شیرینی ملکه بادام یا فلورنتینا یکی از شیرینی های مدرن و خوشمزه و خیلی دوست داشتنیه و برای عید نوروز هم یه گزینه خیلی مناسبه.


مواد لازم برای تهیه شیرینی ملکه بادام

مواد لازم برای خمیر

  • کره ۱۰۰ گرم
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • آرد سفید ۲۰۰ گرم (حدودا یک و یک سوم لیوان)
  • پودر قند ۶۰ گرم (حدودا یک و یک سوم لیوان)
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای رویه

  • خامه ۲۵ گرم (حدودا ۱ قاشق غذاخوری)
  • کره ۲۵ گرم
  • عسل ۴۰ گرم (حدودا ۲ قاشق غذاخوری)
  • خلال بادام ۸۰ گرم (تقریبا یک لیوان)

مواد باید به دمای محیط برسه.


دستور پخت شیرینی ملکه بادام یا فلورنتینا با پیمانه لیوان

طرز تهیه شیرینی ملکه بادام

برای تهیه خمیر کره رو همراه پودر قند الک شده، اول با قاشق و بعد با همزن ۳ تا ۴ دقیقه خوب زدم و بعد تخم مرغ رو اضافه کردم و وانیل ریختم، یکی دو دقیقه هم زدم.

‌سپس  آرد رو الک کردم و کم کم اضافه کردم، ریختن آرد با احتیاط انجام بدید.

خمیر ورز دادن نداره، نیم تا یک ساعت در یخچال استراحت قرار دادم. بعد بین دو تا نایلون باز کردم و قااب کوچک تارت زدم و خمیر رو داخلش پهن کردم و یکدست و به شکل قالب در آوردم.

خمیر نه کلفت و نه خیلی نازک نشه. داخل خمیر رو با چنگال سوراخ هایی ایجاد کردم و داخل سینی چیدم و در فر ۱۷۰ درجه که از قبل گرم شده، حدودا ۱۵ دقیقه قرار دادم.

بعد که از فر خارج کردم گذاشتم محیط که کمی از دما بیفته.

برای مواد رویه: کره و خامه و عسل رو با هم ترکیب کردم و روی حرارت ملایم قرار دادم تا گرم بشه و یکدست بشه و بعد خلال بادام رو ریختم و ترکیب کردم و از حرارت برداشتم.

داخل تارت مقداری از این مواد رویه ریختم. این بار داخل فر حرارت بالایی رو روشن کردم و سینی رو به مدت ۵ دقیقه حدودا در فر قرار دادم .

سینی رو هر از چند گاهی چرخوندم تا یکدست روش تغییر رنگ بده. بعد که از فر خارج کردم، همون طور گرم میشه کمی روش شربت رومال کرد.

که من کمی عسل رو با کمی آب ترکیب کردم و کمی روش زدم و بعد پودر پسته روشون ریختم. بعد که کمی خنک شد از قالب خارج کردم.

نکات مهم و فوت و فن های پخت شیرینی ملکه بادام یا فلورنتینا

  • بدون فر داخل فر دست ساز می تونید درست کنید.
  • این همون شیرینی ملکه بادام هستش که فقط به این شکل در قالب تارت و به شکل فانتزی درست میشه. در صورت نداشتن قالب می تونید کلا در یک قالب مستطیلی یا مربع خمیر رو پهن کنید و باقی موارد.
  • در مورد جایگزینی کره، روعن صاف خیلی مناسب نیست و من خودم ترجیح نمیدم و پودر قند هم باشه بهتر از پودر شکر هستش.
  • برای من قالب هام کوچک هستند و حدودا ۳۲ تا شیرینی شد.
  • ماندگاری این شیرینی حدودا ۱۰ روز هستش و در محیط خنک در ظرف درب بسته.

روش دوم تهیه تارت فلورنتینا

تارت فلورنتینا از جمله شیرینی های خوشمزه و راحت!

مواد لازم

  • کره نرم شده در دمای محیط ۱۰۰ گرم (از کره گیاهی هم می تونید استفاده کنید)
  • پودر قند ۵۰ گرم (۱/۳پیمانه)
  • زرده تخم مرغ درشت ۱عدد (از یه دونه تخم مرغ کوچک کامل هم میتونید استفاده کنید)
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
  • آرد ۱۵۰ تا ۱۸۰ گرم (تا جایی که نیازه اضافه بشه)

طرز تهیه

کره نرم شده در دمای محیط، پودر قند الک شده را حدود دو سه دقیقه با همزن بزنید سپس زرده تخم مرغ هم دمای محیط ووانیل را اضافه وخوب مخلوط کنید در نهایت آرد الک شده را کم کم اضافه کنید در ابتدا با همزن وسپس با دست خمیر را جمع کنید.

خمیر ورز نمیخواد همین که جمع شد داخل نایلون به ضخامت دو سه میلی پهن کنید و۱ساعت در یخچال استراحت دهید.

پس از استراحت درون قالبهای تارتلت شکل بدین (قالبها نیاز به چرب کردن ندارند) چنگال بزنید ودر فر از قبل گرم ۱۷۵درجه حدود ۱۵ نهایت ۲۰ دقیقه بپزید.

پس از پخت از مواد میانی پر کنید و اینبار حدود ۳ دقیقه گریل کنید. سپس با شربت بار یا عسل رقیق رومال و تزیین کنید.

مواد میانی

  • عسل ۷۰ گرم (حدود ۴ قاشق غذاخوری پر)
  • کره ۲۰ گرم
  • خامه صبحانه ۳۵ گرم
  • زعفران دم کرده مقداری
  • خلال بادام درختی تُست شده یعنی روی حرارت کمی تفت بدین خام نباشه ۱۰۰ گرم (۱پیمانه)

می تونید از ترکیب عسل وشکر هم استفاده کنید من با شکر تنها هم درست کردم و مشکلی پیش نیومد به جای عسل می تونید از شربت بار یا شیر عسلی هم استفاده کنید.

کره، عسل و خامه را روی حرارت کم قرار بدین به محض یکدست شدن مواد و چند جوش زدن زعفران و خلال بادام را اضافه وخوب مخلوط کنید مواد را به صورت داغ داخل تارت های خنک بریزید.

اگر دیدین مواد میانی تون خشکِ می تونید میزان عسل مواد میانی رو بیشتر بریزید یا به همراه عسل از مقداری شکر هم استفاده کنید.