یومورتا کوفتسی (به زبان آذری) یا کوفته تخم مرغ یه غذای غذای اصیل آذری هستش که شبیه کوفته خودمونه فقط بدون گوشت هستش. باید بگم این غذا خیلی سیر کننده است و همچنین بسیار ترد و خوشمزه ست. مطمئنم جزو برنامه های غذایی هفتگیتون میشه.

مواد لازم برای تهیه یومورتا کوفته سی

  • نخود خیس شده یک پیمانه
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • تره، مرزه و ترخون البته با غلبه ی تره به میزان لازم (نصف مواد نخود نصف سبزی)
  • آرد دو قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، ادویه، زنجفیل و زردچوبه به میزان لازم

مواد لازم سس

  • پیاز نگینی خرد شده
  • رب گوجه فرنگی
  • گوجه رنده شده
  • ادویه جات
  • در صورت دلخواه کمی سبزی

طرز پخت یومورتا کوفته سی

طرز تهیه یومورتا کوفته سی

نخود رو از دو روز قبل خیس کنید و حداقل دوبار آبش رو عوض کنید.

بعد نخود خیس خورده رو یا آسیاب کنید یا چرخ کنید، سبزیجات رو هم با دست خرد کنید و اضافه کنید. تخم مرغ ها و باقی مواد رو هم اضافه کنید و خوب ورز بدید. اگر موادتون خیلی خشک بود و اصلا انسجام نداشت یک تخم مرغ دیگه هم اضافه کنید. توجه کنید کلا مواد این کوفته شل نیست! تقریبا شبیه فلافل!

بعد از ورز دادن کوفته ها رو به میزان دلخواه فرم بدید و با حرارت کم سرخ کنید تا کاملا سرخ و پخته بشه.

بعضی ها عین من این کوفته رو بدون سس دوست دارن مثل انواع کوکو اما اصلش اینه که داخل سس باشه.

برای سس هم پیاز نگینی رو تا حدی که طلایی شه سرخ کنید بعد رب و آب گوجه اضافه کنید کمی که سرخ شد آب جوش و سبزی بهش اضافه کنید حواستون به نمک غذا هم باشه.

بعد کوفته ها رو داخل سس بزارید و روی حرارت کم بزارید تا کاملا جا بیفته.

البته این کوفته های داخل عکس داخل سس هنوز پخته نشده.

شما می تونید این غذای دلچسب رو درست کنید و بدون سس بسته بندی کنید بزارید فریز گاهی که شام یا ناهار فوری خواستید سریع گرمش کنید و داخل سس بزارید.

حتی سس رو هم جداگانه می تونید غلیظ درست کنید و داخل فریزر داشته باشید. در ضمن از ریختن زنجفیل داخل کوفته ها غافل نشید چون نفخ غذا رو به خاطر وجود نخود می گیره، در ضمن این غذا خیلی مفیده و می دونید که نخود چقدر خونسازه! پیشنهاد می کنم حتما درست کنید و از طعم و مزه خوبش لذت ببرید!

 روش دوم

مواد لازم

  • نخود یا لپه پخته یک الی یک و نیم لیوان
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • سبزی خشک یا تر (تره، تلخون، مرزه) ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل و زرچوبه به میزان لازم
  • بکینگ پودر نصف قاشق چای خوری
  • آرد یک قاشق غذاخوری

مواد لازم برای سس

  • گوجه فرنگی دو عدد
  • پیاز سرخ شده یک قاشق غذاخوری
  • رب نصف یا یک قاشق غذاخوری
  • آب مرغ یا گوشت یک لیوان

طرز پخت

ابتدا نخود یا لپه ی پخته رو با میکسر میکس میکنیم و سپس تخم مرغها و سبزی و نمک و ادویه و بکینگ پودر و آرد رو اضافه میکنیم و مخلوط کرده و با قاشق در روغن داغ میندازیم و صاف و مرتب میکنیم. بعد از اینکه یک طرفشون سرخ شد، طرف دیگش رو سرخ میکنیم و از تابه خارج میکنیم و داخل سسی که درست کردیم میزاریم تا سس به خورد کوفته ها بره و مزه دار بشن.

برای سس در تابه ‌ای جداگانه، گوجه و پیاز سرخ شده و نمک و فلفل و رب و روغن رو تفت میدیم و سپس آب مرغ رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم کمی بجوشه و غلیظ بشه تا کوفته که سرخ شدن، داخل سس وارد کنیم و بمدت نیم ساعت روی شعله میذاریم تا مزه سس به خورد کوفته ها بره و خوشمزه تر بشن. نوش جان