ترشی خرفه يه ترشي خيلي خيلي خوشمزه و صد البته پر خاصيته. سبزی خرفه حاوی مقدار بسیار زیادی امگا 3 و همچنین فیبر، ویتامین های خانواده ب، ث، آ، مواد معدنی مثل آهن، منیزیم، منگنز، پتاسیم، کلسیم و مس هست. همچنین دانه‌های خرفه دارای بتالایین هستند که یک ترکیب آنتی اکسیدان قوی و کاروتنوئید هست.


مواد لازم برای تهیه ترشی خرفه با سرکه و نمک

  • خرفه ١ كيلو
  • سير ١٠ حبه
  • پودر گل پر ٢ قاشق مرباخوري
  • فلفل تند به ميزان لازم
  • سركه، نمک و آب به ميزان لازم

آموزش روش تهیه ترشی خرفه پخته و فوری با سرکه و نمک

طرز تهیه ترشی خرفه با سرکه و نمک و سیر

 

برای شروع ابتدا سبزي خرفه رو شسته و بذاريد خوب خشك بشه.

سپس چند تا چاقو بزنيد تا خرفه خرد بشه. به اندازه های حدود دو تا سه سانتی خرد کنید کافیه .

در ادامه  آب رو جوش بياريد و سپس سبزي رو داخل آب جوش بریزید و حدود پنج تا ده دقيقه بجوشونيد تا خرفه نرم بشه.

سپس دوباره آبكش كنيد و بذاريد تا كاملا آبش بره. حدود یک تا دو ساعت صبر کنید تا خـرفه کاملا خشک بشه، وگرنه ترشی خرفه لزج میشه.

سپس سير رو ریز رنده کنید و با نمك و گل پر مخلوط  کنید. بعد فلفل سبز تند رو خرد کنید و همه مواد رو داخل كاسه بریزید و مخلوط كنيد.

در ادامه مواد رو  داخل شيشه کاملا خشک و تمیز بریزید و روش رو سركه بریزید.

اگه از طعم سركه خالي خوشتون نمياد، ميتونيد نصف شيشه رو سركه و باقي شيشه رو آب جوشيده سرد شده بریزید و نمك بریزید و درش رو محكم ببندید.

اين ترشي به علت پخته شدن سبزي دوسه روزه آماده میشه.

نكات مهم و فوت و فن های تهیه ترشی خرفه پخته

  • در ترشي ها و مرباها حتما شيشه خشک و کاملا تمیز باشه باشه و بهتره شيشه رو يك شبانه روز برعكس كرده و روي در قرار بدید تا احيانا هواي اضافي خارج بشه.
  • اگه سرکه خیلی ترش بود می‌تونید آب جوشیده و خنک شده اضافه کنید.
  • تو شهرهای جنوبی به گیاه خرفه پرپین میگن.

ٰ