پای شاتوت رو اگه امتحان نکردید پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید. عطر و طعم فوقالعادهای داره و به احتمال زیاد طرفدارش میشید. در ادامه با دستور پخت پای شاه توت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه خمیر پای شاه توت
- آرد 350 گرم
- کره 100 گرم
- زرده تخم مرغ 2 عدد
- آب 70 گرم
- شکر 5 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- وانیل 1 چهارم قاشق چایخوری
- خمیر مایه 1 قاشق چایخوری
- زرده تخم مرغ 1 عدد
مواد لازم برای مایه داخل پای شاه توت
- شکر 100 گرم
- شاتوت 250 گرم
- نشاسته (یا نشاسته ذرت) 3 قاشق غذاخوری
- دارچین 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه پای شاتوت خانگی ساده و خوشمزه مرحله به مرحله
مرحله اول، آماده کردن خمیر پای
برای شروع ابتدا مواد خشک رو که شامل آرد، خمیر مایه، شکر، نمک، وانیل و کره میشه رو داخل یک کاسه بزرگ میریزیم و خوب مخلوط میکنیم. سپس آب رو بهش اضافه میکنیم و حسابی ورز میدیم و بعد روش خمیر رو میپوشونیم و به مدت 1 ساعت داخل یخچال میذاریم تا استراحت کنه.
مرحله دوم، آماده کردن مواد داخل پای شاه توت
برای آماده کردن مایه داخل پای شاتوتها رو داخل یک کاسه میریزیم و نشاسته و شکر رو بهش اضافه میکنیم و خوب مخلوطشون میکنیم و به مدت 30 دقیقه داخل یخچال میذاریم. اگه شاتوت آب انداخت
مرحله سوم، آماده کردن پای شاتوت
بعد از گذشت 1 ساعت خمیر رو از یخچال بیرون میاریم و به دو قسمت یکی کوچیک تر و یکی بزرگتر تقسیم میکنیم. سپس قسمت بزرگتر رو با وردنه پهن میکنیم و بعد کف قالب پهن میکنیم و قسمتهای اضافی که از لبههای قالب بیرون میزنه رو جدا میکنیم. کف قالب رو قبل از پهن کردن خمیر خوب چرب کنید.
مخلوط شاتوت و نشاسته و شکر رو روی خمیر داخل قالب میریزیم و بعد تکههای کره رو روش میذاریم.
در اخر برای لایه رویی پای قسمت کوچک خمیر رو با وردنه پهن کنید و به صورن نوارهای باریک حدود 2 سانتیمتر برش بدید و به صورت حصیری روی پای بپینید. همچنیم میتونید خمیر رو به اندازه قالبتون یک تکه و گرد برش بدیدو بذارید روی کار و برای اینکه بخارش خارج بشه با چاقو چند جاشو برش بزنید.
سپس روی پای رو با زرده تخممرغ زده شده براش کنید و قالب رو داخل فر از قبل گرم شده بذارید و به مدت 30 دقیقه با دمای 180 درجه سانتیگراد زمان بدید تا بپزه.
نکات مهم و فوت و فن های پخت پای شاه توت
- به دلیل اینکه شاتوت میوه شیرینی نیست مقدار شکر به ذائقه خودتون بستگی داره و میتونید به دلخواه بیشترش کنید.
- برای درست کردن خمیر میتونید به جای آب از شیر استفاده کنید.
- با توجه به نوع آردی که استفاده میکنید ممکنه مقدار آب یا شیر کم یا زیاد بشه تا خمیر جمع بشه.
- اضافه کردن نشاسته ذرت به شاتوت، آب اضافی شاتوت رو به خودش جذب میکنه و باعث میشه خمیر پای خوب پخته بشه، پس حذفش نکنید.
- همه مواد خمیر پای بهتره سرد باشه.