انبه سبز طعم ترشی داره که به انبه کال و انبه نارس هم معروفه و در زبان محلی به اسم انبه کرنگ معروفه. در جنوب کشور انبه سبز به طور معمول با اضافه کردن نمک و فلفل مصرف میشه. انبه سبز به طور معمول از اردیبهشت ماه تا اواخر خرداد ماه برداشت میشه.
انبه سبز دارای مقدار زیادی از ویتامینهای A و C هست. از انبه سبز برای درست کردن لواشک انبه، سس انبه، چیپس انبه و ترشی انبه سبز استفاده میشه. در ادامه با دستور ترشی انبه سبز به طور کامل آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه ترشی انبه سبز
- انبه سبز 5 کیلوگرم
- هویج 1 کیلوگرم
- سیر نیم کیلو
- لیمو ترش 250 گرم
- فلفل سبز 250 گرم
- روغن زیتون نیم لیتر
- سرکه خانگی 1 تا 2 پیمانه
- نمک به مقدار لازم
- پودر گلرنگ به مقدار لازم 2 قاشق غذاخوری
- پودر زیره سبز 2 قاشق غذاخوری
- سیاهدانه 2 قاشق غذاخوری
- پودر تخم گشنیز 2 قاشق غذاخوری
- پودر دانه خردل 2 قاشق غذاخوری
دستور تهیه ترشی انبه سبز با هویج به روش اصلی مرحله به مرحله
مرحله اول، خرد کردن انبه سبز
برای شروع انبهها رو شسته و با پوست خرد کرده و هستهشون رو جدا کنید. سپس به انبهها نمک و پودر گلرنگ بزنید و اجازه بدید 24 تا 48 ساعت داخل یخچال بمونه. بعد از گذشت 24 ساعت انبهها نرم شده و آب میندازه. دقت کنید که باید آب انبهها رو جدا کنید.
مرحله دوم، خرد کردن بقیه مواد ترشی
در این مرحله هویج رو پوست گرفته و خرد کنید. حبههای سیر رو هم پوست بگیرید.
لیموترشها رو هم از وسط نصف کنید و هستهها رو جدا کنید و آب لیموترشها رو بگیرید و لیموها رو دوباره به دو قسمت تقسیم کنید.
مرحله سوم، تفت دادن مواد
داخل تابهای با اندازه مناسب روغن زیتون رو بریزید و ادویهها رو کمی با روغن زیتون تفت بدید. سپس انبه، هویج، لیمو، فلفل و سیر و رو اضافه کنید و مواد رو حدود 10 دقیقه تفت بدید. در آخر سرکه رو هم اضافه کنید.
نکته: اگه خواستید که ترشی انبه زود آماده مصرف بشه، سرکه رو به همراه نمک داخل یک قابلمه جدا بریزید و روی حرارت بگذارید، وقتی که سرکه به جوش اومد، انبه رو اضافه کنید و کمی بعد هویج رو. حدود 15 تا 20 دقیقه بعد وقتی که انبه و هویج نرم شد، از روی حرارت بردارید و مخلوط روغن زیتون و ادویهها و باقی مواد رو اضافه کنید و زمان بدید تا به طورکامل خنک بشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه ترشی پیاز قرمز ریز و درسته (پیاز ترشی قزوین)
مرحله چهارم، ریخن مواد داخل ظرف
وقتی که مواد خنک شدن، مواد رو داخل ظرفهای در دار تمیز و خشک بریزید.
نکته: اگر انبه رو با سرکه پخته باشید، ترشی انبه سبز حدود 7 روز بعد آماده مصرف میشه، اما اگه انبه رو با سرکه نپخته باشید و به صورت خام اضافه کرده باشید حدود 30 تا 45 روز طول میکشه تا ترشی انبه سبز جا بیفته و آماده مصرف بشه.
به طور معمول ترشی انبه سبز به صورت شور و تند درست میشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه ترشی مشهدی با آب گوجه فرنگی به روش اصلی و نکات مهم آن
سلام ممنون از آموزشتون
رنگ قرمز ترشیهای بازاری چیه ؟ روغنی که داخل ترشی هست رنگش قرمزه و خیلی ترشی رو خوش رنگ میکنه
سلام نازنین جان. فکر کنم دلیلش استفاده از کلم برگ بنفش باشه.