سیب زمینی سوخاری رو میتونید به عنوان یه پیش غذای خوشمزه و اشتها آور استفاده کنید و هم به عنوان یه میانوعده و عصرونه فوقالعاده خوشمزه. حتی اگه تو خونه پودر سوخاری نداشتید هم میتونید این سیب زمینی سوخاری خوشمزه رو به راحتی با آرد سفید و بدون آرد سوخاری درست کنید. در ادامه با دستور پخت سیب زمینی سوخاری با آرد سفید مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه سیب زمینی سوخاری خانگی با آرد سفید
- سیب زمینی 5 عدد
- شیر نصف لیوان فرانسوری دستهدار (یا آب)
- آرد سفید 5 قاشق غذاخوری
- نان باگت 4 عدد (یا 10 عدد نان تست)
- پودر سیر 1 قاشق چایخوری
- آویشن 1 قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- ادویه کاری نصف قاشق چایخوری
- پاپریکا 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- پودر تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه سیب زمینی سوخاری بدون پودر سوخاری با آرد سفید
مرحله اول، آسیاب کردن نان
برای تهیه سیب زمینی سوخاری بدون آرد سوخاری نیاز به نون خشک شده داریم. میتونید نون باگت یا تست رو خرد کنید و زیر نور آفتاب یا در محیط آشپزخونه بذارید و یکی دو روز زمان بدید تا خشک بشه یا میتونید نونها رو خرد کنید و داخل فر یا توستر بذارید و با دمای پایین چند دقیقه زمان بدید تا نون کاملا خشک بشه.
وقتی که نون خشک شد، تکههای نون رو داخل غذاساز یا میکسر یا آسیاب بریزید و نون خشک رو آسیاب کنید تا به طور کامل پودر بشه. سپس یک تابه رو روی حرارت ملایم بذارید و وقتی که گرم شد، نون پودر شده رو داخل تابه بریزید و روی حرارت ملایم حدود هفت تا هشت دقیقه بدون روغن تفت بدید و مدام هم بزنید. در ادامه پاپریکا، نمک، فلفل، زردچوبه و پودر تخم گشنیز رو داخل تابه بریزید و هم بزنید و چند دقیقه تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه و عطر ادویهها بلند بشه.
سپس تابه رو از روی حرارت بردارید و آرد سوخاری رو از تابه خارج کنید و داخل یک کاسه بریزید. همچنین برای تهیه سیب زمینی سوخاری پفکی میتونید 10 تا دونه پفک رو پودر کنید و در آخر به آرد سوخاری اضافه کنید.
مرحله دوم، نیمپز کردن سیبزمینی
در این مرحله سیبزمینیها رو پوست بگیرید و و به صورت خلالی درشت خرد کنید و سپس با آب سرد بشویید.
داخل یک قابلمه بزرگ تا نصفه آب بریزید و مقداری نمک اضافه کنید و بذارید تا آب به جوش بیاد. وقتی که آب شروع به جوشیدن کرد سیبزمینیها رو داخل آب بریزید و حدود 10 دقیقه زمان بدید تا سیبزمینی نیمپز بشه.
سپس سیبزمینیها رو از آب خارج کنید و داخل آب کش بریزید تا آب اضافیش بره.
در ادامه سیبزمینیها رو روی یک دستمال پارچهای تمیز بچینید تا کامل خشک بشن.
مرحله سوم، آماده کردن مایه سوخاری
یک کاسه بزرگ بردارید و آرد سفید رو داخل کاسه بریزید. سپس کمی نمک، فلفل، آویشن و ادیه کاری به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا آرد و ادویهها مخلوط بشن. در ادامه شیر (یا آب) رو کم کم به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا به ترکیبی به غلظت ماست برسید. اگه شیر نداشتید میتونید از آب یا آب و دو قاشق غذاخوری ماست استفاده کنید.
مرحله چهارم، آماده کردن سیبزمینی سوخاری
خلالهای نیمپز سیبزمینی رو ابتدا داخل ترکیب آرد سفید با شیر یا آب بزنید و کمی تکون بدید تا مقدار اضافیش بریزه داخل ظرف.
سپس سیبزمینی ها رو داخل کاسه آرد نون بذارید و با دست مقداری آرد نون روش بریزید و کمی فشار بدید. سپس سیبزمینیها رو داخل یک سینی بچینید و به مدت یک ساعت داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه.
مرحله پنجم، سرخ کردن سیبزمینی سوخاری
برای تهیه سیب زمینی سوخاری بدون فر، بعد از گذشت یک ساعت سیبزمینیها رو از یخچال خارج کنید. داخل یک قابلمه تا تابه گود روغن بریزید و صبر کنید تا داغ بشه. مقدار روغن به اندازهای باشه که سیبزمینی در روغن شناور بشه. سپس سیبزمینی ها رو به آرومی داخل روغن بیندازید و روی حرارت ملایم سرخ کنید و در آخر داخل صافی یا دستمال بذارید و روغن اضافیش رو بگیرید و با سس کچاپ سرو و نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فت های تهیه سیب زمینی سوخاری خانگی با آرد سفید
- برای تهیه سیب زمینی سوخاری داخل فر ابتدا سینی فر رو چرب کنید. سیب زمینی ها رو از یخچال خارج کنید و داخل سینی فر بچینید و به مدت حدود 30 دقیقه داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد بذارید و وقتی که طلایی شد از فر خارج کنید.
- برای تهیه سیب زمینی سوخاری پنیری 2 قاشق سوپخوری پنیر پارمزان به ترکیب آرد سفید با شیر اضافه کنید.
- برای تهیه سیب زمینی سوخاری پفکی حدود 10 عدد پفک رو پودر کنید و به آرد نون بعد از اینکه تفت داده شد اضافه کنید.