میرزا قاسمی یک غذای واقعا خوشمزه و با اصالت گیلانی هست. اما می‌دونید چرا اسم این غذا میرزا قاسمیه؟ میرزا قاسم خان قاجار حاكم گيلان در دهه 1230 هجرى شمسى بود و علاقه‌ی زیادی به آشپزی داشت. یه روز این ایده به سرش میاد که بادمجون و گوجه و سیر رو با هم قاطی کنه. این کا رو میکنه و این غذای خوشمزه رو به وجود میاد. از اون جایی که ایشون خودشیفتگی داشتن، اسم خودشون رو روی این غذای خوشمزه میذارن. تو این مطلب از وبسایت فیدیا دستور پخت اصلی میرزا قاسمی رو بخونید و درست کنید و از طعم و مزه‌‌اش لذت ببرید.

طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی و خوشمزه


مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی برای 2 نفر

  • بادمجان درشت 4 عدد
  • سیر دو حبه
  • کره 50 گرم
  • روغن 2 قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی 2 عدد
  • رب یک قاشق غذاخوری
  • تخم‌مرغ دو عدد
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی و خوشمزه

مرحله اول؛ کباب کردن بادمجان‌ها

بادمجون‌ها رو مثل عکس زیر به طور طولی چند برش نازک بزنید.

طرز تهیه میرزا قاسمی تصویری

سپس باموجون‌ها رو روی شعله پخش کن کبابی کنید و بعد پوستشون رو بگیرید و له یا ساطوری کنیدشون.

کباب کردن بادمجان برای میرزا قاسمی


مرحله دوم؛ تفت دادن بادمجون‌های له شده با سیر

حبه‌های سیر رو ریز رنده کنید رو با کمی کره و روغن توی ماهیتابه نچسب تفت بدید و کمی زردچوبه به مواد اضافه کنید.

دستور پخت میرزا قاسمی

در ادامه بادمجون‌های له شده رو  بریزید داخل ماهیتابه و به همراه سیر تفت بدید. سپس گوجه‌فرنگی که پوستش رو گرفته‌اید و ریز خرد کرده‌اید رو به مواد اضافه کنید.

آموزش درست کردن میرزا قاسمی

برای این‌که میرزا قاسمی خوش‌رنگ داشته باشید، مواد رو کمی کنار بزنید و وسط ماهیتابه رو خالی کنید. سپس در وسط ماهیتابه یک قاشق رب گوجه‌فرنگی بریزید و با روغن تفت بدید. وقتی که رنگ رب باز شد و طعم خامیش رب گرفته شد، اونوقت رب رو با بقیه‌ی مواد مخلوط کنید.

دستور پخت میرزا قاسمی شمالی مرحله به مرحله


مرحله سوم؛ اضافه کردن تخم‌مرغ

در این مرحله مواد رو کمی کنار بزنید و وسط ماهیتابه رو خالی کنید و یک تخم‌مرغ رو در وسط ماهیتابه نیمرو کنید.

نکات درست کردن میرزا قاسمی

وقتی که تخم مرغ کمی سفت شد با بقیه مواد مخلوطش کنید.

فوت و فن های میرزا قاسمی گیلانی اصیل

سپس نمک و فلفل رو اندازه کنید و درب طرف رو ببندید و طمان بدبد تا میرزا قاسمی با حرارت خیلی خیلی ملایم حسابی جا بیفته.

تزیین میرزا قاسمی لقمه ای

وقتی که میرزا قاسمی به روغن افتاد، غذا حاضره. نوش جان.

تارت میرزا قاسمی


نکات مهم و فوت‌و‌فن‌های پخت میرزا قاسمی خوشمزه و مجلسی

  • توصیه مهم برای پخت: در زمان پخت میرزاقاسمی در مصرف روغن دست و دل باز باشید، چرا که طعم میرزا قاسمی بدون روغن کافی خیلی خوب نمیشه.
  • در مورد استفاده از رب گوجه فرنگی: اگه رنگ گوجه‌فرنگی که استفاده می‌کنید کم بود، می‌تونید مقداری رب تفت داده شده به میرزا قاسمی اضافه کنید، اما اگه گوجه‌فرنگیها به اندازه‌ی کافی خوش‌رنگ بودند، دیگه نیازی به استفاده از رب‌گوجه‌فرنگی نیست، یا این‌که مقدارش رو کم کنید.
  • رنگ میرزاقاسمی، مقدار سیر، تعداد گوجه‌فرنگی و تعداد تخم‌مرغ در پخت میرزا قاسمی، همگی به سلیقه و ذائقه شما بستگی داره.

فیلم طرز تهیه میرزا قاسمی