنید.
مرحله سوم، پوره کردن سیر و فلفل
سیر رو پوست بگیرید و قسمت بالای فلفل سبزها رو جدا کنید. سپس سیر و فلفل رو داخل میکسر یا غذاساز بریزید و میکس کنید تا کاملا پوره و یکدست بشه.
مرحله چهارم، مخلوط کردن مواد
در این مرحله مخلوط سیر و فلفل سبز پوره شده رو به بادمجون اضافه کنید. در ادامه نمک، گلپر و به دلخواه مقداری ادویه ترشی رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید. مقداری سرکه به ترشی اضافه کنید. به مقداری سرکه اضافه کنید که ترشی راحت هم بخوره.
در ادامه ترشی رو داخل ظرفهای شیشهای خشک و تمیز بریزید. درب ظرف رو محکم ببندید و ترشی رو به مدت یک هفته در جای خشک و خنک اضافه کنید.
این ترشی بادمجون پخته شده فوری، بلافاصله بعد از آماده شدن قابل مصرفه، ولی اگه یک هفته بمونه، جا میافته و خیلی خوشمزهتر میشه.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه ترشی بادمجان پخته و له شده ساده و بدون سبزی
- اگه ترشی تند و تیز دوست دارید میتونید از 10 عدد فلفل تند استفاده کنید. ولی اگه تندی زیاد اذیتتون میکنه، 5 تا 6 عدد فلفل تند کافیه.
- برای تهیه این ترشی بادمجون از سرکه انگور سفید یا قرمز یا سرکه خرما هم میتونید استفاده کنید.
- این ترشی بادمجون پخته شده ماندگاری خیلی بالایی داره.
- ترشی بادمجون رو در ظرف شیشهای خشک و تمیز برزید و نگهداری کنید.
طرز تهیه ترشی بادمجان تکه ای فوری
این ترشی واقعا ساده ست اما خیلی خوشمزه و فوقالعاده خوش طعمه. امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان تکه ای
- بادمجان 1 کیلو
- هویچ متوسط 3 عدد
- سیر 3 حبه
- فلفل تند 2 عدد
- ریحان تازه 4 قاشق غذاخوری
- گوجه 2 عدد
- آب و سرکه هرکدوم نصف لیوان
طرز تهیه
بادمجان هارو پوست بکنید و برش چهار قسمتی بزنید و با نصف لیوان آب و نصف لیوان سرکه بجوشانید.
در حین جوشاندن زیرو رو کنید تاهمه جای بادمجان ها به یک نسبت بپزد. بعد از 15 دقیقه که بادمجان ها پخت هویج رنده شده نمک ریحان خرد شده گوجه رنده شده که آبشو گرفتیم رو به با فلفل تند خرد شده و سیر خرد شده به بادمجان اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم و آخر نصف لیوان سرکه و نصف لیوان آب رو اضافه کنید تا کمی شل بشود خوب مخلوط کنید.
ترشی را در ظرف مورد نظرتون پر کنید یک روز به ترشی استراحت بدین تا مزه ها به خورد هم بروند بعداز آن آماده سرو است.
مقدار تندی ترشی به خودتون بستگی داره میتونید فلفل رو کم یا زیاد کنید.
اگه دیدید ترشی تون سفت سرکه بریزید در آخر ترشی را مزه کنید اگه چیزی کم داشت اضافه کنید.
طرز تهیه ترشی بادمجان تکه ای با سبزی
مواد لازم
- بادمجان ۲ کیلو
- فلفل سبز تند و شیرین ۴ عدد
- سیر ۱ بوته
- سبزیجات معطر تازه یا خشک ۵۰ گرم
- سرکه به میزان لازم
- نمک ۱.۵ قاشق غذاخوری
- گلپر و سیاه دانه به میزان لازم
طرز تهیه
بادمجان ها رو شستم، خشک کردم. برش دادم و خرد کردم. (به هر شکل دل خواهی می تونید برش بدید) داخل قابلمه ریختم و تا روی بادمجان ها رو بگیره سرکه (و یا ترکیب آب و سرکه) ریختم.
روی حرارت ملایم گذاشتم تا بجوشه و نیم پز بشه. تایم تقریبی حدود ۱۵ دقیقه، اما بازم خودتون چک کنید. نمک هم ریختم. حواستون باشه له نشه و بعد از حرارت برداشتم و کنار گذاشتم که خنک بشه.
فلفل ها رو شستم و خشک کردم و خرد کردم. به سلیقه خودتون می تونید از هر دو نوع فلفل تند و شیرین استفاده کنید.
سیر ها رو هم پوستشون رو جدا کردم و ریز خرد کردم.
سبزیجات رو هم شستم، پهن کردم کامل خشک شدند و بعد خرد کردم. از سبزیجات خشک و تازه می تونید استفاده کنید، سبزی معطر مثل ریحان، نعنا، چوچاق و …
به بادمجان ها فلفل خرد شده، سیر خرد شده، سبزی خرد شده، گلپر، سیاه دانه اضافه کردم و ترکیب کردم.
داخل شیشه های تمیز و خشک ریختم و درش رو کیپ کردم و محیط خنک (و یا یخچال) قرار دادم تا برسن. این ترشی زود آماده میشه.
همیشه برای همه ترشی ها سبزیجات و صیفیجات که شستید بزارید کامل خشک بشه و بعد استفاده کنید.
برای من این مقدار ترشی ۳ تا شیشه بزرگ و دو تا شیشه کوچک شد. حدود ۴ کیلو هم ترشی میشه.