پیراشکی گوشت با خمیر خانگی بدون فر که تو روغن سرخ میشه یکی از خوشمزه ترین غذاها تو دنیاست و در اصل غذای کشور روسیه به حساب میآید. مواد میانی غذا کاملاً متنوع و به دلخواه می توانید اضافه یا حذف کنید.
این پیراشکی خوشگل وخوشمزه رو برای میزهای فینگرفود خودتون میتونید درست کنید و جلوه خاصی به میزبانی خود بدید.
دستور پخت پیشنهادی: طرز تهیه پیراشکی پاکتی
مواد لازم برای تهیه پیراشکی گوشت با خمیر خانگی
مواد لازم برای تهیه خمیر خانگی پیراشی
- آرد ۲ لیوان (میزان آردکاملا تقریبیه)
- تخم مرغ یک عدد
- شیر نصف لیوان
- شکر یک قاشق مرباخوری
- پودر خمیر مایع یک قاشق غذاخوری
- روغن مایع ۵ قاشق غذاخوری
- نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
مواد میانی
- گوشت چرخ کرده 250 گرم
- قارچ ۱۰ عدد
- پیاز یک عدد
- فلفل دلمه کوچک یک عدد
- ادویه (زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و قرمز، آویشن، پاپریکا)
- رب یک قاشق سوپخوری
- پنیر پیتزا ۵ قاشق غذاخوری
طرز پخت پیراشکی گوشت چرخ کرده با خمیر خانگی بدون فر
برای شروع ابتدا شکر رو به شیر ولرم اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
سپس خمیرمایه رو اضافه کنید و کمی هم بزنید. درش رو بگذارید و ۱۰ دقیقه زمان بدید در دمای محیط خمیر مایه عمل بیاید.
در یک کاسه بزرگ تخم مرغ نمک و روغن و کمی هم بزنید تا یکدست بشه خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید.
دستور پخت پیشنهادی: طرز تهیه پیراشکی لقمه ای
آرد الک شده رو کم کم بریزید و مخلوط کنید تا جایی که خمیر کاملا نرم و لطیف داشته باشید.
۱۰ دقیقه خمیر را ورز بدید و صد بار روی صفحه کارتون بکوبید. داخل ظرف تمیز را کمی چرب کنید و خمیر را داخل ظرف گذاشته روش سلفون بکشید و با یک حوله بپوشانید.
یک ساعت در دمای نسبتا گرم قرار دهید تا حجم خمیر قبل دو برابر شود.
دستور پخت پیشنهادی: طرز تهیه پیراشکی شکم پر شکلاتی
برای تهیه مواد میانی، یک عدد پیاز را ریز خردکرده تفت بدیدقارچ ریز شده را اضافه کنید آب قارچ که کشیده شد گوشت رو بریزید و مخلوط کنید.
فلفل دلمهای را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید و در آخر ادویه و رب رو بریزید و مخلوط کنید.
درش رو بگذارید و ۵ دقیقه با حرارت کم بپزید تا مواد گوشتی پخته بشه و بعد بگذارید تا کاملا سرد بشه.
بعد از استراحت پف خمیر رو بگیرید. نیمی از خمیر رو با وردنه باز کنید، به قطر نیم سانتیمتر و با قالب گرد قالب بزنید.
کمی پنیر پیتزا روی خمیر بگذارید. از مواد میانی روش قرار دهید طرف دیگه خمیر را روی مواد بگذارید و پیراشکی رو ببندید و لبه پیراشکی رو با چنگال فشار بدیدی و ببندید.
سپس یک نایلون بکشید رو پیراشکی ها تا نیم ساعت بمونه.
دستور پخت پیشنهادی: طرز تهیه پیراشکی قاشقی بدون ماست
بعد پیراشکی ها رو داخل روغن داغ سرخ کنید. وقتی پیراشکی رو داخل روغن می گذارید، با قاشق از روغن داغ روی پیراشکی بریزید تا پیراشکی پف کند.
بعد از اینکه سرخ شد روی دستمال یا داخل صافی بذارید و روغن اضافیش جدا بشه و سپس با هر سسی که دوست دارید سرو و میل کنید. نوش جان.
دستور پخت پیشنهادی: طرز تهیه سمبوسه پیتزایی بدون گوشت
طرز تهیه پیراشکی گوشت چرخ کرده بدون روغن
مواد لازم
برای خمیر
- شیر ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
- آب ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
- تخم مرغ ۱ عدد
- روغن مایع ۵۰ گرم (۶ ق غ)
- نمک مقداری
- شکر ۱ ق م
- پودر خمیر مایه ۷ گرم (۱ ق غ)
- آرد سفید حدود ۴۵۰ گرم (حدود ۳ لیوان)
برای مواد میانی
- پیاز ۱ عدد
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- قارچ ۷ تا ۸ عدد
- فلفل دلمه ای نصف عدد
- جعفری خرد شده ۲ ق غ
- نمک و زردچوبه و فلفل و پاپریکا و آویشن به میزان لازم
- پنیر پیتزا به میزان دل خواه
برای خمیر من از خمیر جادویی استفاده کردم. شکر رو در آب ولرم ریختم و ترکیب کردم، پودر خمیر مایه رو ریختم و بعد درش رو گداشتم ۵ تا ۱۰ دقیقه بمونه و به عمل بیاد.
داخل یک ظرف بزرگتر تخم مرغ رو با چنگال کمی زدم، شیر و نمک و روعن مایع رو اضافه کردم، خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم. آرد الک شده رو کم کم اضافه کردم. میزان آرد تقریبی هستش. اگر دستگاه خمیرزن ندارید ده دقیقه خمیر رو ورز بدید، اگر خمیرزن دارید ازش استفاده کنید. خمیر ورز خورده رو داخل ظرفی که کمی چرب کردم قرار دادم و روش رو پوشوندم، جای نسبتا گرم یک ساعت استراحت داشته باشه.
مواد میانی دل به خواهی هست. من یه پیاز خرد شده رو تفت دادم، گوشت چرخ کرده ریختم و تفت دادم. قارچ ورقه ای شده رو هم ریختم و تفت دادم.
فلفل دلمه ای و جعفری خرد شده، همراه ادویه جات و رب ریختم و بعد از تفت دادن از حرارت برداشتم.
خمیر بعد از استراحت حجمش بیشتر شده، پفش رو با ورز دادن گرفتم و یک دقیقه ورز دادم . بین ۱۲ تا ۱۴ قسمت تقسیم کردم. من سایز متوسط درست کردم.
خمیر رو پهن کردم و قسمت بالایی خمیر برش هایی ایجاد کردم. از مواد گوشتی قسمت پایینی قرار دادم، کمی هم پنیر پیتزا استفاده کردم و خمیر رو پیچیدم.
برای رومال از زرده تخم مرغ و زعفران استفاده کردم و رومال زدم.
فر رو از یک ربع قبل گرم کردم و در فر ظرف حاوی آب برای ایجاد رطوبت و نرم و لطیف شدن پیراشکی ها قرار دادم. سینی رو در فر ۱۷۰ درجه حدود ۲۵ دقیقه قرار دادم.
تعداد پیراشکی بسته به نوع پیچیدن و سایز پیراشکی متغیر هست، برای من در سایز متوسط حدود ۱۴ عدد شد.
بدون فر هم می تونید در فر دست ساز یا تابه دو طرفه درست کنید و یا بدون رومال زدن بعد از پیچیدن در روغن سرخ کنید.