امپانادا یه غذای اسپانیایی هست که خیلی شبیه پیراشکی خودمون هست و هم تک نفره درست میشه هم مثل این مدل یک تکه هم داخل فر و هم سرخ شده داخل روغن.
بریم برای دستورش!
مواد لازم برای تهیه امپانادای مرغ اسپانیایی
مواد لازم خمیر
- ۴۵۰ گرم آرد (۳ لیوان)
- ۲۰۰ میلی لیتر آب ولرم (⅘ لیوان)
- ۱۰۰ میلی لیتر روغن زیتون یا روغن گیاهی دیگر (حدود نصف لیوان)
- ۱ عدد تخم مرغ بزرگ
- ۱/۵ قاشق چای خوری سرخالی نمک
- ۱ قاشق چای خوری خمیر مایه فعال
رومال
- ۱ عدد زرده تخم مرغ
- ۱ قاشق غذاخوری شیر
- ۱ قاشق غذاخوری زعفران غلیظ
مواد میانی
- ۴۰۰ گرم گوشت مرغ (یک عدد سینه مرغ)
- ۱ عدد فلفل دلمه قرمز و ۱ عدد فلفل دلمه ی سبز
- ۲ پیاز متوسط
- ۲ حبه سیر
- ۳ قاشق غذاخوری رب گوجه
- روغن، نمک و فلفل و ادویه دلخواه
دستور پخت امپانادا مرغ اسپانیایی (پیراشکی اسپانیایی)
تمام مواد لازم خمیر را با هم ترکیب و حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید. (اگر خمیر مایه شما فعال نیست ابتدا آب و نمک و خمیر مایه را با هم ترکیب و حدود ۱۵ دقیقه اجازه دهید در محیطی گرم مانند کابینت استراحت کند. سپس بقیه مواد را به آن اضافه کنید.)
روی ظرف خمیر را بعد از ورز دادن با پارچه پوشانده و در محیطی گرم و تاریک اجازه دهید به مدت ۱ ساعت خمیر استراحت کرد و حجم آن زیاد شود.
در یک تابه روغن بریزید و فیله های مرغ را با حرارت کم تفت دهید تا بپزند و سرخ شوند.
در تابه دیگری پیاز خرد شده را به همراه سیر له شده سرخ کنید.
فلفل های ریز خرد شده را به آن اضافه و اندکی که تفت دادید رب را اضافه کنید.
فیله ها را خرد کنید و به همراه ادویه به مواد اضافه کنید و بعد از چند دقیقه حرارت را خاموش کنید.
خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید. یک قسمت از دیگری بزرگتر باشد.
قسمت بزرگتر را با وردنه پهن کرده و به شکل مستطیل در کف سینی فر که کاغذ روغنی در آن قرار داده اید، پهن کنید.
مواد سرخ شده را روی خمیر قرار دهید و به شکل یک مستطیل که دو سانت از لبه ها فاصله دارد روی سطح خمیر پخش کنید.
خمیر دوم را هم با وردنه باز کنید. روی مواد سرخ شده قرار دهید سپس لبه های ۲ خمیر را به هم چسبانده و به شکل یک مستطیل مرتب برش دهید.
بصورتی که در فیلم آمده لبه ها را مورب فرم دهید و با باقیمانده خمیر نوارهای درست کرده و روی خمیر دوم قرار دهید و اضافی آنها را زیر لبه های فرم داده شده ببرید.
با ترکیب رومال سطح کار را برس کنید و روی خمیر را چند سوره با چنگال بزنید.
سینی را به فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۰ دقیقه منتقل تا امپانادا بپزد و طلایی قهوه ای شود.
این ترکیب را سرد یا گرم میل کنید.