انجیر زرد یا انجیر سبز میوهای به شدت خوشمزه و پرطرفداره و کم خوردن انجیر واقعا سخته. یکی از راههای مصرف انجیر در تمام فصلهای سال، درست کردن مربای انجیر زرد له شده یا مارمالاد انجیر زرد هست.
در ادامه با طرز پخت مربای انجیر زرد له شده خانگی و خوشمزه به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه مربای انجیر زرد له شده
- انجیر زرد 4 کیلوگرم
- شکر 1 کیلوگرم
- گلاب 4 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- هل 4 عدد (به دلخواه)
- آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربای انجیر زرد له شده
مرحله اول، شستن انجیرها
برای تهیه مربای انجیر سبز له شده ابتدا را شسته و زمان بدید تا کامل خشک بشن. سپس دم انجیرها رو جدا کنید. به دلخواه میتونید پوست نازک انجیرها رو هم بگیرید، اما نیازی به این کار نیست.
مرحله دوم، خرد کردن انجیرها
برای درست کردن مربای انجیر زرد له شده هم میتونید انجیرها رو با چاقو خرد کنید و هم میتونید انجیرها رو داخل مخلوط کن (میکسر) بریزید و انجیرها رو له و پوره کنید.
نکته مهم: اگر برای له کردن انجیر از مخلوط کن استفاده میکنید، باید دقت کنید که انجیر رو نباید زیاد له کنید چون که آب میاندازه.
مرحله سوم، پختن مربای انجیر زرد
در این مرحله انجیر رو داخل یک قابلمه بزرگ بریزید و شکر رو به انجیرهای خرد شده یا پوره شده اضافه کنید و هم بزنید.
قابلمه رو روی حرارت ملایم بذارید و مدام هم بزنید تا مربای انجیر قوام بیاد. اگه قصد دارید مربای غلیظ یا مارمالاد انجیر درست کنید، در این مرحله نیازی نیست که به مربا آب اضافه کنید. اما اگه دوست دارید که مربا کمی رقیق باشه، میتونید 1 تا 2 لیوان آب به مربا اضافه کنید.
وقتی که آب مربا کمی کشیده شد، یعنی در اواسط کار، حرارت رو کم کنید.
نکته مهم: انجیر رو مدام هم بزنید تا ته نگیره. اگه انجیر ته بگیره طعم مربای انجیر له شده خراب میشه.
مرحله چهارم، اضافه کردن آبلیمو
وقتی که مربای انجیر به قوام مناسب رسید، به دلخواه میتونید گلاب یا دانههای هل رو به مربا اضافه کنید. 5 دقیقه مونده به اینکه مربا رو از روی حرارت بردارید، آبلیمو یا آب لیمو ترش تازه رو به مربا اضافه کنید، هم بزنید و سپس قابلمه رو از روی حرارت بردارید.
مرحله پنجم، ریختن مربا داخل شیشه
وقتی که مربا به طور کامل خنک شد و به دمای محیط رسید، مربای انجیر زرد له شده رو داخل ظرفهای شیشهای خشک و تمیز بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید.
اگه این دستور پخت مربای انجیر رو دوست داشتید، خوشحال میشم نظرتون رو برام تو قسمت پیشنهادها بنویسید.
نکات مهم و فوت وفن های پخت مربای انجیر زرد له شده
- اگه ترجیح میدید که مربا خیلی شیرین باشه، مقدار شکر رو میتونید تا 2 کیلوگرم افزایش بدید.
- در زمان سرو میتونید مقداری گردوی خرد شده روی مربای انجیر له شده بریزید، ترکیب طعم مربای انجیر له شده و گردو خیلی عالی میشه.
- همچنین برای تزئین میتونید مقداری کنجد روی مربای انجیر له شده بپاشید.
- به جای آبلیمو میتونید نوک قاشق چایخوری جوهر لیمو بریزید، اما آبلیمو سالم تره.
- در آخر پخت برای رنگ و عطر بهتر میتونید به دلخواه یک تا دو قاشق غذاخوری رعفران دم کرده غلیظ به مربا اضافه کنید.
فیلم طرز تهیه مربای انجیر له شده
طرز تهیه مربای انجیر شمالی
براتون یکی از مرباهای خوشمزه و اصیل گیلانی آوردم. انجیروا یا همون مربا انجیر تو گیلان خیلی پرطرفدار. اگه فصله انجیر هست دست بکار بشید این مربای خوشمزه رو آماده کنید.
ما پوست انجیر رو میگیریم کلا سلیقه ای هستش خیلی ها پوستش نمیگیرن.
مواد لازم برای تهیه مربا انجیر وَا
- انجیر ۱ کیلو
- شکر ۱کیلو
- گردو ۱ پیمانه
طرز تهیه
ابتدا انجیر هارو پوست بگیرید از وسط قاچ کنید. انجیر و شکر درون قابلمه بریزید روی حرارت کم قرار بدید دربش بزارید بعد چند دقیقه شکر آب میشه و انجیر آب میندازه که دیگه نیازی به آب نداره.
توجه کنید مدام باید هم بزنید تا انجیر ها یکدست پخته، له بشه و آبش کامل کشید شد همزدن رو ادامه بدید تا جای که مربا کامل خودش رو بگیر وحالت کشدار بشه مواظب باشید ته نگیره.
(نباید انجیر وا سفت سفت نه شل شل باشه، سفت بشه مزه نباتی میده شل باشه کپک میزنه.)
وقتی کامل پخته شد از روی حرارت برمیداریم و میزاریم خنک بشه. بعد تکه های گردو رو که سلیقه ای هست میتوانید مخلوط انجیروا کنید یا موقع سرو رویش بریزید. گردو با مربا انجیر عالیه حتما امتحان کنید.