اسم اين غذا يارما شورباشي هست، غذای محلی و‌ معروف ارومیه. من تضميني مي گم كه عاليه.

در منطقه‌ی آذربایجان شوربا یکی از اصیل‌ترین غذاها محسوب می‌شود و مردم آذربایجان غربی، به خصوص ارومیه هنوز هم این غذا را می‌پزند. این غذا از پیاز، سیب زمینی، لوبیا قرمز، بلغور، گوجه‌فرنگی، نخود و مرزه تهیه می‌شود و طعم بسیار خوشمزه‌ای دارد.

مواد لازم برای تهیه یارما شورباسی ارومیه

  • يك عدد پياز
  • ٢ الي ٣ عدد گوجه فرنگي
  • بلغور يك ليوان
  • باميه چند عدد
  • لوبيا سبز خرد شده و پخته شده ١ ليوان
  • جايگزين لوبيا سبز (لوبيا قرمز)
  • لپه ٤ قاشق غذاخوری
  • سيب زميني دو عدد متوسط
  • بادمجون ١ عدد
  • فلفل تند سبز دو عدد
  • مرزه و تره خرد شده نصف ليوان
  • رب يك قاشق غذاخوری
  • نمك و فلفل و زرد چوبه كمي

دستور پخت یارما شورباسی ارومیه

طرز تهیه یارما شورباسی ارومیه

برای شروع ابتدا پياز داغ ميكنيم و گوجه هايي كه رنده كرديم رو داخل پياز داغ ريخته بعد از اينكه در حدي كه آب گوجه ها كشيده بشه و حالت سس قرار بگيره، رب رو اضافه كرده و نمك و فلفل هم اضافه ميكنيم.

حالا لپه و بلغور رو كه نيم ساعت قبل خيسانده بوديم رو اضافه كرده و اگه باميه داشتيم باميه رو هم داخلش ميريزيم و با دو سه ليوان آب جوش ميزاريم تا بجوشه.

بعد از نيم ساعت لوبيا سبز و سيب زميني و بادمجون رو كه خرد كرديم داخلش ميريزيم.

با شعله ملايم ميزاريم تا ١ ساعت جا بيوفته و نيم ساعت قبل از جا افتادنش بهش فلفل سبز تند رو اضافه ميكنيم.

اين خوشمزه غذاي محلي اروميه ست كه تركي يارماشورباسي (سوپ بلغور) گفته ميشه، خيلي خوشمزه ست درست كنيد و لذت ببريد.

نوش جان