باقلا قاتوق یکی از معروفترین غذاهای شمالیه که در گیلان و مازندران طرفدارهای زیادی داره. طرز تهیه باقالی قاتوق ساده هست و به مواد اولیه زیادی نیاز نداره.
خورش باقالا قاتق با مرغانه (همون تخم مرغ) درست میشه. خورش باقلا قاتوق به دلیل داشتن لوبیا کشاورزی (یا باقالی کشاورزی) یا پاچ باقلا و تخم مرغ ارزش غذایی بالایی داره و بعد از مصرف این غذا ساعات زیادی احساس سیری خواهید داشت.
مواد لازم برای تهیه باقلا قاتق
- لوبیا کشاورزی یا پاچ باقلا نیم کیلو
- سیر 5 حبه
- شوید خشک 4 قاشق غذاخوری سرپر (یا 5 قاشق غذاخوری شوید تازه)
- تخم مرغ 4 عدد
- کره 100 گرم
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه طرز تهیه باقالی قاتوق مجلسی مرحله به مرحله
مرحله اول، خیساندن باقالی کشاورزی یا پاچ باقلا
باقالی کشاورزی رو از یک شب قبل یا حدود 10 ساعت قبل داخل آب سرد خیس کنید تا پوستش نرم بشه و راحت جدا بشه.
سپس پوست باقالی کشاورزی رو جدا کنید و دانههای باقالی رو کمی فشار بدید تا از وسط به دو قسمت تقسیم بشه.
مرحله دوم، تفت دادن سیر
حبههای سیر رو رنده با له و ریز خرد کنید، همپنین میتونید هر حبه سیر رو به 4 قسمت تقسیم کنید و به صورت قطعههای درشت تفت بدید.
ماهیتابه رو روی حرارت ملایم قرار بدید و کره رو داخل تابه بریزید. سپس سیر رنده شده رو داخل تابه بریزید و با حرارت ملایم کمی تفت بدید تا بوی سیر بلند شه.
نکته مهم: سیر رو نباید زیاد تفت بدید.
مرحله دوم، تفت دادن لوبیا کشاورزی
در این مرحله لوبیا کشاورزی پاک شده رو داخل تابه بریزید و حدود 5 دقیقه با کره تفت بدید. سپس زردپوبه، نمک و فلفل رو اضافه کنید و در ادامه شوید خشک یا شوید تازه رو هم به مواد اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه. مواد رو به مدت 5 دقیقه تفت بدید.
مرحله سوم، اضافه کردن آب
در این مرحله حدود 2 تا 3 لیوان آب جوش به باقلا قاتق اضافه کنید به طوری که روی باقالیها رو آب بپوشونه و وقتی که خورشت باقالی قاتوق شروع به جوشیدن کرد، حرارت رو کم کنید و درب تابه رو ببندید و حدود 15 تا 20 دقیقه زمان بدید تا لوبیا کشاورزی بپزه. در این مدت 2 مرتبه باقالی قاتوق رو هم بزنید تا خورشت ته نگیره.
مرحله چهارم، اضافه کردن مرغانه با همون تخم مرغ
وقتی که باقالی کشاورزی پخت، تخم مرغ ها رو داخل یک کاسه بشکنید و سپس یکی یکی داخل خورشت بریزید و درب قابلمه رو ببندید تا تخم مرغ ها روی حرارت ملایم سفت بشن. وقتی که تخم مرغ سفت شد و خورشت روغن انداخت، آماده سرو شده. نوش جان.
نکات مهم و فوت و فن ها یخت باقلا قاتق گیلانی اصیل
- برای تهیه باقلا قاتق اصیل گیلانی باید از پاچ باقلا استفاده کنید، اما همه به پاچ باقلا دسترسی ندارند. اما پاچ باقلا رو در گیلان به راحتی میتونید تهیه کنید.
- اگر باقالی کشاورزی رو به صورت پوست کنده و پاک شده تهیه کردید که کارتون خیلی راحته، اما اگه باقالی کشاورزی (یا لوبیا کشاورزی) رو با پوست خریدید، حتما از روز قبل در آب سرد خیس کنید و 2 مرتبه آب باقالی رو عوض کنید.
- باقالی کشاورزی رو حتما داخل آب سرد خیس کنید، چون اگه با آب جوش خیس کنید، پوستش سریعتر کنده میشه، اما نیم پز میشه و در زمان پخت باقلا قاتوق، باقالیها وا میرن و خورشت ظاهر خوبی پیدا نمیکنه.
- نکته مهم در طرز تهیه باقلا قاتوق اینه که هم با شوید خشک و هم با شوید تازه میشه باقالی قاتوق درست کرد، اما باقالی قاتوق با شوید خشک عطر و طعم بهتری نسبت به باقالی قاتوق با شوید تازه داره.
- در زمان پخت باقالی قاتوق، این خورشت رو زیاد هم نزنید، چون که ممکنه باقالیها خرد بشن و از زیبایی خورشت کم بشه.
- باقالی قاتوق در کنار ماهی دودی یه ترکیب بینظیره.
- لوبیا کشاورزی حدود دو لیوان خشک هستش که از شب قبل من توی آب ولرم خیس کردم.
- لوبیا با کره و سیر تفت بدید.
- شبت اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدید تا لوبیا کامل سرخ بشه.
- دو لیوان آب جوش اضافه کنید.
- خورشت یه جوش ریز خورد دو عدد تخم مرغ بزنید.
- در قابلمه رو کج بزارید تا لوبیا پخته بشه ولی له نشه.
- من یدونه تخممرغ پختم و روی خورشت گذاشتم شما یدونه رو هم میتونید بزنید داخلش.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه کوکو بادکوبه ای گیلانی
طرز تهیه کاکا گیلانی
طرز تهیه خورش غوره مسمای بادمجان با مرغ گیلانی
آموزش تصویری طرز تهیه فسنجان گیلانی
طرز تهیه میرزا قاسمی گیلانی