آمروی یا آمربی یکی از مشهورترین غذاهای سنتی اصفهانه. امروی یه نوع کوفته سنتی و مخصوص اصفهانه و دستور پخت آسونی هم داره و به مواد اولیه خاصی نیاز نداره. در ادامه با آموزش درست کردن آمربی اصفهانی به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه امروی

  • گوشت چرخ شده و کم چرب 200 گرم
  • برنج 2 پیمانه (بهتره که از برنج نیم‌دانه و ایرانی استفاده کنید.)
  • بلغور گندم نصف پیمانه
  • پیاز 2 عدد
  • تره 100 گرم
  • شوید 100 گرم
  • نعناع 100 گرم
  • ترخون 100 گرم
  • مزره 100 گرم
  • گشنیز 50 گرم
  • کشمش 100 گرم
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل سیاه به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن

این مقدار مواد اولیه برای 4 نفر کافی است.


طرز تهیه امروی اصفهانی مرحله به مرحله

مرحله اول

ابتدا برنج رو پاک کرده و شسته و به حدود نیم تا یک ساعت خیس می‌کنیم و به همین ترتیب بلغور گندم رو هم شسته و پاک کرده و حدود نیم تا یک ساعت خیس داخل آب می‌کنیم.


مرحله دوم

سبزی‌ها رو پاک کرده و شسته و چرخ می‌کنیم. همچنین می‌تونید سبزی رو ساطوری کنید.


مرحله سوم

برنج و بلغور رو آب‌کشی کنید و داخل سبد بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا آبش به طور کامل گرفته بشه. سپس برنج، بلغور، گوشت چرخ کرده، سبزی چرخ شده، یم عدد پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه رو داخل ظرف مناسبی بریزید و مواد رو با هم مخلوط کنید و مواد امروی رو خوب ورز بدید تا مواد انسجام پیدا کنه.


مرحله چهارم

یک پیاز رو به شکل خلالی خرد کنید و وقتی که طلایی شد، کشمش رو بهش اضافه کنید. کمی تفت بدید و از روی حرارت بردارید.


مرحله پنجم

کمی از مواد بردارید. دقت کنید که اندازه امروی به اندازه یه نارنگی کوچک باشه. مواد رو کف دست پهن کنید و مقداری از مخلوط کشمش و پیاز داغ وسط مواد بذارید. مواد رو گرد کنید. کوفته‌ها رو داخل سینی بچینید و روشونو بپوشونید و حدود نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کنن.

برای داخل کوفته به دلخواه از آلو هم می‌تونید استفاده کنید.


مرحله ششم

داخل قابلمه حدود 3 لیوان آب بریزید و بذارید جوش بیاد. وقتی که آب به جوش اومد کمی زردچوبه و روغن به آب اضافه کنید. برای خوشمزه‌تر شدن می‌تونید داخل آب کوفته‌ها یدونه قلم بیندازید. کوفته‌ها رو به آرومی داخل آب در حال جوش قرار بدید. حرارت رو کم کنید به طوری که ریز جوش بزنه.

وقتی که آب کوفته کم شد درب قابلمه دمکنی ببندید و درب قابلمه رو بذارید و شعله رو خیلی کم کنید. حدود 20 تا 30 دقیقه بعد امروی آماده میشه. نوش جان.


روش دوم پخت امروی

یه روش دیگه برای پخت امروی اینه که دیگه مواد رو به صورت کوفته درست نمی‌کنیم. یعنی وقتی که آب به جوش اومد، مواد رو داخل آب جوش می‌ریزیم و و درب قبلمه رو گذاشته و حرارت رو کم می‌کنیم. زمانی که آب غذا کم شد و به غلظت مناسب رسید کشمش رو اضافه می‌کنیم. سپس درب قابلمه دم‌کنی بسته و اجازه می‌دیم روی حرارت کم حدود 20 تا 30 دقیقه خوب دم بکشه.


نکات مهم و فوت و فن‌ها پخت امروی اصفهانی

  • شکل سنتی درست کردن امروی به این صورته که گوشت رو به همراه سبزی کوفته داخب هاون سنگی یا یانه سنگی با هم می‌کوبند.
  • دقت کنید که در سبزی امروی نباید از جعفری استفاده کنید، به این دلیل که جعفری عطر و بوی اصلی این غذای سنتی رو عوض می‌کنه.
  • نکته مهم در پخت امروی که باید بهش دقت کنید اینه که گوشت چرخ کرده باید کم چرب باشه. به خصوص اگه امروی رو به صورت کوفته درست می‌کنید. اگه گوشت کم چرب نباشه ممکنه که کوفته‌ها داحل آب وا برن و شکلشون رو از دست بدن.
  • در صورتی که آب روی کوفته‌ها رو نگرفت، مقداری آب جوش اضافه کنید تا روی کوفته‌ها رو به طور کامل بپوشونه و به اندازه دو بند انگشت روی کوفته‌ها آب باشه تا کوفته‌ها مغزپخت بشن.

همچنین بخوانید:
طرز تهیه کوفته کشک اصفهانی به روش اصلی و سنتی
طرز تهیه قیمه ریزه نخودچی اصفهانی مجلسی با گوشت چرخ کرده