یه کیک کافی شاپی شکلاتی خیس حسابی خوشمزه! اول بگم که قیمت مواد اولیه این کیک کافی شاپی شکلاتی خیس ممکنه کمی گرون در بیاد اما قطعا این میزان مواد رو بخواید برای مهمان هاتون تهیه کنید و همین نوع کیک رو قطعا بیرون اگر پیدا کنید گران ترخواهد بود و در خانه به صرفه تر هست، ابن میزان مواد برای بیست و چهار برش متوسط برای بیست و چهار مهمان میشه، هر برش این کیک در بیرون اگر پیدا کنید خدا تومن پولشه!

مواد لازم برای تهیه کیک کافی شاپی شکلاتی خیس

  • تخم مرغ ۴ عدد
  • شکر ۲۰۰ گرم (حدود ۱ لیوان)
  • آرد ۱۸۰ گرم (حدود ۱ لیوان + ۱ قاشق غذاخوری)
  • روغن مایع ۸۰ گرم (۱/۳ لیوان)
  • شیر ۸۰ گرم (۱/۳ لیوان)
  • بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
  • پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری

مواد لازم برای کرم قهوه

  • شیر ۴ لیوان
  • شکر ۱۷۰ گرم (حدود ۲/۳ لیوان)
  • نشاسته ذرت ۷۰ گرم (حدود ۶ تا ۷ قاشق غذاخوری)
  • پودر ژلاتین ۱۵ گرم (۱.۵ قاشق غذاخوری)
  • قهوه ۱ قاشق غذاخوری (هر نوع قهوه ای، من اسپرسو استفاده کردم)
  • کره ۳۰ گرم
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری

مواد لازم برای خیس کردن کیک

  • شیر ۱ لیوان
  • قهوه ۱ قاشق غذاخوری (هر نوع قهوه، من اسپرسو استفاده کردم)
مواد لازم برای سس شکلاتی
  • خامه صبحانه یا قنادی ۲۰۰ گرم
  • شکلات تخته ای ۲۰۰ گرم

دستور پخت کیک کافی شاپی شکلاتی خیس با گاناش مخصوص

طرز تهیه کیک کافی شاپی شکلاتی خیس

برای تهیه این کیک کافی شاپی از کیک شیفون استفاده کردم. برای تهیه کیک شیفون زرده و سفیده رو از هم جدا کردم. زرده رو همراه نصف شکر با همزن ۳ تا ۴ دقیقه زدم، وانیل ریختم و کمی زدم.

پودر کاکائو رو با روغن مایع مخلوط و اضافه کردم و یک دقیقه زدم. شیر رو هم اضافه و کمی زدم. سفیده تخم مرغ (خنک باشه) با دور تند همزن زدم و مابقی شکر رو ریختم و زدم تا سفیده فرم بگیره.

آرد سفید و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط و این ترکیب رو ۳ بار الک کردم. داخل مواد زرده طی دو تا سه مرحله از مواد آردی و سفیده اضافه کردم و به صورت دورانی مخلوط کردم.

قالب من ۲۵ در ۳۵ سانت هست، مایه کیک رو ریختم و یکدست کردم و در فر از پیش گرم شده دمای ۱۷۰ درجه، حدود ۳۵ دقیقه قرار دادم. کمی از دما افتاد، از قالب خارج کردم و روی توری گذاشتم خنک بشه و بعد دوباره داخل قالب قرار دادم.

قهوه دم کرده (و یا از هر نوع قهوه و یا حتی پودر قهوه فوری هم می تونید استفاده کنید) با شیر ترکیب کردم، با توجه به نوع قهوه اگر نیاز به شکر داشت اضافه بشه، روی کیک شیر قهوه خنک رو ریختم.

شیر و نشاسته ذرت و شکر و قهوه (هر نوع قهوه میشه) با هم ترکیب کردم و روی حرارت ملایم قرار دادم و مرتبا هم زدم. ژلاتین رو با ۱/۳ لیوان آب سرد روی حرارت غیرمستقیم گذاشتم تا حل بشه و داخل مواد ریختم، به غلظت رسید، کره و وانیل ریختم، از حرارت برداشتم.

