مربای گل سرخ تازه یه مربای خوشمزه و پرطرفداره که اواسط بهار بهترین زمان برای پخت این مربا هست.
گل محمدی خیلی نازک نارنجیه و اگه نازکتر از گل بهش بگید یا پژمرده میشه یا رنگش میپره یا رنگ صورتی زیباشون، تبدیل به قهوه ای میشه. پس باید مواظبش باشید که قهر نکنه.
بهتره گل سرخ منطقه هربی تبریز رو بخرید. چون که به خاطر آب و هوای خاصش گلهای محمدی اونجا خوشرنگ و خوش عطر هستن. گلهای کاشان و در کل مناطق کویری طعمشون بعد پخت تلخ میشه و باید چند بار جوشونده بشه و آبش دور ریخته بشه تا تلخیش گرفته بشه. منتها اون موقع رنگ و عطری هم برای گل نمیمونه و حتما باید بهش رنگ مخصوص گل زده بشه.
اما گلهایی که تو منطقه ی آذربایجان هستن طعمشون تلخ نیست و نیازی به گرفتن تلخی هم ندارن.
این مربا برای صبحانه یا روی فرنی و شیر برنج و … میشه استفاده کرد. در ادامه با دستور پخت مربای گل محمدی تازه با یخ مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه مربای گل محمدی تازه خانگی با یخ
- گلبرگ پاک شده 250 گرم
- شکر یک کیلو و دویست گرم
- مخلوط آب و گلاب 750 میلی لیتر (3 پیمانه) (500 میلی لیتر آب ساده و 250 میلی لیتر گلاب)
- جوهرلیمو نصف قاشق مرباخوری
آموزش روش تهیه مربای گل محمدی تازه با یخ در منزل
مرحله اول، پاک کردن گل سرخ
برای شروع ابتدا گلها رو پاک کنید و گلبرگها را جدا کنید. قبل از شستن، گلبرگها رو داخل یک آبکش بریزید و الک کنید تا پرچمهایی که داخل گلبرگها ریخته شده از آبکش رد بشخ و داخل مربا نباشه.
مرحله دوم، خرد کردن گلبرکها
سپس به دلخواه گلبرگها رو به با قیچی کمی خرد کنید. هر چقدر ریزتر دوست داشتید، با قیچی خرد کنید. توجه کنید که هر چقدر گلبرگها درشت تر باشن، بیشتر زیر دندون حس میشن.
مرحله سوم، شستن گلبرگها
در این مرحله گلبرگها رو داخل یک لگن بزرگ بریزید و روش آب سرد بریزید و به آرومی تکون بدید تا شسته بشن. سرد بودن آب مهمه چون اگه آب ولرم باشه گلبرگها پژمرده میشن.
پس از شستن، گلبرگها رو آبکش کنید و بذارید کمی خشک بشن.
مرحله چهارم، پختن مربای گل سرخ
مخلوط آب و گلاب رو به همراه شکر داخل قابلمه بریزید و قابلمه رو روی حرارت بذارید و هر چند دقیقه هم بزنید تا شکر در آب حل بشه.
سپس صبر کنید تا شربت قوام بیاد. وقتی که شربت قوام اومد، جوهر لیمو رو هم در شربت بریزید و سپس گلبرگها رو داخل شربت بریزید.
گلبرگها رو با قاشق به آرومی فشار بدید تا داخل شربت فرو برن. سپس گلبرگها رو به مدت هشت دقیقه داخل شربت بجوشونید.
مرحله پنجم، شوک دادن به گلبرگها با آب سرد
داخل یک لگن بزرگی که قابلمه داخلش جا بشه رو پر از یخ کنید و روی یخها آب سرد بریزید.
بعد از گذشت هشت دقیقه که گلبرگها داخل شربت جوشید، قابلمه مربا رو از روی حرارت بردارید و داخل لگن آب یخ بذارید تا مربا سریع از حرارت بیفته و بلافاصله خنک بشه.
به این کار میگن شوک حرارتی و با این کار روند پخت مربا متوقف میشه و این کار باعث میشه رنگ مربا صورتی و خوشرنگ باقی بمونه.
همچنین اگه مربا زمان زیادی حرارت ببینه، کم کم رنگش متمایل به قهوهای میشه.
بعد از سرد شدن کامل، مربا رو داخل شیشههای خشک و تمیز بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید. برای نگهداری بیشتر از یک ماه مربا رو داخل فریزر نگهداری کنید.