کیک کدو حلوایی به دلیل داشتن کدو حلوایی ارزش غذایی و خواص زیادی داره. طرز تهیه کیک کدو حلوایی ساده هست. در ادامه ابتدا با طرز تهیه پوره کدو حلوایی برای کیک آشنا میشید و در ادامه با دستور پخت کیک کدو حلوایی به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.
طرز تهیه کیک کدو حلوایی خام
مواد لازم برای تهیه کیک کدو حلوایی خام
- آرد 2 پیمانه
- کدو حلوایی خام رنده شده 2 پیمانه
- شکر 1 پیمانه
- روغن 1 پیمانه
- تخم مرغ 4 عدد (سفیده و زرده جدا)
- ماست 4 قاشق غذاخوری
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- پودر جوز هندی نصف قاشق چایخوری
- بکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
- جوش شیرین 1 قاشق مرباخوری
- کدو حلوایی خام 2 پیمانه
- گردو خرد شده نصف فنجان (به دلخواه)
دستور پخت کیک کدو حلوایی خام
برای شروع ابتدا زرده تخم مرغ و شکر و وانیل و پودر جوز هندی رو داخل یک کاسه بریزید و مخلوط کنید و هم میزنیم تا کرم رنگ و کشدار بشه.
سپس سفیده تخم مرغ رو هم بزنید تا پف کنه ه طوری که اگه ظرف رو برگردونید از ظرف نریزه.
در ادامه آرد و جوش شیرین و بکینگ پودر باهم مخلوط و الک کنید. سپس کم کم به زرده و شکر اضافه کنید و سپس ماست رو هم اضافه کنی و هم بزنید و در آخر سفیده تخم مرغ زده شده رو اضافه کنید و مواد رو به صورت دورانی و در یک جهت هم بزنید تا خوب یک دست بشه.
در ادامه کدو حلوایی خام ریز رنده شده و گردوی خرد شده رو اضافه کنید و مواد رو به صورت دورانی و در یک جهت هم بزنید و داخل قالب چرب شده بریزید و داخل فر از قبل گرم شده بذارید به مدت 20 تا 45 دقیقه با دمای 180 درجه سانتیگراد بذارید.
با توجه به نوع ظرف و ارتفاع مواد زمان پخت ممکنه تغییر کنه. اگه ظرف نسبت به مواد بزرگتر باشه و ارتفاع کیک کم بشه، حدودا 30 دقیقه داخل فر زمان میبره تا بپزه.
بافت کیک کدو حلوایی خام خیلی بهتر از کیک کدو حلوایی پخته شده میشه. یه کیک کدو حلوایی پف دار و اسفنجی.
مواد لازم برای تهیه کیک کدو حلوایی با پوره کدو حلوایی
- آرد 1.5 لیوان
- تخممرغ 2 عدد
- شکر سه چهارم لیوان
- پوره کدو حلوایی 1 لیوان
- خامه صبحانه 1.5 لیوان
- بیکینگ پودر 1.5 قاشق چایخوری
- کره 100 گرم
- نمک یک چهارم قاشق چایخوری
- دارچین 1 قاشق چایخوری
- پودر هل نصف قاشق چایخوری (به دلخواه)
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- گردو خرد شده نصف لیوان (به دلخواه)
طرز تهیه کیک کدو حلوایی با پوره کدو حلوایی
مرحله اول، طرز تهیه پوره کدو حلوایی برای کیک
برای شروع کدو حلوایی رو به دو قسمت تقسیم کنید. سپس هستهها رو جدا کرده و پوست کدو حلوایی رو بگیرید و خرد کنید. البته یه روش راحتتر برای پوست گرفتن کدو حوایی اینه که اول قطعات کدو حلوایی رو بپزید و وقتی که نرم شد به راحتی پوستش رو بگیرید. کدو حلوایی خام سفته و پوست گرفتنش سخته.
