نان بخار پز سبک خاصی از پخت نان هست که در این روش به جای حرارت خشک ما قالب رو در معرض حجم زیادی بخار قرار میدیم. در پخت سنتی قابلمه های چوبی مخصوصی هست ولی شما به راحتی میتونید با یک قابلمه و یک آبکش فلزی محیط مورد نیاز برای پخت این نان رو آماده کنند.

اینم هم توضیح بدم که این دستور نان بخارپز با نان های چینی و کره ای متفاوته توی این شیوه خمیر نان اصلا به غلظت خمیر نمیرسه و عملا ورز داده نمیشه. این دستور مالایی هست و چون دیدم جالبه براتون گذاشتم امیداورم که براتون مفید باشه.

مواد لازم برای تهیه نان بخار پز

  • تخم مرع یک عدد
  • شکر ۱۵۰ گرم
  • شیر ۲۷۵ میلی لیتر (یک پیمانه + ۲ قاشق غذاخوری)
  • آرد ۲۵۰ گرم
  • کره ذوب شده ۱۰۰ گرم (میتونید جایگزین روغن بزنید)
  • مایه خمیر فوری ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه نان بخار پز

طرز تهیه نان بخار پز

برای شروع ابتدا شکر و تخم مرغ رو با همزن در حدی بزنید تا از لختگی خارج شده و یکدست شود. سپس شیر را اضافه کرده و مجددا هم بزنید تا شکر کاملا حل شود.

حالا آرد را اضافه کنید و با ویسک خوب مخلوط کنید تا گلوله ای در مواد نباشد.

غلظت است مواد در حد غلظت کیک هست و نه نان. حالا کره ذوب شده را اصافه کرده و خوب مخلوط کنید.

در آخر هم مایه خمیر فوری اصافه می شود و یکدست می شود. حالا درب ظ ف را سلفون کشیده و مواد را به حدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه استراحت دهید.

در ادامه یکبار دیگر ترکیب را با ویسک هم زده و آن را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید.

یک ظرف را بدون اصافه کردن چیزی کنار بگذارید. به ظرف دوم ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو بزنید و مخلوط کنید.

به ظرف سوم هم ۱ قاشق چایخوری پیست موکا اضافه کرده و مخلوط کنید.

هر کدام را جداگانه درون قیف ریخته و لایه لایه از این سه رنگ درون قالب اضافه کنید مجددا قالب را سلفون کشیده و به مدت ۴۰ دقیقه استراحت بدید.

حالا بخار پز نان رو آماده کنید.

داخل یک قابلمه یک آبکش فلزی بگذارید به طوری که وقتی قالب رو روی آبکش می‌گذارید امکان بستن درب قابلمه وجود داشته باشه. (یعنی ارتفاع دیواره قابلمه مناسب باشه)

حالا داخل قابلمه آب بریزید در حدی که روز آبکش رو نگیره.

حالا درب قابلمه رو دمکنی گذاشته و زیر شعله رو روشن کنید تا آب به جوش بیاد.

بخارپز آماده است.

دقت کنید درب قابلمه بسته باشه تا محیط پر از بخار بشه.

حالا قالب خمیر رو که استراحت کافی کرده روی آبکش قرار داده و سریع درب قابلمه رو بگذارید.

حرارت رو کم کنید تا ریز جوش بزنه. مدت زمان ۳۵ تا ۴۰ دقیقه تقریبا برای پخت کافی هست. بعد از پخت قالب رو خارج کرده و نان رو از قالب خارج کنید. نوش جان