نون چربی دزفولی رو امتحان کریدید؟ یه لقمه از این نون چربی بزنی مستقیم میری طبقه هفتم بهشت! این غذای سنتی و اصیل دزفولی به قدری خوشمزه اس که به جرأت میگم لذیذتر از این غذا تا حالا تو عمرت نخوردی!
مواد لازم برای تهیه نون چربی دزفول
- پیاز درشت ۳ عدد
- گوشت گوسفندی ۰/۵ کیلو
- نخود آبگوشتی لپه شده ۱ و نیم لیوان
- زعفران غلیظ دم شده ۱ استکان
- ادویه جات (نمک + زردچوبه فراوون + فلفل سیاه)
- آب لیموترش تازه
دستور پخت نون چربی دزفولی به روش اصلی
۱. از شب قبل نخودا رو خیس بده تا پوستش راحت جدا بشه و بتونی راحت لپه (دوپوسته) اش کنی.
۲. دو تا از پیازا رو ریز خلال کن با روغن سرخ کن گوشت و زردچوبه رو اضافه کن خوب تفت بده ۲ لیوان آبجوش اضافه کن بذار ۲ تا ۳ ساعت پخته بشهو
3. یه پیاز دیگه رو ریز خلال کن با روغن سرخ کن نخودهای لپه شده و زردچوبه رو اضافه کن خوب تفت بده.
4. نخود تفت داده شده رو به گوشت اضافه کن اگر آب گوشت کم بود یک لیوان آب جوش اضافه کن و زمان بده تا لپه های نخود هم پخته بشن.
5. اواخر پخت ادویه جات، آب لیموترش و زعفران دم شده رو اضافه کن نیم ساعت زمان بده تا حسابی جا بیفته، غلیظ بشه و روغن بندازه.
6. نون لواش رو تو سینی بذار با آب گوشت غلیظ و روغن زعفرانی ای که روی آب گوشت جمع شده دو طرف نون رو حسابی مرطوب و چرب کن و از نخودها و گوشت های پخته شده روی نون بریز و با پیاز داغ فراوون نوش جان کنید.
این غذا فوق العاده خوشمزه، معطر و مقویِ و دلیل خوشمزگی اون به علت پیاز داغ فراوون، زعفران و لعاب نخودهای لپه شده اس و چیزی سوای از آبگوشت و دیزیِ و برخلاف اسمش زیاد چرب نیست و چربیش بخاطر گوشت و دنبه اس و از رسوم قدیم دزفول بوده که به عنوان ناهار عروسی به مهمانها داده میشده.
نوش جان