ترشی پیاز قرمز یا بنفش به روشهای مختلفی تهیه میشه. پیاز ترشی قزوینی با سیر و نعناع خشک درست میشه. پیاز ترشی قزوین کبود و سبز رنگه و علاوه بر عطر و طعم عالیای که داره، ظاهر خیلی زیبایی هم داره. در این آموزش آشپزی طرز تهیه پیاز ترشی قزوینی رو به صورت مرحله به مرحله میتونید بخونید.
مواد لازم برای تهیه ترشی پیاز قرمز ریز و درسته
- پیاز قرمز ریز 1 کیلوگرم
- سیر 300 گرم
- نعناع خشک 2 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق غذاخوری
- سرکه سفید 1 لیتر
طرز تهیه ترشی پیاز قرمز ریز و درسته اصیل قزوینی
مرحله اول
پیازهای قرمز و ریز رو پوست بگیرید. برای درست کردن ترشی پیاز درسته، پیازها رو مانند علامت به علاوه قاچ بزنید به طوری که داخل پیازها کمی باز بشه اما پیاز درسته بمونه و از هم جدا نشه. قاچ زدن تا نصف ارتفاع پیاز کافیه.
مرحله دوم
سیر رو پوست بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید. سیر ها رو میتونید با اندازه درشت رنده کنید. البته در دستور تهیه اصیل پیاز ترشی قزوینی، سیرها باید له بشن.
مرحله سوم
ظرفی که برای پیاز ترشی انتخاب کردید رو بردارید و به اندازهای پیاز بریزید که یک لایه پیاز کف ظرف رو بپوشونه. سپس روی پیاز مقداری سیر له شده بریزید و در ادامه مقداری نعناع خشک ریخته و کمی هم نمک بپاشید.
همچنین میتونید سیر له شده رو با نعناع مخلوط کنید و سپس روی پیاز بریزید.
این مرحله رو تا جایی ادامه بدید که تمام ظرف ترشی به صورت لایه لایه با مواد پر بشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه ترشی مشهدی با آب گوجه فرنگی
مرحله چهارم
وقتی که ظرف از مواد پر شد، کف ظرف رو چند مرتبه به آرومی روی پارچه بکوبید تا مواد پیاز ترشی خوب متراکم بشن.
مرحله پنجم
سرکه سفید رو داخل ظرف پیاز ترشی بریزید تا به طوری که سطح ترشی رو به طور کامل بگیره. سپس درب طرف رو محکم ببندید تا هوا نکشه.
همچنین بخوانید: دستور ترشی انبه سبز با روغن زیتون
مرحله ششم
برای اینکه پیاز ترشی رنگ خوبی داشته باشه، نباید نور ببینه. به همین دلیل ظرف پیاز ترشی رو داخل پلاستیک سیاه بذارید و به مدت 4 روز در جای گرم مانن کنار بخاری یا رادیاتور شوفاژ بذارید. با اینکار پیاز ترشی سبز رنگی خواهید داشت. بعد از گذشت 4 روز پیاز ترشی رو در جایی خنک نگهداری کنید.
در نهایت بعد از گذشت این 8 روز، ترشی پیاز قرمز ریز و درسته آماده است. نوش جان.
نکات مهم و فوت وفن های ترشی پیاز
- برای اینکه پیاز ترشی سبز رنگ و کبود بشه حتما از پیاز قرمز و سرکه تنگور قرمز استفاده کنید.
- در صورتی که پیاز و سیر رو بعد از پوست گرفتن شستید، حتما زمان بدید تا پیاز و سیر به طور کامل خشک بشن. وجود آب باعث کپک زدن یا نرم شدن ترشی پیاز میشه.
- ترشی پیاز قرمز نیازی به فلفل نداره، اما با این وجود طعم تندی داره.
- یک قاشق غذاخوری نمک برای یک کیلو پیاز کافیه.
- برای بیشتر رنگ گرفتن پیاز ها میتونید نعناع خشک رو بین قاچ پیازها بریزید.
- بعد از مصرف ترشی پیاز قرمز دهنتون شدید بوی سیر و پیاز میگیره، حواستون باشه دیگه.
- اگه از سرکه قرمز استفاده کنید، ممکنه پیاز ترشی سبز رنگ نشه، برای خوش رنگ شدن پیاز ترشی بهتره که از سرکه سفید استفاده کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه ترشی نازخاتون اصلی محلی مازندران با آبغوره