کاکا رشتی یکی از شیرینیهای سنتی گیلانه که فوقالعاده خوشمزه هست. طرز تهیه کاکای گیلانی ساده هست و به مواد اولیه زیادی احتیاج نداره و همچنین برای درست کردن کاکا به فر هم نیازی نیست. به عنوان یه عصرونه خوشمزه یک بار امتحان کنید.
در ادامه با طرز تهیه کاکا شمالی ساده مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کاکا گیلانی ساده
- آرد برنج 1 پیمانه
- شیر نصف پیمانه
- تخممرغ 1 عدد
- شکر نصف پیمانه
- گردو خرد شده یک چهارم پیمانه
- کشمش یک چهارم پیمانه
- زعفران به مقدار دلخواه
- دارچین 1 قاشق چایخوری
- پودر هل نصف قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری (به دلخواه)
مواد لازم برای تهیه کاکا گیلانی ساده با ماست
- آرد برنج 1 پیمانه
- ماست دو سوم پیمانه
- تخممرغ 1 عدد
- شکر نصف پیمانه
- گردو خرد شده یک چهارم پیمانه
- کشمش یک چهارم پیمانه
- زعفران به مقدار دلخواه
- دارچین 1 قاشق چایخوری
- پودر هل نصف قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری (به دلخواه)
طرز تهیه کاکا گیلانی ساده به صورت مرحله به مرحله
مرحله اول، آماده کردن مایه کاکا
شیر (یا ماست) رو داخل ظرف مناسب بریزید و آرد برنج رو کم کم اضافه کنید و هم بزنید.
در ادامه بیکینگ پودر رو هم اضافه کنید.
مواد رو خوب هم بزنید تا آرد کاملا باز بشه.
در ادامه شکر رو به مواد اضافه کنید.
سپس تخممرغ رو داخل کاسهای بشکنید و وقتی که از سالم بودنش مطمئن شدید، تخممرغ رو هم به آرد اضافه کنید و مواد رو خوب به هم بزنید تا به یک ترکیب یکدست برسید.
مرحله دوم، اضافه کردن زعفران دم کرده
در این مرحله زعفرون، گردو خرد شده و کشمش رو به مواد اضافه کنید. البته اگه زعفرون، گردو و کشمش نداشتید مشکلی پیش نمیاد و بدون این مواد هم میتونید کاکا درست کنید.
مرحله سوم، سرخ کردن کاکا
ماهیتابه رو روی حرارت بگذارید و وقتی داغ شد روغن بریزید. سپس وقتی که روغن داغ شد مایه کاکا رو با یک ملاقه داخل تابه بریزید. حرارت رو متوسط تنظیم کنید. درب ماهیتابه به همراه دمکنی بگذارید. حدود 5 دقیقه بعد که کنارههای کاکا طلایی شد، کاکا رو برگردونید تا طرف دیگه هم برشته شه.
نکته مهم: به دلیل اینکه کاکا شمالی اصل با آرد برنج درست میشه، بهتره که مواد رو کم کم داخل تابه بریزید و سرخ کنید تا ضخامت کاکا کم باشه.
وقتی هر دو طرف کاکا برشته شد از ماهیتابه خارجش کنید و باقی مواد رو به همین ترتیب سرخ کنید. برای اینکه روغن اضافی کاکا رو بگیرید، بعد از سرخ شدن کاکا رو روی دستمال مخصوص بگذارید تا روغنش گرفته شه.
فیلم طرز تهیه کاکای گیلانی ساده با روش اصلی و سنتی
طرز تهیه کاکا گیلانی با آرد برنج و آرد گندم با پیمانه لیوان
کاکا گیلانی یه شیرینی کم خرج و راحت و همیشگی. اگر دیدید تو خونه چیزی برای خوردن با چایی نیست دلتون یه شیرینی راحت و سه سوته خواست با این چندقلم مواد که معمولا درهمه خونه ها هست یه شیرینی کاکا خوشمزه و راحت آماده کنید.
مواد لازم
- آرد برنج یک لیوان
- آرد گندم یک لیوان
- شکر نصف لیوان
- شیر یک لیوان
- تخم مرغ دوعدد
- پودر دارچین دوقاشق مرباخوری
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- بکینگ پودر دوقاشق چایخوری
ابتدا تخم مرغ، شکر، وانیل و پودر دارچین رو بایک چنگال یاقاشق یاهمزن فرقی نمیکنه همه جوره کارتون راه میفته.
هم بزنید بعد آرد ها رو اضافه کرده هم بزنید بعد شیر رو اضافه کرده خوب هم بزنید ودر نهایت سرخشون کنید دو طرف کاکا ها رو در شعله ملایم سرخ کنید و تمام در کنار یک چایی تازه دم نوش جان کنید.
- جایگزین ها، میتونید جای آرد برنج از آرد گندم استفاده کنید.
- میتونید بکینگ پودر رو مثل من حذف کنید.
- میتونید جای شیر از ماست استفاده کنید، ماست معمولی.
- میتونید جای شکر از عسل استفاده کنید.
- اگر بکینگ پودر اضافه کنید کاکای شما کلوچه ای میشه پف میکنه درغیر اینصورت تخت میشه.
- میتونید مقداری زعفران دم کرده غلیظ یا مقداری زردچوبه اضافه کنید میتونید داخل مایع کاکا چهار قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه کنید در روغن کمتری سرخ کنید یاروغن رو از مایع کاکا حذف کنید و در روغن سرخ کنید.