این سوهان توری گردویی ترد و فوق العاده خوشمزه است و کنار چایی حسابی می چسبه! امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه سوهان توری گردویی
- خامه صبحانه ۷۵ گرم (حدود ۲ قاشق غذاخوری)
- شکر ۱۱۰ گرم (نصف لیوان)
- عسل ۶۰ گرم (۲ قاشق غذاخوری) (جاش گلوکز هم میشه)
- کره ۲۰ گرم
- پودر گردو ۱۵۰ گرم (حدود ۱ لیوان)
- زعفران غلیظ ۱ قاشق مرباخوری
- آب لیمو ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه سوهان گردویی خوشمزه و ساده
برای شروع شکر، خامه، عسل و کره رو با هم داخل یک تابه ریختم و روی حرارت ملایم قرار دادم و مرتبا هم زدم.
نمی خوایم بجوشه، فقط گرما حس بشه کافیه. بعد که گرم شد بهش زعفران و پودر گردو رو اضافه کردم و هم زدم، حدود ۵ دقیقه هم بعد اضافه کردن هم زدم و آخر کار آب لیمو رو ریختم و مخلوط کردم. از حرارت برداشتم و کنار گذاشتم تا خنک بشه.
کف سینی کاغذ روغنی انداختم و کاغذ روغنی رو هم چرب کردم. مواد رو داخل قیف یکبار مصرف ریختم و در سینی با فاصله چند سانتی متری با قیف زدم، چون توی فر پهن میشه.
بدون قیف هم میشه و با قاشق می تونید از مواد بردارید و با فاصله در سینی قرار بدید.
سینی رو در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه، ده دقیقه قرار دادم.
اگر توی فر شروع کرد به زدن حباب، یعنی کارتون رو درست انجام دادید. وقتی دور سوهان شروع به قهوه ای شدن کرد، کافیه و از فر خارج کنید. اگر زیاد توی فر بمونه بوی سوختگی می گیره و می سوزه.
برای پخت در فر گازی دما ۲۰۰ تا ۲۴۰ درجه، حدود ده دقیقه. برای پخت در فر برقی دما ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه، المنت پایین روشن، حدود ۸ تا ده دقیقه.
حتما یک سری بزنید و چک کنید و براساس لم دستگاه و فرتون، مابقی رو تنظیم کنید.
بعد که از فر خارج کردم، گذاشتم خنک بشه و بعد جدا کردم. عجله نکنید اگر گرم بخواید جدا کنید می چسبه و جدا نمیشه، خنک بشه راحت جدا میشه.
اگر کاغذ روغنی ضخیم دارید بهتره از ضخیم استفاده بشه. برای راحت جدا شدن کاغذ روغنی رو هم با کمی روغن جدا کننده می تونید چرب کنید.
جای گردو می تونید از کنجد، بادام و یا ترکیبی هم از این ها استفاده کنید.
اگه یه تیکه پهنش کنیم تو سینی فر بعد از پخت جدا کردن سوهان گردویی و تکه کردنش سخته و زودی می شکنه. نوش جان