شیرینی کالبورا باستی ترکیه ای یکی از خوشمزه ترین شیرینی های ترکی هست که خودم بارها درست کردم. میتونید بدون ایرمیک هم درست کنید. دستور بدون ایرمیک اینجاست


مواد لازم برای تهیه شیرینی کالبورا باستی

  • 50 گرم کره نرم شده در دمای اتاق
  • نصف استکان روغن مایع (یک چهارم پیمانه)
  • 1 عدد تخم مرغ
  • 2 قاشق غذاخوری ایرمیک (آرد سمولینا، از لوازم قنادی فروشی بخرید)
  • 2 قاشق غذاخوری ماست
  • 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)
  • 1 پاکت بکینگ پودر (10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
  • 2 لیوان آرد

تمام مواد به دمای محیط رسیده باشن

برای شربت

  • 2 لیوان شکر
  • 2 لیوان آب
  • 1 برش لیمو (یا قاشق آبلیمو)
  • گردو برای داخل کالبورا باستی

لیوان استفاده شده 250 میلی (لیوان دسته دار فرانسوی یا پیمانه قنادی)

استکان استفاده شده 125 میلی معادل نصف پیمانه قنادی


دستور پخت تهیه شیرینی کالبورا باستی ترکیه ای

طرز تهیه شیرینی کالبورا باستی ترکیه ای
ابتدا شربت را آماده کنید. شکر، آب و یک برش لیمو را داخل قابلمه ای بریزید و با حرارت متوسط 10 تا 12 دقیقه بجوشانید. (وقتی شروع به جوشیدن کرد تایم بگیرد و 12 دقیقه با حرارت متوسط بجوشانید.) سپس کنار بذارید سرد شود.

برای خمیر، کره، روغن مایع، ماست، تخم مرغ، ایرمیک، وانیل و بکینگ پودر را داخل ظرفی بریزید و خوب هم بزنید.

آرد را کم کم و با کنترل بریزید و ورز بدید. آرد را به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد. (خمیر را خیلی ورز ندید در حدی که آرد مخلوط شود و خمیر یکدستی شود کافی است.)

خمیر نیاز به استراحت ندارد.

از خمیر تکه هایی اندازه گردو جدا کرد و گرد کنید. 16 تا میشود.

خمیر را روی صفحه سیلیکونی بذارید و فشار بدید باز شود. (روی کفگیر، رنده یا هر چیزی که حالت مشبک دارد میشه شکل داد.) داخل خمیر گردو بذارید و خمیر را جمع کنید و ببندید.

خمیر را برگردانید و داخل سینی بذارید تا قسمت بسته شده خمیر زیر بیفتد. (نیاز به چرب کردن سینی نیست) در فر 170 درجه حرارت بالا و پایین تا وقتی که سرخ شود بپزید. (حدود 25 تا 30 دقیقه اما زمان پخت بستگی به حرارت فر شما دارد کاملا سرخ و ترد شود چون با ریختن شربت نرم میشود. اگر فر شما حرارت بالا و پایین ندارد فقط حرارت پایین را روشن کنید وقتی زیر کالبوراباستی تغییر رنگ داد و پخت کمی حرارت بالا را روشن کنید تا سرخ شود. ممکن است در فر شما زمان پخت بیشتر شود خودتان کنترل کنید.)

بعد از بیرون آوردن از فر بلافاصله شربت سرد را روی کالبورا باستی بریزید.حدود 2 تا 3 ساعت صبر کنید شربت را جذب کند. (مقدار شربت و اینکه چه زمانی داخل شربت بماند تا شربت را جذب کند هم به خودتان بستگی دارد.)

4.5/5 - (6 امتیاز)