سپس داخل قابلمه بریزید و کمی شکر روشون بپاشید و به همراه یک لیوان آب روی حرارت بذارید تا بپزه.
وقتی که تکههای کدو نرم شدن، با گوشتکوب کدو رو بکوبید و تا زمانی که تمام آب کدو تبخیر بشه، پوره کدو رو روی حرارت نگه دارید.
برای تهیه پوره کدو حلوایی برای کیک
همچنین میتونید کدو حلوایی پخته رو داخل غذا ساز یا میکسر بریزید و پوره کنید. البته اگه خواستید از غذاساز یا میکسر استفاده کنید کمی از شیری که قراره داخل کیک بریزیم رو به همراه کدو تنبل داخل غذاساز بریزید. وقتی که با غذاساز یا میکسر کدو حلوایی رو پوره کردید دیگه نیازی نیست که پوره رو داخل قابلمه برگردونید و حرارت بدید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه دسر کدو حلوایی بسیار خوشمزه و ساده و مرحله به مرحله
مرحله دوم
وقتی که پوره کدو خنک شد، پوره رو داخل یا کاسه بزرگ بریزید و سپس تخممرغها مخلوط کنید. در ادامه کره رو که از یک ساعت قبل در دمای اتاق قرار داده بودید و نرم شده رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
سپس خامه رو اضافه کنید و هم بزنید و شکر رو هم کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا شکر در مواد حل بشه.
مرحله سوم
دراین مرحله آرد، بیکینگ پودر، وانیل، دارچین، پودر هل و نمک رو با هم مخلوط کرده و الک کنید. سپس مواد الک شده رو کم کم و طی سه مرحله به مواد شامل پوره کدو حلوایی اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا با هم ترکیب بشن.
سپس در صورت دلخواه گردو خرد شده رو به مایه کیک کدو حلوایی اضافه کنید و مواد رو کمی هم بزنید تا گردو با مواد مخلوط بشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه سوپ کدو حلوایی کانادایی با شیر و خامه
مرحله چهارم، پخت کیک کدو حلوایی داخل فر
برای درست کردن کیک کدو خلوایی داخل فر، فر رو از 15 دقیقه قبل گرم کنید. کف قالب رو چرب کنید و مواد مایه کیک رو داخل فر بریزید.
سپس قالب رو در طبقه وسط فر با دمای 175 درجه سانتیگراد به مدت 30 تا 45 دقیقه قرار بدید تا خوب پخته بشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک 3 دقیقه ای در ساندویچ ساز
مرحله پنجم، پخت کیک کدو حلوایی در قابلمه بدون فر
برای پخت کیک کدو حلوایی در قابلمه روی گاز و بدون فر ابتدا شعله پخشکن رو روی حرارت قرار بدید تا داغ بشه. سپس کف قابلمه رو چرب کنید و مایه کیک رو داخل قابلمه بریزید.
درب قابلمه رو دمکنی ببندید و حدود 30 دقیقه زمان بدید تا با حرارت کم روی شعله پخته بشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک هویج و گردو اسفنجی و مجلسی و فوت و فنهای کیک هویج
طرز تهیه کیک کدو حلوایی با ماست
مواد لازم جهت تهیه کیک
- تخم مرغ سه عدد
- شکر یک و نیم پیمانه (اگر کدو شیرینه از مقدار شکر کم کنید)
- آرد دوپیمانه (یا لیوان فرانسوی یه بند انگشت کمتر) سه بار به همراه بکینگ پودر الک شود
- روغن دوسوم پیمانه
- ماست سفت و شیرین یک سوم پیمانه معادل سه قاشق غذاخوری سرپر
- بکینگ پودر یه قاشق مرباخوری
- وانیل نصف قاشق چای خوری
- پودر دارچین به دلخواه یه قاشق چای خوری
- گردو خرد شده به دلخواه به مقدار لازم
برای کرم
- شیر یک لیوان
- نشاسته ذرت یک قاشق غذاخوری
- شکر سه قاشق غذاخوری
- پوره کدو حلوایی نصف پیمانه
- خامه صبحانه یا قنادی سه قاشق غذاخوری (درصورت استفاده از خامه قنادی اگر کرم شیرین بود شکر حذف شود.)
