یه کیک کافی شاپی شکلاتی خیس حسابی خوشمزه! اول بگم که قیمت مواد اولیه این کیک کافی شاپی شکلاتی خیس ممکنه کمی گرون در بیاد اما قطعا این میزان مواد رو بخواید برای مهمان هاتون تهیه کنید و همین نوع کیک رو قطعا بیرون اگر پیدا کنید گران ترخواهد بود و در خانه به صرفه تر هست، ابن میزان مواد برای بیست و چهار برش متوسط برای بیست و چهار مهمان میشه، هر برش این کیک در بیرون اگر پیدا کنید خدا تومن پولشه!
مواد لازم برای تهیه کیک کافی شاپی شکلاتی خیس
- تخم مرغ ۴ عدد
- شکر ۲۰۰ گرم (حدود ۱ لیوان)
- آرد ۱۸۰ گرم (حدود ۱ لیوان + ۱ قاشق غذاخوری)
- روغن مایع ۸۰ گرم (۱/۳ لیوان)
- شیر ۸۰ گرم (۱/۳ لیوان)
- بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
- پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
مواد لازم برای کرم قهوه
- شیر ۴ لیوان
- شکر ۱۷۰ گرم (حدود ۲/۳ لیوان)
- نشاسته ذرت ۷۰ گرم (حدود ۶ تا ۷ قاشق غذاخوری)
- پودر ژلاتین ۱۵ گرم (۱.۵ قاشق غذاخوری)
- قهوه ۱ قاشق غذاخوری (هر نوع قهوه ای، من اسپرسو استفاده کردم)
- کره ۳۰ گرم
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
مواد لازم برای خیس کردن کیک
- شیر ۱ لیوان
- قهوه ۱ قاشق غذاخوری (هر نوع قهوه، من اسپرسو استفاده کردم)
مواد لازم برای سس شکلاتی
- خامه صبحانه یا قنادی ۲۰۰ گرم
- شکلات تخته ای ۲۰۰ گرم
دستور پخت کیک کافی شاپی شکلاتی خیس با گاناش مخصوص
برای تهیه این کیک کافی شاپی از کیک شیفون استفاده کردم. برای تهیه کیک شیفون زرده و سفیده رو از هم جدا کردم. زرده رو همراه نصف شکر با همزن ۳ تا ۴ دقیقه زدم، وانیل ریختم و کمی زدم.
پودر کاکائو رو با روغن مایع مخلوط و اضافه کردم و یک دقیقه زدم. شیر رو هم اضافه و کمی زدم. سفیده تخم مرغ (خنک باشه) با دور تند همزن زدم و مابقی شکر رو ریختم و زدم تا سفیده فرم بگیره.
آرد سفید و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط و این ترکیب رو ۳ بار الک کردم. داخل مواد زرده طی دو تا سه مرحله از مواد آردی و سفیده اضافه کردم و به صورت دورانی مخلوط کردم.
قالب من ۲۵ در ۳۵ سانت هست، مایه کیک رو ریختم و یکدست کردم و در فر از پیش گرم شده دمای ۱۷۰ درجه، حدود ۳۵ دقیقه قرار دادم. کمی از دما افتاد، از قالب خارج کردم و روی توری گذاشتم خنک بشه و بعد دوباره داخل قالب قرار دادم.
قهوه دم کرده (و یا از هر نوع قهوه و یا حتی پودر قهوه فوری هم می تونید استفاده کنید) با شیر ترکیب کردم، با توجه به نوع قهوه اگر نیاز به شکر داشت اضافه بشه، روی کیک شیر قهوه خنک رو ریختم.
شیر و نشاسته ذرت و شکر و قهوه (هر نوع قهوه میشه) با هم ترکیب کردم و روی حرارت ملایم قرار دادم و مرتبا هم زدم. ژلاتین رو با ۱/۳ لیوان آب سرد روی حرارت غیرمستقیم گذاشتم تا حل بشه و داخل مواد ریختم، به غلظت رسید، کره و وانیل ریختم، از حرارت برداشتم.
کرم از دما بیفته و بعد روی کیک ریختم. یک الی دو ساعتی در یخچال قرار دادم.
برای سس شکلاتی، خامه رو روی حرارت غیرمستقیم قرار دادم،گرم بشه و بعد شکلات خرد شده رو ریختم، یکدست شد، از حرارت برداشتم، وقتی از دما افتاد، روی کرم ریختم و حداقل ۴ تا ۵ ساعتی یخچال موند. سس و کیک هر دو خنک باشند. سپس به شکل دل خواه برش دادم و روش پودر پسته ریختم.