ترشی نازخاتون رو میشه تو فصل تابستون هم درست کرد. عطر و طعم ترشی نازخاتون واقعا بینظیره. در ادامه با آموزش روش تهیه ترشی نازخاتون اصلی به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه ترشی نازخاتون اصل مازندرانی
- بادمجان بزرگ 4 عدد
- ریحان 100 گرم
- سبزیجات معطر (نعنا، گشنیز و جعفری) به مقداری خیلی کم و به دلخواه
- سیر 8 حبه
- آبغوره تازه 2 لیوان
- فلفل قرمز (یا فلفل سبز تند) 2 قاشق چایخوری
- نمک 2 قاشق چایخوری
طرز تهیه ترشی نازخاتون اصلی مازندرانی با بادمجان کبابی
مرحله اول، کباب کردن بادمجون
بادمجونها رو شسته و خشک کنید. برای اینکه بادمجون کبابی بوی دود بگیره بهترین حالت اینه که روی زغال کبابی بشه. اما روی شعله گاز هم می تونید کبابی کنید. یک روش دیگه هم اینه که بادمجونها رو لای فویل بپیچید و حدود 20 تا 30 دقیقه داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد بذارید. این روش سالمتریه اما خوب دیگه اسمشو نمیشه بادمجون کبابی گذاشت.
همچنین بخوانید: طرز تهیه ترشی پیاز قرمز ریز و درسته (پیاز ترشی قزوین)
مرحله دوم
در این مرحله پوست بادمجونهای کبابی رو با دقت و به طور کامل جدا کنید تا هیچ قسمت سیاهی روی بادمجونها نمونه.
مرحله سوم
بادمجونها رو ساطوری کنید. البته از غذاساز یا گوشتکوب برقی هم میتونید استفاده کنید، اما دستور پخت اصیل و محلی ترشی نازخاتون ساطوری کردن بادمجونه کبابیه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه ترشی مشهدی با آب گوجه فرنگی
مرحله چهارم
سیر رو پوست گرفته و ساطوری خرد کنید. در ادامه ریحون تازه رو هم ساطوری خرد کنید.
مرحله پنجم
یه ظرف با اندازه مناسب بردارید و بادمجون، سیر، ریحون و نمک و فلفل رو با هم مخلوط کنید. سپس آبغوره تازه رو به مواد اضافه کنید و ترشی رو خوب هم بزنید.
به دلخواه میتونید یک قاشق چایخوری گلپر هم اضافه کنید.
دقت کنید که مقداره آبغوره باید به قدری باشه تا روی مواد رو بگیره و به غلظت ترشی لیته برسه. ترشی نازخاتون نیاز به زمان برای آماده شدن نداره، اما بعد از اینکه یک روز داخل یخچال بمونه، مواد خوب به خورد هم میرن و به اصطلاح جا میافته.
همچنین بخوانید: دستور ترشی انبه سبز با روغن زیتون
نکات مهم و فوت و فن های ترشی نازخاتون
- ترشی نازخاتون یه ترشیه فوریه و به زمان برای آماده شدن نیاز نداره.
- ترشی نازخاتون اصلی به دلیل استفاده از آبغوره ماندگاری زیادی نداره و بهتره قبل از دو هفته مصرف بشه.
- برای اینکه ترشی نازخاتون رو برای مدت بیشتری نگهداری کنید میتونید به جای آبغوره از سرکه یا ترکیب آبغوره و سرکه استفاده کنید، اما از طعم اصلی ترشی نازخاتون فاصله میگیرید.
فیلم طرز تهیه ترشی نازخاتون اصلی
طرز تهیه ترشی نازخاتون مازندرانی
ترشی نازخاتونیه ترشی خوشمزززه شمالی که هم مازندران و هم گیلان درست میکنن ولی یکمی باهم تفاوت دارن. حتما امتحانش کنید کنار پلومخلوطها مخصوصا لوبیاپلو عالیه!
مواد لازم
- بادمجان ۳ تا ۴ کیلو حتما کبابی شود.
- سیر ۸ حبه حالا کم و زیادش بستگی به سلیقه ی شما داره به نظرم تعادلش خوب بود نه زیاد بود نه کم
حالا سبزی های مورد نیاز
- ریحان نازخاتونی یا همون ریحون محلی ۴ دسته
- جعفری دو دسته
- گشنیز یک دسته
- سرسم یا نعنا یک دسته
- (میتونید از چوچاق و پونه هم داخلش بریزید اینا سلیقه ایه من پارسال ریختم امسال نه)
- گلپر دو قاشق غذاخوری
نمک رو هم یه مقدار بریزید هم بزنید بچشید هر جا کافی بود ایست کنید
طرز تهیه
بادنجون ها رو کبابی کنید پوست بگیرید و بریزید تو غذاساز و با حبه های سیر حسابی له کنید. میتونید بادنجون ها رو ساطوری خورد کنید یا با گوشتکوب برقی له کنید.
بریزید داخل یه کاسه بزرگ بهش آبغوره رو اضافه میکنیم و بعد سبزیهای خورد شده رو اضافه کنید.
سبزی ها رو بشورید بزارید قشنگ ابش کشیده بشه بدون هیچ ابی خرد کنید من دوتا دونه فلفل تند سبزم ریختم باهم خرد کردم.
حالا نوبت گلپر و نمک هستش اینارو هم اضافه کنید و خوب هم بزنید بریزید داخل شیشه و بره تو یخچال دو سه ساعتی استراحت کنه مواد به خورد هم بره دیگه قابل سرو هستش.
این ترشی نازخاتون مازندرانی هستش که رسپی گیلانیشم کمی متفاوت که از گوجه و آب انار هم استفاده میکنن داخلش …
یه توضیح کوچیک هم در مورد ریحان نازخاتونی بدم اینکه ریحونی هستش که برگشون ریزه سمت ما شمالی ها بهش میگن ریحون محلی که عطرش خیلی بیشتر از ریحونهای تو بازاره و شما بجاش میتونید ترکیبی از ریحون سبز و بنفش استفاده کنید موردی نداره.
اگه سبزی رو خورد کردین و برای بادمجون ها زیاد بود میشه بذارید فریزر و هروقت خواستین دوباره بادمجون کبابی کنید و باهاش ترشی درست کنید.