انبه سبز طعم ترشی داره که به انبه کال و انبه نارس هم معروفه و در زبان محلی به اسم انبه کرنگ معروفه. در جنوب کشور انبه سبز به طور معمول با اضافه کردن نمک و فلفل مصرف میشه. انبه سبز به طور معمول از اردیبهشت ماه تا اواخر خرداد ماه برداشت میشه.

انبه سبز دارای مقدار زیادی از ویتامین‌های A و C هست. از انبه سبز برای درست کردن لواشک انبه، سس انبه، چیپس انبه و ترشی انبه سبز استفاده میشه. در ادامه با دستور ترشی انبه سبز به طور کامل آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه ترشی انبه سبز

  • انبه سبز 5 کیلوگرم
  • هویج 1 کیلوگرم
  • سیر نیم کیلو
  • لیمو ترش 250 گرم
  • فلفل سبز 250 گرم
  • روغن زیتون نیم لیتر
  • سرکه خانگی 1 تا 2 پیمانه
  • نمک به مقدار لازم
  • پودر گلرنگ به مقدار لازم 2 قاشق غذاخوری
  • پودر زیره سبز 2 قاشق غذاخوری
  • سیاهدانه 2 قاشق غذاخوری
  • پودر تخم گشنیز 2 قاشق غذاخوری
  • پودر دانه خردل 2 قاشق غذاخوری

دستور تهیه ترشی انبه سبز با هویج به روش اصلی مرحله به مرحله

مرحله اول، خرد کردن انبه سبز

برای شروع انبه‌ها رو شسته و با پوست خرد کرده و هسته‌شون رو جدا کنید. سپس به انبه‌ها نمک و پودر گلرنگ بزنید و اجازه بدید 24 تا 48 ساعت داخل یخچال بمونه. بعد از گذشت 24 ساعت انبه‌ها نرم شده و آب میندازه. دقت کنید که باید آب انبه‌ها رو جدا کنید.

طرز تهیه ترشی انبه سبز


مرحله دوم، خرد کردن بقیه مواد ترشی

در این مرحله هویج رو پوست گرفته و خرد کنید. حبه‌های سیر رو هم پوست بگیرید.

ترشی انبه سبز

لیموترش‌ها رو هم از وسط نصف کنید و هسته‌ها رو جدا کنید و آب لیموترش‌ها رو بگیرید و لیموها رو دوباره به دو قسمت تقسیم کنید.

طرز تهیه ترشی انبه کال با روغن زیتون


مرحله سوم، تفت دادن مواد

داخل تابه‌ای با اندازه مناسب روغن زیتون رو بریزید و ادویه‌ها رو کمی با روغن زیتون تفت بدید. سپس انبه، هویج، لیمو، فلفل و سیر و رو اضافه کنید و مواد رو حدود 10 دقیقه تفت بدید. در آخر سرکه رو هم اضافه کنید.

طرز تهیه ترشی انبه سبز با روغن زیتون

نکته: اگه خواستید که ترشی انبه زود آماده مصرف بشه، سرکه رو به همراه نمک داخل یک قابلمه جدا بریزید و روی حرارت بگذارید، وقتی که سرکه به جوش اومد، انبه رو اضافه کنید و کمی بعد هویج رو. حدود 15 تا 20 دقیقه بعد وقتی که انبه و هویج نرم شد، از روی حرارت بردارید و مخلوط روغن زیتون و ادویه‌ها و باقی مواد رو اضافه کنید و زمان بدید تا به طورکامل خنک بشه.

طرز تهیه ترشی انبه سبز با روغن زیتون و هویج

همچنین بخوانید: طرز تهیه ترشی پیاز قرمز ریز و درسته (پیاز ترشی قزوین)


مرحله چهارم، ریخن مواد داخل ظرف

وقتی که مواد خنک شدن، مواد رو داخل ظرف‌های در دار تمیز و خشک بریزید.

طرز تهیه ترشی انبه سبز با هویج

نکته: اگر انبه رو با سرکه پخته باشید، ترشی انبه سبز حدود 7 روز بعد آماده مصرف میشه، اما اگه انبه رو با سرکه نپخته باشید و به صورت خام اضافه کرده باشید حدود 30 تا 45 روز طول می‌کشه تا ترشی انبه سبز جا بیفته و آماده مصرف بشه.

به طور معمول ترشی انبه سبز به صورت شور و تند درست میشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه ترشی مشهدی با آب گوجه فرنگی به روش اصلی و نکات مهم آن


فیلم طرز تهیه ترشی انبه سبز