دمپختک باقالی سبز یه غذای ساده، سریع، ارزون و خوشمزه‌ست که با نیمرو تکمیل میشه و با اینکه گوشت و مرغ نداره اما غذای سالمیه و ارزش غذای بالایی داره.

دمپختک باقالی رو معمولا با باقالی زرد خشک درست میکنن،برای تنوع میتونید گاهی دمپختک رو با باقالی سبز درست کنید و از طعم بسیار خوب و خوشمز و بافت نرم باقالی سبز لذت ببرید.

دمپخت باقلا سبز معمولا با سالاد شیرازی و پیاز ترشی سرو میشه. در ادامه این مطلب از وبسایت فیدیا با دستور پخت دمپختک باقالی سبز مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه تهیه دمپختک با باقالی سبز

  • برنج دو پیمانه
  • باقالی سبز یک پیمانه
  • پیاز سه عدد
  • نمک نصف قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه دو قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم کرده 2 تا 3 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • تخم‌مرغ (به تعداد نفرات)

طرز تهیه تهیه دمپختک باقالی سبز مرحله به مرحله

طرز تهیه دمپختک باقالی سبز ساده و خوشمزه بدون گوشت و مرغ

مرحله اول، خیس دادن برنج

ابتدا برنج رو شسته و به اندازه پخت برنج آب بریزید و با کمی نمک بگذارید برای یک ساعت خیس بخوره.

همچنین بخوانید: طرز تهیه دمپختک تهرانی به روش اصلی

مرحله دوم، آماده کردن پیاز داغ

برای شروع پیازها رو پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. پیاز رو داخل ماهیتابه بریزید و هم بزنید و نمک رو اضافه کنید. وقتی که پیاز سبک شد و آبش کشیده شد، مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم هم بزنید. وفتی که پیاز طلایی شد فلفل و زردچوبه و به دلخواه کمی زعفرون دم کشیده رو هم اضافه کنید و کمی تفت بدید تا عطر زردچوبه بلند شه، سپس باقالی سبز رو به پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدید و سپس از روی حرارت بردارید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده قلقلی

مرحله سوم، پختن برنج

در این مرحله برنج رو روی شعله قرار بدید، کمی کره یا روغن اضافه کنید و وقتی که آب برنج شروع به جوشیدن کرد مخلوط پیاز داغ و باقالی سبز رو داخل برنج بریزید و مخلوط کنید.

وقتی آب برنج به طور کامل کشیده شد، با استفاده از دسته‌ی یک قاشق چند تا سوراخ داخل برنج ایجاد کنید و برنج رو دم بگذارید. حرارت رو کم کنید و بعد از 15 قابلمه رو روی شعله پخش‌کن بذارید و درب قابلمه دمکن بپیچید و حدود 45 دقیقه روی حرارت کم زمان بدید تا دمپخت باقالی سبز دم بکشه و آماده بشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه شوید پلو با شوید خشک

مرحله چهارم، سرو دمپخت با باقالی سبز به همراه نیمرو

10 دقیقه مونده به پایان پخت به دلخواه کمی کره یا روغن کرمانشاهی و زعفرون دم کشیده به دمپختک اضافه کنید و پنج دقیقه بعد دمپختک رو از روی حرارت برداشته و به همراه نیمرو ترشی لیته یا سترشی کلم یا سالاد شیرازی یا با ماست سرو کنید. نوش جان.

همچنین بخوانید: طرز تهیه دمپخت لوبیا چیتی با نیمرو

نکات مهم پخت دمپختک با باقالی سبز

  • پیاز داغ فراوان نقش مهمی تو خوشمزه شدن دمپخت باقالی سبز داره.
  • دمپختک باقالی سبز رو با باقالی سبز تازه یا با باقالی سبز منحمد فریزری و همچنین با باقالی سبز خشک میشه درست کرد.
  • برا تهیه دمپختک باقالی سبز با باقالی سبز فریز شده فقط کافیه تا باقالی سبز رو از قبل از فریزر خارج و یخ‌زدایی کنید و به پیاز داغ اضافه کنید.
  • برا تهیه دمپختک باقالی سبز با باقالی سبز خشک شده باقالی رو داخل یک کاسه بریزید و روش آب بریزید تا برای یک تا سه ساعت خیس بخوره و بعد باقالی رو آبکشی کنید و به پیاز داغ اضافه کنید.

Rate this post