ماقوت سفید یزدی یه دسر فوقالعاده خوشمزه، که مخصوص استان یزد هست، یه چیزی مثل فرنی تقریبا. ز نشاسته گندم درست میشه، خیلی مقوی و خوشمزه هستش!
مواد لازم برای تهیه ماقوت سفید یزدی
- نشاسته ۴ قاشق غذاخوری
- آب ۲ لیوان
- شیره ی نبات به میزان لازم
دستور پخت ماقوت سفید یزدی ساده و خوشمزه
ابتدا نشاسته رو با آب سرد مخلوط کرده تا قشنگ حل بشه، بعد روی گاز با شعله ی ملایم گذاشته و مدام هم زده تا ته نگیرد و به غلظت مناسب برسد (مثل غلظت فرنی) نه زیاد شل باشه نه زیاد سفت.
بعد از روی شعله برداشته و در ظرف مورد نظرتان بریزید و شیره ی نبات را روی آن ریخته به اندازه ای که دوست دارین و میل کنین، میتوانید بزارید سرد بشه و بعد میل کنید.
چند نکته:
- حتماً اول نشاسته رو با آب سرد حل کنید.
- حتماً شعله ی گاز ملایم باشد وگرنه بوی خامی نشاسته از بین نمیره.
- میتوانید به جای شیره ی نبات از خود نبات استفاده کنید.فقط باید از همان ابتدا داخل مواد ریخته و هم زد تا نبات آب شود.
- اندازه ی شیرینی آن بستگی به سلیقه ی خودتان دارد.
میتوانید به آن زعفران، پودر کاکائو، هل، گلاب اضافه کرد، ولی این نوع ساده اش هست و خیلی مقوی هستش.
ماقوت یا باصطلاح یزدیها ماقوتُک یکی از اقوام نزدیک پالوده یزدیه که ترکیبی شبیه به پالوده اما شکلی متفاوت از اون داره و بازار مصرفش در فصل سرد سال داغ میشه. نشاسته که ماده اصلی تشکیل دهنده ماقوته خواص خوراکی زیادی داره از جمله برای تقویت روده و معده مفیده.
این دسر خوشطعم و خوشعطر و خوشرنگ را می تونید با شیره میل کنید.
ماقوت یزدی اعلا باید شفاف باشه و بافت سفتی داشته باشه نه اینکه به اصطلاح یزدیها شُل و وارفته مثل فرنی باشه.
عالی بود