ترشی بادمجان پخته شده بدون سبزی، یه ترشی ساده و فوری اما فوق‌العاده خوشمزه‌ست که اگه یک بار درست کنید، دیگه همیشه درست می‌کنید.

این ترشی بادمجون ساده فوری فقط با سه ماده اولیه درست میشه و تو هر فصلی از سال می‌تونید این چاشنی خوشمزه و اشتها آور رو درست کنید.

در ادامه با دستور تهیه ترشی بادمجان پخته شده و له شده بدون سبزی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان بدون سبزی له و پخته شده

  • بادمجان 2 کیلو
  • سیر 2 بوته
  • فلفل سبز تند 5 تا 10 عدد
  • سرکه حدود 1 تا 2 لیتر
  • نمک 1 قاشق غذاخوری
  • گلپر 1 قاشق مرباخوری
  • ادویه ترشی 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه)

روش تهیه ترشی بادمجان له شده و پخته شده، بدون سبزی

طرز تهیه ترشی بادمجان له شده ساده بدون سبزی

مرحله اول، پختن بادمجان

برای شروع ابتدا بادمجون‌ها رو پوست بگیرید و به صورت حلقه‌ای خرد کنید. قطر حلقه‌ها حدود یک سانتی‌متر باشه کافیه.

بادمجون‌های خرد شده رو داخل یک قابلمه بزرگ بریزید و روش سرکه بریزید و قابله رو روی حرارت بذارید. درب قابلمه رو نیمه بذارید و وقتی که سرکه شروع به جوشیدن کرد، خرارت رو روی متوسط تنظیم کنید تا سرکه ریز بجوشه و بادمجون بپزه


مرحله دوم، له کردن بادمجون پخته

بعد از گذشت حدود نیم ساعت، وقتی که بادمجون کامل پخت و نرم شد، قابلمه رو از روی حرارت بردارید. سپس با استفاده از گوشت‌کوب، بادمجون‌ها رو بکوبید تا کامل له و پوره بشه.

البته بعد از پخت، بادمجان تقریبا له میشه، اما بعد از کوبیدن کامل له و یکدست میشه. برای راحتی بیشتر می‌تونید از گوشت‌کوب برقی استفاده کنید.


مرحله سوم، پوره کردن سیر و فلفل

سیر رو پوست بگیرید و قسمت بالای فلفل سبزها رو جدا کنید. سپس سیر و فلفل رو داخل میکسر یا غذاساز بریزید و میکس کنید تا کاملا پوره و یکدست بشه.


مرحله چهارم، مخلوط کردن مواد

در این مرحله مخلوط سیر و فلفل سبز پوره شده رو به بادمجون اضافه کنید. در ادامه نمک، گلپر و به دلخواه مقداری ادویه ترشی رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید. مقداری سرکه به ترشی اضافه کنید. به مقداری سرکه اضافه کنید که ترشی راحت هم بخوره.

در ادامه ترشی رو داخل ظرف‌های شیشه‌ای خشک و تمیز بریزید. درب ظرف رو محکم ببندید و ترشی رو به مدت یک هفته در جای خشک و خنک اضافه کنید.

این ترشی بادمجون پخته شده فوری، بلافاصله بعد از آماده شدن قابل مصرفه، ولی اگه یک هفته بمونه، جا می‌افته و خیلی خوشمزه‌تر میشه.


نکات مهم و فوت و فن های تهیه ترشی بادمجان پخته و له شده ساده و بدون سبزی

  • اگه ترشی تند و تیز دوست دارید می‌تونید از 10 عدد فلفل تند استفاده کنید. ولی اگه تندی زیاد اذیتتون میکنه، 5 تا 6 عدد فلفل تند کافیه.
  • برای تهیه این ترشی بادمجون از سرکه انگور سفید یا قرمز یا سرکه خرما هم می‌تونید استفاده کنید.
  • این ترشی بادمجون پخته شده ماندگاری خیلی بالایی داره.
  • ترشی بادمجون رو در ظرف شیشه‌ای خشک و تمیز برزید و نگهداری کنید.