- پودر هل یا وانیل نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک
ابتدا تخم مرغ و شکر، وانیل رو با ور تند همزن پنج الی شش دقیقه میزنیم تا کرمی و کشدار بشه.
حتما درگیری کنید بعد به ترتیب روغن و ماست رو اضافه میکنیم یک دقیقه هم میزنیم بعد پوره کدو رو اضافه میکنیم.
گردو در صورت دلخواه در حد مخلوط شدن هم میزنیم حالا مواد خشک روی سه مرحله به مواد اضافه میکنیم و آروم مخلوط میکنیم تا یکدست بشه.
قالب مورد نظر رو چرب کنید اگر قالبتون کوچیکه مث من به دو قسمت تقسیم کنید داخل قالب میریزیم میزاریم داخل فر یا فر دست ساز.
در فر از قبل گرم شده به مدت 35 دقیقه با درجه 170
داخل فر دستساز به مدت یک ساعت
طرز تهیه کرم
شیر، نشاسته ذرت و شکر رو باهم مخلوط کنید روی حرارت مدام هم بزنید ته نگیره یه کم که غلطت گرفت خامه و پوره کدو رو اضافه میکنید و به غلظت فرنی که رسید پودر هل یا وانیل رو اضافه کنید و حرارت خاموش میکنیم.
نکته ها
- خیلی کرم غلیظ نشه چون بعد از خنک شدن مجدد سفت میشه
- من برای خوشمزه تر شدن از سس کارامل هم استفاده کردم
طرز تهیه کیک کدو حلوایی با نشاسته ذرت
مواد لازم کیک کدو حلوایی
- تخم مرغ ۵ عدد
- آرد ۲ پیمانه
- نشاسته ذرت ۱ پیمانه
- شکر ۱و ۱/۲ پیمانه
- شیر ۱ پیمانه
- روغن مایع ۱/۲ پیمانه
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
- پوره کدوحلوایی ۲/۳ پیمانه
- گردو خرد شده ۱/۴ پیمانه
برای پوره کدوحلوایی
ابتدا کدو رو با پوست کن، پوست بگیرید. تکه های بررگ تقسیم کنید. داخل دیگ بزارید ۱ تا ۲ لیوان آب بریزید. در دیگ رو بزارید تا نرم شه.
بعد ازاینکه نرم شد؛ با گوشتکوب کامل له کنید؛ شعله رو بدین بالا، مدام هم بزنید کامل آب اون گرفته بشه. از لحاظ قوام و غلظت مثل خمیر حلوا میشه.
ابتدا تخم مرغها رو داخل کاسه همزن ریخته.
شکر و وانیل رو هم اضافه کنید. با دور تند همزن بزنید تا حجیم و کشدار و کرم رنگ بشه. بعد بهش شیر و روغن اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. پوره کدو حلوایی رو هم اضافه کنید. دیگه به همزن نیاز نداریم.
به آرد الک شده، نشاسته ذرت و بکینگ پودر اضافه کنید و مخلوط کنید، در انتها گردو خرد شده رو اضافه و با لیسک یا همزن دستی هم بزنید.
سپس طی ۲ تا ۳ مرحله به مخلوط تخم مرغی اضافه کنید تا گلوله آردی باقی نمونه!
اندازه قالب ۲۸ سانتی میان تهی یا قالب گالوانیزه مستطیل ۲۰ در ۳۰
دمای پخت ۱۷۵ درجه فر برقی،۱۹۰درجه فر گازی
مدت زمان ۴۵ تا ۵۵ دقیقه.
بدون خامه هم میشه؟
بله. میشه