کرم از دما بیفته و بعد روی کیک ریختم. یک الی دو ساعتی در یخچال قرار دادم.

برای سس شکلاتی، خامه رو روی حرارت غیرمستقیم قرار دادم،گرم بشه و بعد شکلات خرد شده رو ریختم، یکدست شد، از حرارت برداشتم، وقتی از دما افتاد، روی کرم ریختم و حداقل ۴ تا ۵ ساعتی یخچال موند. سس و کیک هر دو خنک باشند. سپس به شکل دل خواه برش دادم و روش پودر پسته ریختم.


روش دوم

مواد لازم

  • تخم مرغ ۴ عدد
  • آرد سفید ۳۰۰ گرم (۲ لیوان)
  • شکر ۲۲۰ گرم (۱ لیوان)
  • شیر گرم ۱۵۰ گرم (حدود ۲/۳ لیوان)
  • روغن مایع ۱۱۰ گرم (حدود نصف لیوان)
  • پودر کاکائو ۲ ق غ
  • بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ ق م)
  • وانیل ۱/۴ ق چ

گاناش

  • ۱۵۰ گرم شکلات
  • ۱۰۰ گرم خامه
طرز تهیه

زرده و سفیده تخم مرغ رو از هم جدا کردم. (برای زدن سفیده و فرم گرفتن سفیده خنک باشه) سفیده رو با همزن که تمیز و خشک هستش، با دور تند همزن شروع به زدن کردم و نصفی از شکر رو ریختم و تا جایی زدم تا فرم بگیره .

زرده رو با مابقی شکر زدم، حدود ۳ تا ۴ دقیقه، وانیل هم ریختم. روغن مایع رو اضافه کردم و کمی زدم. پودر کاکائو رو هم ریختم. شیر گرم (توی این کیک شیر هم دما با محیط نیست و گرم بشه و ریخته بشه) رو ریختم و در حد مخلوط شدن زدم.

آرد و بیکینگ پودر رو مخلوط کردم و این ترکیب رو ۳ بار الک کردم. داخل مواد زرده از ترکیب مواد آردی و سفیده به تدریج طی ۲ تا ۳ مرحله ریختم و دورانی ترکیب کردم.

قالب من به قطر ۲۱ سانت هستش، کفش کاغذ روغنی انداختم و مایه کیک رو ریختم و در فر از پیش گرم شده قرار دادم.

دمای فر

فر برقی: دمای ۱۶۵ تا ۱۷۰ درجه، المنت پایین روشن، طبقه وسط، حدود ۴۵ دقیقه.

فر گازی: دمای ۱۸۰ درجه، طبقه وسط، حدود ۴۵ دقیقه.

بدون فر در فر دست سازهم می تونید بپزید.

بعد از پخت که کمی از دما افتاد از قالب خارج و روی توری گذاشتم خنک بشه.

تا همین جا کافیه، می تونید بدون مرطوب کردن سرو کنید. (اون قدر بافتش نرمه که همین لحظه که از فر بیرون اومد میگی یه برش بزنم و بخورم)

می تونید برای مرطوب کردن از شیر یا شیر نسکافه (کافی میکس)، کاکائو و … استفاده کنید، ( توجه این ترکیب خنک بشه)

کیک که خنک شد داخل قالب قرار دادم و چند تا سوراخ ایجاد کردم و شیر نسکافه (خنک) رو ریختم و گذاشتم بمونه تا خوب جذب کیک بشه (یخچال هم بزارید عالیه)

گاناش: خامه رو روی حرارت غیر مستقیم قرار دادم تا گرم بشه و بعد شکلات خرد شده رو ریختم و تا زمانی که یکدست بشه روی حرارت بمونه.

میزان شکلات رو نسبت به خامه زیادتر ریختم، می خوام گاناش سفت تر باشه، می تونید به نسبت مساوی خامه و شکلات بریزید.